Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel First Solar OTC:FSLR.Q, US3364331070

  • 172,990 16 apr 2024 22:00
  • -2,970 (-1,69%) Dagrange 172,010 - 175,660
  • 1.855.669 Gem. (3M) 2,1M

FIRST SOLAR INC

752 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 38 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Mr sponge 20 april 2017 16:54
    Ben het op veel punten met je eens voor wat betreft de politiek en de gang van zake in de politiek. Maar laten we dat in andere draadjes bespreken...
    Dit draadje is bedoeld voor info/discussie over First Solar.
    OK er is weinig zinnigs te melden over First Solar, al is er wel voldoende voer voor speculatie.
    Gezien het feit dat de koers gewoon omlaag moet, laat ik het aandeel even links liggen.
    Ik volg het aandeel natuurlijk wel, maar ga er niet in handelen, tot er licht is aan het eind van de tunnel (op het moment dat er duidelijke aanwijzingen zijn dat de ombouw naar series 6 goed verloopt).
    Zolang er onzekerheid is, zal de koers laag blijven of zelfs verder zakken.
    Dat bied wel grote kans op een overname. Mogelijk Wil GE toch weer terug in de markt? Of Shell of een andere Oliemaatschappij. Total is ze al voorgegaan met Sunpower.
  2. domin8tor 20 april 2017 17:37
    Hey Mr Sponge,

    Eens voor wat betreft de politiek. Dat kan prima op een ander draadje, anders raken we hier de kluts kwijt. FSLR gokt inderdaad de volledige cashstapel nu op series 6. Ik verwacht eigenlijk een aankondiging dat ze voor meer dan 3GW gaan. Waarom zouden ze anders CAFD stake verkopen? Cash voor 3 GW hadden ze genoeg. CAFD zorgde voor een prima cashflow. Heel erg wispelturig beleid van management, CAFD bestaat nog geen 2 jaar en men neemt alweer afscheid. Dit zagen we ook bij Skytron (O&M partij), ook weer verkocht. Staat me flink tegen.

    Dit is een interessant recent (14 apri) artikel over de techniek naar grotere thin film panelen, inclusief teksten van suppliers.
    pv-magazine-usa.com/2017/04/14/the-bi...
  3. [verwijderd] 29 april 2017 01:46
    Toch Nog een politiek tintje Trump word toch groener en heeft in de gaten dat America first niet betekend alles af te kappen .
    Dan wordt het America ALONE
    Maar de best Dail er uit te halen ,wat is nu het probleem de EU met Turkije de doodstraf .
    hun grootste bondgenoot doet het al tientalen jaren USA .
    Wat is het probleem van de USA dat noord Korea ook een bom heeft, logies dat Noord Korea daar in investeert .
    Ze worden gewoon gesanctioneerd door de USA en bestraft door de USA als er geleverd wordt aan Noord Korea ..
    Als je internationaal gedwarstboomt wordt door de USA dan bevecht je met de zelfde wapens of je ontwikkeld ze .
    Noord Korea , Turkije willen aansluiten ,maar niet.......... in Amerika mogen ze kernbommen hebben in noord Korea niet In Amerika is doodstraf Oké in Turkije Niet .
    De beslissers moeten ophouden met fictieve vijanden creëren Stroom tekort Bla bla bla.
    Nu weer grote heibel vrouwen rechten Saudi Arabier is niet welkom omdat in het verleden de vrouwen onderdrukt werden .
    ALS je wat wilt veranderen dan moet je niet uitsluiten maar omarmen ALS JE WILT VERANDEREN moet je de DEUR open zetten en niet de deur barricaderen.
    De kinderen die nog onnodig moeten sterven voor spierballen taal door overbetaalde slappe graaiers die hun zwarte inkomsten waren vergeten te melden aan hun baas de belasting .

  4. Talk 1 mei 2017 20:53
    Morgen cijfers First Solar. Ik ben benieuwd. De overgang naar series 6, de cashburn, de outlook en ik ben ook benieuwd of de prijzen voor de panelen inmiddels gestabiliseerd zijn(?).

    Het is in deze tijd van hoge waarderingen voor bedrijven moeilijk om pareltjes te vinden. First Solar is zeker een kandidaat op termijn. Hebben jullie een mening over fabrikant van windturbines Nordex SE? Een Next plc vind ik koopwaardig. Verder ben ik nauwelijks interessante aandelen tegen gekomen.
  5. domin8tor 2 mei 2017 20:02
    quote:

    Talk schreef op 1 mei 2017 20:53:

    Morgen cijfers First Solar. Ik ben benieuwd. De overgang naar series 6, de cashburn, de outlook en ik ben ook benieuwd of de prijzen voor de panelen inmiddels gestabiliseerd zijn(?).

    Het is in deze tijd van hoge waarderingen voor bedrijven moeilijk om pareltjes te vinden. First Solar is zeker een kandidaat op termijn. Hebben jullie een mening over fabrikant van windturbines Nordex SE? Een Next plc vind ik koopwaardig. Verder ben ik nauwelijks interessante aandelen tegen gekomen.
    Next plc is een in Londen genoteerd retail bedrijf? Retail vind ik zelf heel lastig, hoe goed ze vaak ook lijken. Wind zit ze niet mee op een of andere manier. Mezelf flink verkeken op Fossil bijv. Dacht dat ze met Smartwatches goede zetten zouden maken. Niet gebeurd. Ondanks dat de fundamentals OK zijn qua schuld en P/E.

    Ze lijken in ieder geval wel goedkoop! Maar dat doet een Bed Bath & Beyond (BBBY) bijv. ook.

    Next is interessant maar die doen alleen maar onshore windmolens? Juist offshore waar ze groter van formaat worden kunnen ze nóg veel goedkoper worden en daarmee interessanter. Persoonlijk zou ik daar op inspelen, maar wellicht doet Nordex dat ook wel? SIF Holding op de Nederlandse beurs loopt daar al flink in mee iig. Helaas FSLR gekocht ipv SIF of een Vestas...

    Geweldig om te zien die windmolens, dat wel www.dailymail.co.uk/sciencetech/artic...

    www.bloomberg.com/news/articles/2017-...

    En een bedrijf als Vestas heeft ondertussen flink meer 'moat' dan FSLR. Die techniek haal je niet zomaar weer in. Waren we daar in 2012 maar ingestapt op 30 Deense Kronen ;). Zaten we op 2000% rendement.

    Vanavond FSLR ER, hopelijk gaan die ook flinker groter worden dan ze tot nog toe verkondigen aan schrale 3 GW aan capaciteit. Daarmee kun je echt weinig winst en omzet draaien met die prijzen die continue dalen.
  6. N. Koerts 3 mei 2017 14:18
    quote:

    h980577. schreef op 3 mei 2017 04:30:

    Meevallende cijfers, weer +10% AH. Wie weet er nog wat er vervolgens de handelsdag erna gebeurde de laatste kwartalen. Zal voor jullie duimen dat het nu anders gaat. Ikzelf zal dan indirect via Sunpower profiteren denk ik.
    Ik verwacht eerlijk gezegd een shortsqueeze vandaag. Ik las ergens dat 30% van het uitstaande aandelenkapitaal bestond uit shortposities. Dus 10% stijging vandaag is niet onmogelijk. M

    Maar goed. Dit gekke aandeel kan alle kanten op bewegen
  7. N. Koerts 3 mei 2017 16:26
    Ik zit er helaas al wat langer in. Ingestapt op 70 dollar,50 dollar en 27,50 dollar. Ik moet nog een rit van 20 procent maken om breakeven te draaien met dit aandeel. Maar ik heb geduld. Vandaag echt een super dag. Als deze shortsqueeze doorgaat dan kunnen we nog weleens de 20% gaan halen.

    Proost!
  8. forum rang 5 Saibee 4 mei 2017 15:41
    quote:

    holenbeer schreef op 3 mei 2017 17:56:

    Nu calls verkopen is misschien geen slecht idee.
    Als ze nooit meer dalen lever je de aandelen met gegarandeerde winst.
    Als ze toch weer dalen, koop je de calls veel goedkoper terug. Sommige zijn vele tientallen % gestegen, kans dat die weer zakken is behoorlijk.

    Inderdaad; gisteren de FSLR call mei17 35.00 geschreven op 1.50.
    Ik had nog meer kunnen krijgen maar met een effectieve verkoopprijs van 36.50 ben ik tevreden.
  9. forum rang 4 holenbeer 4 mei 2017 20:24
    quote:

    Saibee schreef op 4 mei 2017 15:41:

    [...]
    Inderdaad; gisteren de FSLR call mei17 35.00 geschreven op 1.50.
    Ik had nog meer kunnen krijgen maar met een effectieve verkoopprijs van 36.50 ben ik tevreden.
    Ik heb de 40 en 45 jan 2019 geschreven voor rond de 7 en 5 dollar.
    Mochten ze doorstijgen, dan ben ik ze tegen die tijd voor effectief 47 en 50 dollar kwijt, mooie prijs. Daarvoor wil ik ze wel ruim 1,5 jaar vasthouden. Rendement vanaf de 30 is dan fors.
    Intussen kan ik die 7 en 5 dollar aan het werk zetten.

    Mocht er een terugval komen, dan gaan de geschreven calls vlot weer naar beneden, koop ik ze terug en verkoop puts. Heb nu nog wat geschreven puts jan 19 22,5 staan, die doen nog maar 2,3 dollar. Had ze verkocht voor 3,5 en laat ze waarschijnlijk waardeloos aflopen, of koop ze terug als ze nu heel snel dalen.

    Had zelfs wat puts jan 19 40 geschreven, tussen de 12 en de 15 dollar, die doen nu alweer minder dan 11 euro.

    Ik ga er maar vanuit dat een effectieve aankoop van dik beneden de 30 euro aantrekkelijk genoeg is om het niet structureel zover te laten komen en tot nu toe klopt dat aardig. Ze hebben maar ruim een maand onder de 30 gestaan. En naarmate de tijd voortschrijdt worden die puts vanzelf minder waard ook al stijgt de koers niet verder.
  10. Talk 8 mei 2017 20:59
    @Domin8tor, leuk om weer van je te horen!
    Thanks voor jouw input. Het klopt inderdaad over Next. Ik heb Fossil en Bed Bath & Beyond bekeken. Als ik kijk naar de historische performance vind ik Fossil ik niet aantrekkelijk gewaardeerd mede met het vooruitzicht dit jaar. Morgen worden trouwens de cijfers uitgebracht. BBBY is wel aantrekkelijk geprijsd.

    BBBY laat een winstgroei zien vanaf mijn meetmoment 2007 tot de verwachte eps dit jaar. De uitstaande aandelen dalen vanaf 2007, zie bijlage. Beide indicatoren zijn dus positief. BBBY heeft last van de Amazon's van deze wereld. Door Amazon zijn er een aantal ketens failliet gegaan en is de huidige waardering van retail relatief laag. Ik weet me te herinneren dat bijvoorbeeld bij Coolblue de fysieke winkels meer groei lieten zien dan online gaandeweg.

    Van Nordex weet ik verder niet veel van, vandaar dat ik jullie mening ernaar vroeg.

    Cijfers van First Solar vond ik niet al te best. Als je de verkoop van Moapa eruit filtert is het allemaal niet rooskleurig.
    Op SeekingAlpha las ik dat de capaciteit van FSLR naar 8GW kan met de huidige faciliteiten :)
  11. domin8tor 10 mei 2017 18:45
    Bed Bath & Beyond heeft als enige zijn naam mee. Voor de rest natuurlijk super goedkoop nu. Maar wat ik heb begrepen is dat het een soort blokker is. Ik dacht eerst ook dat het badkamer zaak was, maar blijkt meer op een blokker te zijn. Alles wat je daar kan kopen kan je ook op amazon online bestellen... Vraag is dus of BBBY genoeg kan bieden waardoor mensen offline blijven langskomen. Leuk dat dividend ook nu, maar ze kunnen beter investeren in een online platform (wat ze overigens ook doen). Maar vind het nog weinig overtuigend.

    FSLR heeft nu weer eens een periode van stijgingen achter elkaar. Mocht ook wel na een maand lang onafgebroken dalingen na de top van 37/38 na de vorige cijfers.

    Die 8gw bleek wel aan elkaar geregen door meerdere comments v/d CEO te combineren. Weet niet of dit feitelijk juist is, laten we wachten op Q2, dan zal Ohio/Perrysburg (dat is dezelfde faciliteit toch) wel beginnen aan installatie. Zo komt het toch vanzelf dichtbij :). Wel een pittig aandeel voor de stugge 'holder'.
  12. Mr sponge 28 juli 2017 15:40
    Wat een mooie resultaten presenteren ze toch weer. Ondanks de ombouw operatie.
    Weer dik boven de verwachtingen en dan ook nog een mooie/goed verborgen strategische aanpassing van de plannen.

    Als ik de conference call goed heb begrepen laten ze een Series 4 lijn in Maleisië gewoon doordraaien (indien gewenst/noodzakelijk). De nieuwe series 6 lijn gaan ze installeren in een leegstaand pand in Vietnam. De series 4 lijn kan dus gewoon doordraaien en wordt niet stilgelegd om aangepast te worden.

    Ze geven niet aan dat ze die lijn langer laten draaien. Maar ik zie niet in waarom niet. Op deze manier blijven ze gewoon produceren. Als de series 6 dan succesvol is opgestart kan de oude series 4 lijn alsnog worden omgebouwd naar series 6… Voor de korte termijn betekent dit gewoon extra beschikbare productiecapaciteit.

    Wel jammer dat ik maar minimaal heb geprofiteerd van de prijsstijging in de afgelopen maanden. Ik heb alleen nog mijn langetermijn plukje met aandelen nog. Ik was het aanmodderen een beetje zat. Erg slechte timing....
752 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 38 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links