Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Akzo Nobel AEX:AKZA.NL, NL0013267909

  • 62,280 23 apr 2024 17:39
  • -4,640 (-6,93%) Dagrange 62,200 - 68,340
  • 2.114.227 Gem. (3M) 375,4K

AKZO Nobel draadje 2017

7.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 212 213 214 215 216 ... 391 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Kissfan 8 mei 2017 16:40
    quote:

    Viva la France schreef op 8 mei 2017 15:52:

    Serieus Alle politiek spaningen zijn weg. Het populisme heeft verloren. Draghi heeft de beurzen onder controle en de economie draait als een tier. Beurzen kunnen alleen maar stijgen. Exploderen naar boven. Deze week een stijging van de Aex van ruim 14% minimaal. Vandaag 1% morgen 4% en zo maar door.
    Euh....noord korea telt ineens niet meer? Als t daar foutloopt valt alles wereldwijd omlaag.
    Dus geen rare dingen zeggen.
  2. BASF en BAYER kopen 8 mei 2017 16:41
    Akzo's Third Snub of PPG Raises Prospect of Hostile Approach
    by Ellen Proper and Ed Hammond

    8 mei 2017 02:25 CEST 8 mei 2017 12:39 CEST

    CEO, chairman met with PPG chief for 90 mins in Rotterdam

    Akzo Nobel says breakup strategy will create better value

    Akzo Nobel NV rejected PPG Industries Inc.’s third takeover bid in favor of its own breakup strategy, raising the prospect that the U.S. rival will go hostile with its $29.5 billion offer for the Dutch coating and chemical company.

    After taking two weeks to evaluate the bid, Akzo Nobel repeated that the proposal is flawed and riddled with risk, defying pressure from shareholders such as Elliott Management Corp. to negotiate. The U.S. company, which has threatened to take the offer directly to investors, is reviewing the response, it said in a statement on Monday that swiftly followed the rebuff and a fruitless face-to-face meeting in the Netherlands on Saturday.

    As a fiercely independent Dutch company meeting its aggressive U.S. suitor at Rotterdam airport, the prospect of a breakthrough was always going to be as bleak as the surroundings. The chat between Chief Executive Officer Ton Buechner and his counterpart Michael McGarry lasted less than 90 minutes, with PPG aggrieved at Akzo Nobel’s unwillingness to negotiate, and the Dutch company wanting to be left alone to carry out a break up strategy to create two companies focused on chemicals and coatings.

    The company’s defiance and Buechner’s brief meeting with Pittsburgh-based PPG will likely rankle those investors who were pushing for more substantial talks, including Causeway Capital Management LLC. PPG bemoaned that Akzo Nobel had neither “the intent nor the authority to negotiate.”
  3. [verwijderd] 8 mei 2017 16:43
    quote:

    Opus135 schreef op 8 mei 2017 15:08:

    [...]
    Bovendien gelooft (haast) niemand dat stand-alone op korte en zelfs middellange termijn tot een koers van net onder 100 euro kan leiden. Dus aandeelhouders willen graag aanbieden, overbieden is niet nodig. Lager gaan bieden zou tot ergernis leiden, ook al is een prijs van 90-95 euro voor velen denk ik best aanvaardbaar.
    Ik vraag me dat af... als je (groot-)aandeelhouder bent moet je de opbrengst herbeleggen in bedrijven die nu op k/w van 25 staan, en dan schiet je dus niets mee op.

    Bedenk: Als Akzonobel eenmaal de smaak te pakken heeft gekregen kan de koers ook makkelijk verdubbelen! En dan praat ik over een termijn van 1-2 jaar.
  4. [verwijderd] 8 mei 2017 16:53
    quote:

    Voorkennis schreef op 8 mei 2017 16:23:

    [...]

    Omdat de markt die waarde bij zelfstandig blijven van Akzo dus niet ziet
    Het is op de AEX toch grote manipulatie.
    Vanaf nov 2014 tot begin 2017 (het bod) is de koers van Akzonobel gezakt van 75 euro naar 65 euro.
    En nu staan we op 77 euro.
    Terwijl de economie en vooruitzichten voor Akzonobel gedurende die tijd flink zijn verbeterd.
    In dat licht gezien is 96 euro laag.
  5. [verwijderd] 8 mei 2017 17:43
    quote:

    roubin schreef op 8 mei 2017 16:53:

    [...]

    Het is op de AEX toch grote manipulatie.
    Vanaf nov 2014 tot begin 2017 (het bod) is de koers van Akzonobel gezakt van 75 euro naar 65 euro.
    En nu staan we op 77 euro.
    Terwijl de economie en vooruitzichten voor Akzonobel gedurende die tijd flink zijn verbeterd.
    In dat licht gezien is 96 euro laag.
    96 krijgt akzo autonoom nooit op de borden. Behoudens een (niet te verwachten) vijandige poging van PPG staat het zo weer ergens tussen 65 en 70, dat dan nog als dank aan PPG. Zodra het economisch even wat tegen gaat zitten of er iets anders niet geheel volgens plan loopt is 50-55 nog duur. Straks (einde jaar) het voorgenomen super dividend als lekkermakertje, chemie wordt niet verkocht of gaat voor te weinig naar de beurs. Daarna? Haha, nou goed, Buchner en consorten hebben dus genoeg waarde weten te vernietigen. PPG is gek als ze nu hoger bieden, de toko ploft vanzelf en dan kunnen ze voor aanzienlijk minder aan de bak.
  6. TheBateman 8 mei 2017 18:54
    PPG gaat met een vijandig bod op AkzoNobel grote risico’s aan, zeggen gerenommeerde Nederlandse juristen, op basis van anonimiteit. Trouwe Akzo-aandeelhouders, banken, mededingingsautoriteiten en de 'vrij bijzondere' Stichting Prioriteitsaandelen kunnen een vijandig bod doen mislukken.
    Dat het vijandige bod van PPG op Akzo er gaat komen is waarschijnlijk, maar niet zeker. PPG-topman Michael McGarry heeft bij zijn jongste, inmiddels afgewezen bod gezegd dat het de laatste via de informele weg is. Een volgend bod zou een openbaar bod zijn, ‘wat de meeste mensen vijandig noemen’, aldus McGarry in april.
    Voor PPG dringt de tijd. Gezien het eerste informele bod van 2 maart moet PPG volgens de biedingsregels vóór 1 juni duidelijkheid verschaffen: een openbaar bod of geen bod.
    Geen kans op 'activatransactie'

    Foto: Maarten Hartman/Hollandse Hoogte
    De eerste vraag, mocht er een openbaar bod komen, is hoeveel aandelen PPG kan binnenhalen. Als het concern als voorwaarde de minimale drempel van 95% van alle aandelen stelt, dan is het kansloos, verwachten juristen: die 95% krijgt het niet. Daarvoor heeft AkzoNobel voldoende trouwe aandeelhouders.
    Gaat PPG uit van een lagere zogeheten gestanddoeningsdrempel, van bijvoorbeeld 80%, dan is medewerking van het bestuur van AkzoNobel en aandeelhouders bitter nodig om de daarbij gebruikelijke zogenoemde ‘asset sale’ te organiseren. Nadat PPG de aangeboden aandelen (80%) heeft gekocht, schuift het Akzo-bestuur via zo’n activatransactie alle divisies naar PPG. Dat betaalt Akzo dan keurig de overnamesom en Akzo keert de opbrengst weer uit aan de aandeelhouders: PPG (80%) en de rest aan de minderheid (20%) die niet heeft aangeboden. Maar dat kan dus alleen als het bestuur en de raad van commissarissen van AkzoNobel willen meewerken aan zo’n asset sale.
    Geen informatie
    Heeft PPG niet de steun van de raad van commissarissen en van de raad van bestuur van AkzoNobel, dan krijgt het concern ook geen toegang tot de informatie over de door PPG gehoopte synergiemogelijkheden (van €750 mln per jaar). Het concern kan die informatie dus niet voorschotelen aan de eigen aandeelhouders, noch aan de eigen banken die de deal deels moeten financieren. En willen die banken wel zo veel risico lopen?’
    Ook belangrijke managers kunnen hun conclusies trekken en opstappen. En dan zijn er natuurlijk nog de mededingingsautoriteiten in Nederland en Brussel. Als PPG geen informatie kan aanleveren over de mededingingsproblemen aan de autoriteiten en geen degelijk onderbouwde oplossingen kan toezeggen, wordt het moeilijk. ‘Een vijandige overname is geen aanbeveling in Brussel’, aldus een van de juristen. ‘Ook het ontbreken van politieke steun maakt het er voor PPG niet gemakkelijker op.'
    Stichting Prioriteitsaandelen is uniek
    PPG-merk Sigma en Akzo-merk Flexa naast elkaar in het schap bij de bouwmarkt.
    PPG-merk Sigma en Akzo-merk Flexa naast elkaar in het schap bij de bouwmarkt.Foto: Peter Hilz / HH
    Last but not least is er de Stichting Prioriteitsaandelen, opgericht in 1926. Die heeft het recht de bindende voordracht voor het bestuur en de raad van commissarissen te doen, maar heeft dat in het verleden nog nooit gedaan.
    'Een vrij bijzondere stichting’, aldus een van de juristen. 'Sinds 1929 kan het recht van dergelijke stichtingen worden doorbroken door tweederde van de stemmen die samen de helft vormen van het vertegenwoordigde kapitaal. Maar de stichting van AkzoNobel dateert van 1926, en daar geldt die vernieuwde regelgeving niet voor.’
    Dreiging van een blokkade
    Hoewel de stichting alleen maar afschrikt, kan dat voor PPG ernstige gevolgen hebben, aldus de jurist. ‘Stel PPG krijgt 80% van de aandelen toegezegd, ze betalen de aandeelhouders en komen naar Nederland om de activiteiten van AkzoNobel met die PPG te gaan integreren. Als PPG dan bestuurders wil benoemen, dan kan de stichting plotseling haar vinger opsteken en dat blokkeren.'
    'Ik kan me niet voorstellen dat PPG een bod doet op AkzoNobel zonder de voorwaarde dat de stichting wordt ontbonden. Voor zo’n bod moet PPG immers lenen. Ook de banken zullen dat niet aandurven.’ Bij zijn jongste verhoogde bod van €96,75 hanteerde PPG daarom de voorwaarde dat de Stichting zich stilhoudt en de prioriteitsaandelen overdraagt aan PPG.
    'PPG zit klem'
    Maar PPG kan eisen wat ze wil, als AkzoNobel niet akkoord wordt de Stichting Prioriteitsaandelen niet ontbonden. Een jurist: 'Dan denk ik dat de hele boel overwaait. PPG zit klem door een voorwaarde die bij voorbaat niet in vervulling gaat.’
    Kan PPG of een aandeelhouder als Elliott deze beschermingsconstructie dan niet aanvechten bij de rechter of Ondernemingskamer? ‘Weinig kans', aldus de jurist. 'Die stichting doet niets en heeft nog nooit iets gedaan. Wat kan haar dan verweten worden? Een rechter zal daar niet veel aan kunnen doen zolang de stichting haar rechten niet uitoefent, maar daar ook geen afstand van doet.’
    Mogelijk buigt de raad van commissarissen
    Is PPG dan kansloos met een vijandig bod? Dat niet. Het kan zijn dat het de commissarissen te heet onder de voeten wordt. Bijvoorbeeld als 80% van de aandelen zich aanmeldt voor de overname door PPG. Veel aandeelhouders worden dan ‘boze aandeelhouders’ als de overname niet doorgaat. Ook kunnen de commissarissen door de knieën gaan uit vrees de verdenking op zich te laden dat zij de stem van de aandeelhouders minachten.
7.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 212 213 214 215 216 ... 391 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Resultaten AkzoNobel wat gedrukt door valutaire tegenwind

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links