Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,986 23 apr 2024 17:35
  • +0,180 (+4,73%) Dagrange 3,790 - 3,988
  • 1.515.663 Gem. (3M) 1,4M

BAM Mei 2017

2.272 Posts
Pagina: «« 1 ... 23 24 25 26 27 ... 114 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. JVDP 6 mei 2017 12:44
    quote:

    Fred107 schreef op 6 mei 2017 12:30:

    [...] Dank, maar wat ik weten wil is of dit aantal convertibles opgeteld worden bij het totaal aantal uitstaande aandelen.
    Officieel staan er 270 mln uit. Of ze wel of niet uitgeoefend worden staat daar nog buiten.
    Daarnaast probeer ik een inschatting te maken van de intrinsieke waarde van BAM tov het totaal aantal uitstaande aandelen. Een koersdoel van 6,50 zou betekenen 2 miljard. BAM geeft aan minder omzet te verwachten in 2017 maar daar wel wat meer winst uit te halen. Is het dan reëel bij zeg 3% winst van 2 miljard beurswaarde uit te gaan of waar sommigen anticiperen op een 8 of 10 euro koers. Ik zie dat nog niet binnen een half jaar gezien de jaarstukken waar de omzetten gespecificeerd staan.
    Als de obligatiehouders overgaan tot uitoefening van hun omzettingsrecht leidt dit onmiddellijk tot toename van het aantal uitstaande aandelen, antwoord is dus ja.

    Gr. JvdPee
  2. pardon 6 mei 2017 13:03
    quote:

    Fred107 schreef op 6 mei 2017 12:49:

    [...] das prachtig maar onderbouw het eens.
    Omzet gaat omhoog naar 8 miljard per jaar,winst naar 3% is 240 miljoen.
    0,90 euro per aandeel KW 9 a 10 is 8 a 9 euro..
    Heb ik nog niet gerekend dat het onroerend goed en de grondposities vanaf dit jaar gaan stijgen.
  3. JVDP 6 mei 2017 13:24
    quote:

    pardon schreef op 6 mei 2017 13:03:

    [...]Omzet gaat omhoog naar 8 miljard per jaar,winst naar 3% is 240 miljoen.
    0,90 euro per aandeel KW 9 a 10 is 8 a 9 euro..
    Heb ik nog niet gerekend dat het onroerend goed en de grondposities vanaf dit jaar gaan stijgen.

    Je vergeet wel even de 25% vennootschapsbelasting eraf te halen, dan wordt het iets minder rooskleurig....

    Gr. JvdPee
  4. Fred107 6 mei 2017 15:30
    quote:

    Jvdpee schreef op 6 mei 2017 13:24:

    [...]

    Je vergeet wel even de 25% vennootschapsbelasting eraf te halen, dan wordt het iets minder rooskleurig....

    Gr. JvdPee
    Plus dat vooralsnog verteld werd op de aandeelhoudersvergadering dat voor komend jaar een omzet vermindering verwacht wordt. Das dus nog ruim onder de 7 miljard.
    Zou niet moeten want de huizenbouw gaat toch crescendo, de bureaucratie bij gemeenten zou er de reden van zijn dat het afgeven van vergunningen etc. te traag verloopt wat werkzaamheden en daarmee winst maken dus ophoudt.
  5. pardon 6 mei 2017 15:50
    quote:

    Fred107 schreef op 6 mei 2017 15:30:

    [...] Plus dat vooralsnog verteld werd op de aandeelhoudersvergadering dat voor komend jaar een omzet vermindering verwacht wordt. Das dus nog ruim onder de 7 miljard.
    Zou niet moeten want de huizenbouw gaat toch crescendo, de bureaucratie bij gemeenten zou er de reden van zijn dat het afgeven van vergunningen etc. te traag verloopt wat werkzaamheden en daarmee winst maken dus ophoudt.
    Ik had het niet over 2017,maar over 2018 en 2019.
  6. [verwijderd] 7 mei 2017 18:00
    Het EIB suggereert iets anders, maar het zijn wel cijfers van februari, de op dit moment laatst gepubliceerde.
    www.eib.nl/nieuws/orderportefeuilles-...

    "In februari 2017 is de werkvoorraad in de bouw met twee tiende maand gestegen naar 8,5 maanden. Hiermee nadert de voorraad weer het topniveau van afgelopen december.

    De toename is volledig toe te rekenen aan een stijging in de burgerlijke- en utiliteitsbouw, waar de orderportefeuille met vier tiende maand toenam tot 9,5 maanden. De orderportefeuille in de woningbouw steeg met vier tiende maand tot 9,8 maanden. De werkvoorraad in de utiliteitsbouw nam met drie tiende maand toe tot 9,1 maanden.
    De grond-, water- en wegenbouw kende daarentegen een daling van de werkvoorraad.
    De voorraad daalde met drie tiende maand naar 5,7 maanden. De orderportefeuille in de wegenbouw nam met een halve maand af tot 5,1 maanden. De afname in de grond- en waterbouw was met twee tiende maand beperkter. De werkvoorraad voor deze sector kwam uit op tot 6,3 maanden.
    Ongeveer driekwart van de bouwbedrijven gaf aan geen stagnatie in onderhanden werk te ondervinden. Eén op de acht bouwbedrijven ondervond stagnatie als gevolg van onvoldoende orders. In de woningbouw was een tekort aan personeel de belangrijkste reden voor stagnatie in onderhanden werk. Voor de andere sectoren was dit een tekort aan orders.

    Bijna zes op de tien bedrijven beoordelen hun huidige orderpositie als normaal, ongeveer een kwart beschouwt de positie als groot. Ongeveer 70% van de bedrijven verwacht geen personeel aan te trekken, terwijl een kwart verwacht extra personeel in dienst te nemen. Ongeveer een derde van de bedrijven verwacht de tarieven te zullen
    verhogen, terwijl ongeveer twee derde van de bedrijven verwacht dat de tarieven gelijk blijven.
    Dit blijkt uit de conjunctuurmeting in de bouwnijverheid van februari 2017 van het Economisch Instituut voor de Bouw. Deze meting wordt uitgevoerd in opdracht van de Europese Commissie. Aan de conjunctuurmeting verlenen ongeveer 350 hoofdaannemingsbedrijven met meer dan tien personeelsleden hun medewerking."

    Tja wat moet je hier nou weer mee ? Je kan in ieder geval lezen dat je geen giga-omzetstijgingen moet verwachten - in Nederland. Maar dat het best wel behoorlijk gaat. Dat is voorlopig mijn conclusie, en wensdromen van koersen van 9 à 10 euri, grappig hoor, maar voorlopig niet serieus lijkt me.

    Mijn man en ik zitten beiden beperkt in BAM en overwegen het ook wel als lange termijnbelegging.
  7. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 8 mei 2017 07:20
    BAM en Heijmans bieden inkijkje voor Volker-beleggers

    Terwijl VolkerWessels zich opmaakt voor zijn beursgang, krijgen beleggers deze week eerst van BAM en Heijmans inzicht in de stand van zaken in de Nederlandse bouwmarkt. Met name de eerstekwartaalcijfers van BAM, die donderdag verschijnen, bieden aanknopingspunten voor VolkerWessels-beleggers.
    De koers van het aandeel BAM is sinds 2015 gestaag geklommen.
    De koers van het aandeel BAM is sinds 2015 gestaag geklommen.Peter Hilz

    Het bouwbedrijf uit Bunnik is ongeveer even groot als VolkerWessels en haalt het leeuwendeel van zijn omzet uit Nederland, maar heeft ook significante buitenlandse activiteiten, met name in het Verenigd Koninkrijk.

    Bij BAM ligt vooral de kwaliteit van het orderboek onder een vergrootglas: slaagt het bedrijf, dat tijdens de crisis veelvuldig te goedkoop op projecten inschreef, erin opdrachten binnen te halen zonder daarvoor bodemprijzen te vragen? De marge, vorig jaar nog 1,5%, moet omhoog naar ergens tussen de 2% en 4%, zo luidt de doelstelling van het bedrijf. Dat is nog altijd beduidend lager dan de 4,6% die VolkerWessels haalt.

    Lees ook
    Stevig VolkerWessels heeft op echte risico's weinig greep
    Vooruitzichten

    'BAM en VolkerWessels zijn redelijk vergelijkbare bedrijven, dus wat er bij BAM gebeurt kun je redelijk doortrekken naar VolkerWessels', zegt NIBC-analist Edwin de Jong. 'Het probleem is echter dat de resultaten in de wintermaanden nogal schommelen, omdat de productie veel lager ligt.' De Jong is daarom vooral gespitst op de vooruitzichten die door de bedrijven worden uitgesproken. 'Komen ze met specifieke guidance? Wat zeggen ze over de marktomstandigheden? Verbetert de huizenmarkt meer dan verwacht?'

    De koers van BAM BAMNB€5,43+0,91% is aan een gestage opmars bezig sinds de crisis in de bouw is geëindigd. Sinds begin 2015 is de koers ruimschoots verdubbeld. Op de beurs kost het aandeel 11,7 keer de verwachte winst - beduidend minder dan de grofweg 16 keer van de buitenlandse concurrentie.
    Op het randje

    Voor Heijmans, dat woensdag de boeken opent, is het verhaal heel anders. Het bouwbedrijf uit Rosmalen scheerde eind vorig jaar langs de rand van de afgrond en moest nieuwe afspraken met de banken maken om niet om te vallen. De koers HEIJM€7,20+1,32% staat nog altijd bijna 20% lager dan in oktober. Beleggers leggen 10 keer de winst neer voor het aandeel.

    Lees ook
    VolkerWessels bij beursgang €2 mrd waard

    Dit jaar is door bestuursvoorzitter Ton Hillen dan ook tot 'overgangsjaar' gedoopt. Aan het eind van het jaar moeten alle divisies (onderliggend) winstgevend zijn en moet de solvabiliteit zijn opgelopen tot een geruststellende 20%. Dat wordt dit kwartaal zeker nog niet gehaald: de banken hebben alvast beloofd een oogje dicht te knijpen. 'Voor Heijmans zijn de vooruitzichten daarom nog belangrijker dan voor BAM', zegt De Jong. VolkerWessels-beleggers hebben dan ook meer aan de cijfers van BAM.
    Joost Dobber
  8. [verwijderd] 8 mei 2017 08:18
    Redenen waarom BAM in de upmood zit:

    1. Er staat een St. James-order van een miljard getekend te worden. Bam is selected builder
    2. Traditioneel zijn de 2 weken voor de kwartaalcijfers booming; donderdag 11-05 de Q1-cijfers
    3. Het tunneltje naar Denemarken ook goed voor een miljard staat er nog aan te komen
    4. De Nedxerlandse regering komt naar verwachting met een enorme infrastructuur-investering
    5. Amerika heeft grootse plannen op economisch / infrastructureel vlak, die indirect ook een positief effect zullen hebben op de Europese beurzen incl. BAM.
    6. ESN / NIBC benoemt op 3 mei BAM als toppick en verhoogt koersdoel van 6,50 naar 8,00
    7. Th. Gillissen hanteert op 4 mei "BAM aanbevolen" en verhoogt koersdoel van 5,40 naar 6,50.
    8. Shortposities al weken ongewijzigd op 1,31% (status tot 4 mei)
    9. BAM heeft op 5 mei de weerstand 5,22 gebroken en de oude stijgende trend hervat.

    Dit zijn mijn overwegingen (vanaf medio april) om BAM in portefeuille te nemen / houden met een verwacht koersdoel van 5,50-6,00 euro voor 11 mei (Q1 update) en een eindejaarskoers van 9-10 euro bij goede Q1-cijfers / orderinstroom.
2.272 Posts
Pagina: «« 1 ... 23 24 25 26 27 ... 114 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links