Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Komt er nog een top?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

497 Posts
Pagina: «« 1 ... 16 17 18 19 20 ... 25 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 mei 2017 10:04
    geert klets ook, gen 1 beurs jaar is alleen maar up. zie ook us, viel ook met fed 1000 terug.

    Wie geloofd sprookjes, wie geloofd ecb, bandieten zijn het.
    Geld moet rollen in de economie, niet alleen maar geld geld maken en nog keer geld maken en meer geld maken, meestal verliezen beleggers geld en bankier seten het op of drukken je uit.
    Zie, als jan particulier nu pas in longs gaat zou je zien maandag rood.

    ZE willen toch maar 1 ding, het geld stelen van de spaarders, ze drukken gewoon de rente naar niks en dan.?
    Geldmartkt stnikt, zitten haakjes en oogjes aan, is niet lang leven lui achterover en jhe bent rijk in 1 week.
  2. [verwijderd] 6 mei 2017 10:30
    Vaak mist iedereen de boot, alleen ik zit er steeds net niet in van begin omdat ze mij net als laatste steeds uit tikken, gam doen en ik juist wel dal steeds zag, elke keer oneerlijk net die ene dus uit tikken. Men weet altijd meer.
    Meeste kopers in de laatse dal. Kijk net als in casino, 1 miljoen kun je winnen en steeds net die ene voor je wint het of erna.

  3. knax63 6 mei 2017 11:09
    Rdsa ken nog naar 32, ik dacht ook dat wel zou dalen onder 24. Maar hij ging ook van 24 naar 16 en nu weer terug ! Hij hoeft het niet helemaal te halen. Voorlopig is de stemming bij shell goed maar dat moet ook wel anders kan hij niet naar de top stijgen. En pas daarna een daling weer aan de beurt...
    aex 533 heb ik staan voor 7 mei. Maar hij staat er al dan ken 540 en 546 ook goed zijn.
    Of nog leuker om de beren te plagen 555 en 564. Call sept 560 voor 4?
  4. [verwijderd] 6 mei 2017 11:17
    De markten hebben de verkiezingen goed doorstaan. Er zijn bijna geen beren meer op de weg. De seinen staan allemaal op groen. Stevige banengroei in de VS en de wereldeconomie groeit. Multinationals hebben ook al een koersstijging van 20% gezien in minder dan een halfjaar. Er is nog genoeg stijgingspotentieel voor de minder grote fondsen. De condities zijn goed. Macron wint de verkiezingen en je zag dat de CAC het dit jaar prima deed, ook afgelopen vrijdag. Er is dus nog voldoende potentie de komende tijd.Tostrams ziet de AEX uiteindelijk naar de 1.000 punten gaan. Zou kunnen als ik naar de DOW kijk. We gaan dus nog flink UP!
  5. forum rang 6 ttroo 6 mei 2017 11:39
    Voor de liefhebbers. Goud is ongeveer 70! maanden geleden begonnen aan de daling op de maandgrafiek. 70 maanden is dus bijna 6 jaar. Eind augustus 2011 scoorde Goud ruim $1800. Deze daling stopte eind 2015, rond een koers van $1050. Toen dit niveau werd gehaald kwamen de kopers in de markt en stuwden de koersen naar niveau´s van $1300 eind juli/augustus 2016. De kopers ketsten af op de dalende weerstandslijn gedurende die maanden. Goud zakte weer weg, om een hogere bodem te maken en inmiddels doen ze nu $1220/$1230. Hier mee maakt goud op de maandgrafiek een lagere top en ketsen ze weer af op de dalende weerstandslijn in de maandgrafiek. Voorlopig volgt goud dus de dalende lijn in de maandgrafiek. Op de weekgrafiek is goud deze week door de licht stijgende weeksupport heen gezakt. Een slecht voorteken. Zeker omdat er flink wat ruimte is in de wekelijkse parameter om goud verder te laten zakken. Kijk ik naar de daggrafiek. Daar staat goud op een belangrijke beslissingsmoment. Alle lijnen staan bijna bij elkaar. Eigenlijk is goud al door de dagelijkse lange en dagelijkse korte termijn steun heen gezakt. De dagelijkse parameter staat laag, er is wat ruimte om lager te gaan. Persoonlijk wacht ik eerder op de bevestiging dat goud de weg omhoog kan vinden, zo lang dat niet gebeurd, kies ik (nog) niet voor de gouden weg.
    Zilver is op dat gebied net een stukkie verder dan goud. Zilver is op de daggrafiek door de lange en korte termijn support heen geknald. Maar een rebound kan leuke dingen doen met zilver. Wel heel erg trikkie. Op tijd goed laag kopen en op tijd hoog verkopen. Zilver ligt op dat gebied in de overdrijvingsfase, maar dat betekent wel dat ze intra day nog wel eens een flinke duikeling kunnen laten zien. Ook op de weekgrafiek is zilver dwars door de week support heen geknald. De wekelijkse parameter geeft aan dat zilver nog verder kan wegzakken. Op de maandgrafiek doet zilver niet anders dan goud, gewoon de dalende weerstandslijn volgen, waar bij aangegeven moet worden dat de $16-grens het moet houden. Hier is zilver een paar keer gebodemd. Dus dat moeten ze nu weer doen! De maandelijkse parameter geeft aan dat zilver nog wat verder kan zakken. Ook hier is dus ruimte voor lagere zilver koersen. Net als bij goud, kies ik dus om nog niet zilver te kopen. Ik wacht op de bevestiging.
  6. [verwijderd] 6 mei 2017 11:59
    Beetje te overdreven reactie over de banen groei.
    plusjes en minnetjes gemiddeld is nog altijd negatief. 1 week meer banen wil niet eggen het gaat zo fantastisch, erzijn nog altijd meer zwakkere op de aardbol als vermogend en met of zonder baan.

    Dit is gewoon puur geluk wederom omdat le pen achter staat en bankier macon voor staat.

    Nu staan de indexen al 1.6 % hoger als opening maandag, dus alle dure longs die 2 dagen te duur staan al zijn precies gehaald en kunnen ze uit soppe.
    Ik vrees maandag groen en dan dinsdag rood meestal.
  7. [verwijderd] 6 mei 2017 12:32
    Fijenoord, fijenoord die club uit rotterdam, en 040 ja, die staan leeg en met lege schaal,drama maandag, veel gejuich, JUICHE.
    Mochten ze winnen,maandag rood gloeiend op de beurs, verliezen ze groene zode zeg, niet verwacht.

    Heb zucht is er op de beurs, geen belegger zal en mag short, allemaal moeten ze dumpen uit paniek vrijdag te zien laate uur.
    In frankrijk zijn er vele nog die geen erk hebben en moeten hervormen en niet blij zijn met Macon bankier.
  8. forum rang 6 ttroo 6 mei 2017 12:34
    De Dow Jones ging aan het einde van de dag in een korte termijn 70 punten omhoog. Schreef ik volgens mij nog gisteren vroeg dat de DAX op de 12700 stond, inmiddels is dat alweer 100 punten hoger. In no time. Frankrijk schiet als een paddenstoel omhoog. Noord Korea zou graag zulke raketten hebben. En om wat? Omdat hun president uit het midden komt. Gewoon doormodderen dus. Frankrijk hervormen? Ze lijken wel op Griekenland. Het gaat daar net zo langzaam. Volgens mij is het eerder starder geworden. Dat er een probleem is, is wel duidelijk. Vele fabrieksarbeiders zijn langdurig werkloos in gebieden die te klein zijn voor investeerders en daarmee dus niet genoeg interessant, en dan worden die gebieden eigenlijk ´slechte´ gebieden. En ondanks alle programma´s die Europa heeft, gebeurt er feitelijk niets. Tja. Zo creëer je uiteindelijk een broeinest. En tegenstellingen. Wat je uiteindelijk niet wilt. Onder Macron(i) zie ik die buitengebieden van Parijs echt niet ineens beter worden, zie ik gebieden met werkloosheid van 20% echt niet ineens stijgen naar gebieden met een werkloosheid van 8%. Over werkloosheid gesproken. Het is America First. En je ziet nu al de ´problemen´ daar. De gerapporteerde werkloosheid is 4.4%! Ze hebben gewoon Mexicanen en anderen daar nodig. Hogere rente. Het gaat heel langzaam naar het kookpunt toe. Maar nog niet genoeg. Een rente van 1 a 1.25% doet nog niet voldoende pijn. De rente moet daarvoor nog wat verder stijgen. Huizenmarkten worden gewaardeerd als hotels. Op een gegeven moment gaat dat ook klappen. Zolang de wereldeconomie nog draait, dan draaien de hotels natuurlijk ook goed. De rente blijft verder gewoon laag. Hoge rente´s van zeg 5% kan America gewoon niet hebben. Dan moeten ze $1 trillion aan rente betalen. Dan zakt alles hard in elkaar. Olie heeft wat steun gevonden. Op de daggrafiek zijn ze wel erg hard in elkaar gebeukt. Rebound kansen zijn duidelijk aanwezig. Maar 1 goede dag is voor mij nog niet voldoende. Ik wacht op meer bevestiging.
  9. Henk de Boer 6 mei 2017 12:49
    quote:

    maliqun61 schreef op 6 mei 2017 08:26:

    Gooi het bijltje er voorlopig bij neer. Wat ik de komende weken nog voor een redelijk bedrag kan verkopen (Binck, RDSA, Sif en Pharming), gaat weg. Er wordt voorlopig niets meer bijgekocht. Rabo certificaten blijven staan. Jaarrendement nu al minimaal 10%. Word wel ruimschoots verslagen door mijn beide kinderen die richting de 15% opstomen.
    Wat een enorm succesvolle familie. Van harte!
  10. [verwijderd] 6 mei 2017 13:20
    we hebben nog 7 maand dit jaar, dus genoeg ups, nu tijd voor down under, laat shorder en putje kijkers ook maar eens winnen.

    met 1 been staan we al up.

    Dit lijkt ehct puur zelfde als de internet hyoe bubbel.
    Kopen kopen kopen en bijkopen, zakte toe, bij kopen bleef zakken, bijkopen up net niet genoeg up. Sh bijkopen, bij kopen shorts, helaaaaaaaaassss dik verliezers waren ers vekle die boot gemist hadden en failliet gingen.

    Ineens hadden ze het door, beleggen ipv gaan werken, er konden 3 maand salasrissen in 2 weken verdiend worden, sinds 2008 haken ze massaal af.
  11. Optiefan 6 mei 2017 15:36
    quote:

    Formule1-Fan schreef op 6 mei 2017 13:20:

    we hebben nog 7 maand dit jaar, dus genoeg ups, nu tijd voor down under, laat shorder en putje kijkers ook maar eens winnen.

    met 1 been staan we al up.

    Dit lijkt ehct puur zelfde als de internet hyoe bubbel.
    Kopen kopen kopen en bijkopen, zakte toe, bij kopen bleef zakken, bijkopen up net niet genoeg up. Sh bijkopen, bij kopen shorts, helaaaaaaaaassss dik verliezers waren ers vekle die boot gemist hadden en failliet gingen.

    Ineens hadden ze het door, beleggen ipv gaan werken, er konden 3 maand salasrissen in 2 weken verdiend worden, sinds 2008 haken ze massaal af.
    Aan de hebberigheid te horen van iedereen. Koersdoelen bijv. AEX 1000... Zou dat moment toch niet ver weg meer moeten zijn zou je denken. Maar het kan natuurlijk ook nog tijdje aanhouden. Als je het mij vraagt is de versnelling nu alleen maar goed. Hoger, hoger, poef! Timing is alleen heel moeilijk en jammer dat ik de laatste versnelling gemist heb.

    Wat actie omtrent NK zou nog wel voor zoon poef moment kunnen zorgen al ben ik de hoop hierop wel een beetje verloren haha
497 Posts
Pagina: «« 1 ... 16 17 18 19 20 ... 25 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links