Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

  • 23,780 19 apr 2024 17:37
  • -0,720 (-2,94%) Dagrange 23,540 - 24,160
  • 191.650 Gem. (3M) 245,8K

Mei 2017. Doorzetten naar 30+ ?

674 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 34 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Just lucky 5 mei 2017 17:26
    quote:

    JohnnyLosteverything schreef op 5 mei 2017 17:06:

    Wat is de verwachting betreft de winst per aandeel in 2018 ?
    In verhouding tot de ebitda verwachting van 200 m in 5 jaar (= 20% stijging per jaar) zou de wpa volgend jaar richting de 2,00 euro gaan ?

    Dit jaar verwacht ik wpa van ca. 1,5, volgend jaar zonder lithium 1,8, met litium (start medio 2018)een stuk meer dan 2 euro
  2. JLE2 5 mei 2017 17:37
    quote:

    Just lucky schreef op 5 mei 2017 17:26:

    [...]

    Dit jaar verwacht ik wpa van ca. 1,5, volgend jaar zonder lithium 1,8, met litium (start medio 2018)een stuk meer dan 2 euro
    Als ik naar de laatste 6 jaar kijk kom ik op een gemiddelde wpa van rond de 18 uit.
    (Te) simpel rekensommetje zonder overige factoren zou betekenen voor 2018 18x 1.80 = 32,40 euro (zonder lithium)

    Als je nog verder terug kijkt naar de wpa 2011 was 51.8 en in 2012 zelfs 95.2...(bron Alex)
    Gaat niet meer gebeuren vrees ik...:)
  3. [verwijderd] 5 mei 2017 18:16
    quote:

    adje5 schreef op 5 mei 2017 17:38:

    Nooit verkopen dit aandeel.Dit is pas ut begin.Over 3 jaar 7 keer over de kop minimaal.Geloof ut of niet,aandeel in bezit sinds Lithium project.De Toekomst??????
    Als gaat het maar 3x over de kop binnen 3 jaar dan blijf ik nog zitten ... :) :)

    Ik heb wel eens optimisten gehoord....maar jij spant de kroon.
    Hoop dat je gelijk krijgt.

  4. Umi1 5 mei 2017 18:49
    quote:

    Dongen schreef op 5 mei 2017 15:25:

    Vogeltje71: BELBEL schrijft dat beleggers sinds eind vorig jaar met een koersstijging van meer dan 60% al een ruime voorsprong genomen hebben op een stevige operationele verbetering. Daarom is de de koers na de degelijke cijfers en de optimistische vooruitblik donderdag slechts 2% opgeveerd. De lat ligt hoog voor AMG. Vanwege de nog altijd volatiele prijzen van zeldzame metalen is er geen aanleiding om nu het houdadvies bij te stellen. (Noot van mijn kant: het zal duidelijk zijn dat ING hier toch anders in staat ook al is dat voor de iets langere termijn)
    Zijn dat amateurs daar? voorsprong???

    Als je kijkt naar de sterke vrije cashflows vd voorbije 3 jaren, die behaald werden in periodes van" vrij lage metaalprijzen"... Gem. FCF de voorbije 3 jaren is $ 44M, geeft een faire waarde van +- $ 800M.
    Als AMG dit jaar evengoed doet staan ze volgens mij fair gewaardeerd. Dat is dus zonder Lithiumproject gerekend!! en... FCF was in Q1 nog nooit zo sterk volgens mij... (Vorig jaar was die serieus negatief)

    hieronder een link naar een ander forum, waar ik de conference call wat heb samengevat. (naar onder scrollen)
    www.spaargids.be/forum/advanced-metal...
  5. [verwijderd] 5 mei 2017 21:34
    Stond op het punt zelf een samenvatting te maken van de conference call, maar Umi1 heeft dat al keurig gedaan, waarvoor natuurlijk een duim. Hieronder gekopieerd:

    conference call.
    www.amg-nv.com/Investors/Media/Audio/...

    - Tantalumproductie zou eind Q3 2017 (conservatief geschat) terug volledig operationeel moeten zijn.
    - Silicon furnace upgrades werpt hun vruchten af, maar lagere prijzen drukten de winst.
    - Ancuabe mine operationeel, begint aan ramp up (9000metric tons per year graphite concentrate, fully ramped up)

    Q&A

    Tantalum
    1ste vraag al direct over 'Tantalum deffered revenue' ;D
    - Cash voor Tantalum-contract werd ontvangen bij het afsluiten van het contract & bij heronderhandeling ervan (2a2,5j geleden). geen cash-event dus. (+- min 25)
    - Ze gaan 'GAM' vervolgen ivm het stopzetten van het Tantalum-contract. (in Amerikaanse rechtbank)
    - Ze verkopen al actief Tantalum aan andere klanten.

    Engineering
    Engineering product mix is veranderd de laatste jaren, vandaar de hogere marges (minder gevoelig aan staalindustrie, meer aan innoverende technologieën, vooral aerospace). Book to bill is "extra-ordinaraly good" volgens Heinz ;D
    Hij probeert niet te optimistisch over te komen zegt hij zelf

    Lithium (+- min. 30)
    - 1ste 3 jaar vd productie zijn verkocht (eerste keer dat ze die info vrijgeven?!) Ze waren in 1ste instantie van plan enkel 1jaar te verkopen, maar de markt wou 3 jaar. De marge is heel bevredigend. Ze hebben onlangs ook prijzen gehoord van $ 1000, maar veel meer weten ze er niet van...

    Vanadium
    - Grote concurrent in USA failliet gegaan vorig jaar & dus nieuwe klanten, Superieure technologie= praktisch emissievrij, grootste Vanadium-recycler ter wereld, Vanadiumprijs is nog steeds in de 'lagere-prijszone' gezien over de laatste 10 jaar & moest de prijs daar verder stijgen zal dat een serieuze hefboom zijn op de resultaten (& that might actually happen)

    Outlook
    - We are notoriously conservative people (waarop de analist moet lachen ;D )

    Net Debt
    - Geen one-off elementen; gewoon sterke cashflows. Verwachten wel het jaar met schuld te eindigen.
    $ 55M CapEx dit jaar enkel aan Lithiumproject.

    Organische groei (excl. Lithium)
    - Titanium (voor aerospace) zitten tegen limiet & breiden verder uit,
    - Ancuabe (uitdagend project, on time/on budget), we moge nieuwe grafiet-projecten verwachten in de toekomst
    - engineering; large growth area denkt Heinz. Heat Treatment ipv het verkopen van furnaces, volledige service aanbieden.

    Marges Engineering
    - We mogen stabiliteit verwachten, voor sommige producten zijn de enige leverancier, maar ze willen hun positie niet 'uitbuiten' voor snelle winsten.
    "in the book of rules it is written; Never overdue your market position"

    ps Heinz is geniaal
  6. [verwijderd] 6 mei 2017 09:46
    quote:

    JohnnyLosteverything schreef op 5 mei 2017 17:46:

    [...]

    Op basis van welke cijfers kom jij tot 7x over de kop oftewel 175 euro p.aandeel ?
    Ik schat in dat de verkoop van elektrische auto´s aankomende jaren gaat exploderen wereldwijd,dan heb ik het nog niet over motors scooters boten vrachtauto´s en zonnepanelen die gebruik maken van opslag door middel van accu´s.Gelet op deze schone brandstof en de steeds hogere mileu eisen.AMG gaat een hele grote slag slaan in deze markt met hoogoplopende prijzen van hun grondstof,en een exit sluit ik ook niet uit want reken maar dat er gekeken word naar AMG.....

    Fijn weekend
  7. viper one 6 mei 2017 12:43
    quote:

    De Zalm schreef op 6 mei 2017 09:17:

    Koerstechnisch: 26,80 is een zeer zware hobbel.....
    zal nog wel even duren, voordat deze genomen zal worden.....
    Als Macron zondag wint zou die hobbel wel eens heel snel genomen kunnen worden, want Macron is stabiliteit terwijl Le Pen voorstander is van een Frexit. Ook de uitslag van de voorverkiezing had een heel positief effect op de beurs, en misschien was de nakende verkiezing wel de reden dat het koersverloop zo raar was de laatste twee dagen.Jammer genoeg heeft de politiek een steeds grotere invloed op de beurs. Wat de toekomst betreft zitten we in elk geval goed, want in september stelt Elon Musk een vrachtwagen voor en ook grote vrachtschepen zullen in de toekomst door stroom worden aangedreven. In juli begint de massaproductie van hun kleinere 3 model en vooral voor de batterijen die thuis als opslag worden gebruikt is veel Lithium nodig. Nogmaals, AMG heeft geen contract nodig van een grote speler, want door de steeds grotere vraag zal de prijs van Lithium genoeg stijgen. Mijn visie is dat binnen 2 jaar de Lithiumafdeling garant zal staan voor minstens de helft van de winst van AMG. Misschien druk ik me verkeerd uit. Een betere verwoording is: AMG Lithium zal evenveel winst genereren dan de andere takken samen. Hopelijk zal ABN AMRO in de loop van de week met eenzelfde koersdoel komen als ING, en ik verwacht kortelings een update van het bedrijf over de beslissing inzake de uitvoering van fase 2. Neen, ik heb ook geen idee waarom Heinz zo conservatief bleef in zijn outlook, maar dat kan enkel positief uitpakken als ze zo verder doorgaan op hun elan. Succes iedereen en moge de beste winnen bij onze zuiderburen morgen.
  8. viper one 6 mei 2017 12:52
    quote:

    BeLikeWatahh schreef op 6 mei 2017 12:20:

    Nog steeds koopwaardig op ~26 denken jullie?
    Dat moet iedereen voor zichzelf beslissen. Ik heb onlangs zwaar bijgekocht op 24 en 25€ dus dat was wel even balen toen de koers terug naar 22 ging, maar als je het forum doorleest weet je wel dat de algehele consensus is dat deze koers een tussenstop is en dat dit slechts een aanloop is naar 2018 alvorens echt door te breken het jaar daarop. Aan jou de keuze of je wil wachten of instappen. Ik zit er al heel wat jaren in maar het verloop van de laatste 2 jaar heeft me overtuigd dat AMG de volgende drie jaar zal blijven stijgen. Ik ga geen voorspellingen doen, maar als je hun website bezoekt, zal je zien dat deze mensen heel serieus met hun job en de toekomst bezig zijn. Succes!
  9. BeLikeWatahh 6 mei 2017 13:36
    quote:

    viper one schreef op 6 mei 2017 12:52:

    [...]
    Dat moet iedereen voor zichzelf beslissen. Ik heb onlangs zwaar bijgekocht op 24 en 25€ dus dat was wel even balen toen de koers terug naar 22 ging, maar als je het forum doorleest weet je wel dat de algehele consensus is dat deze koers een tussenstop is en dat dit slechts een aanloop is naar 2018 alvorens echt door te breken het jaar daarop. Aan jou de keuze of je wil wachten of instappen. Ik zit er al heel wat jaren in maar het verloop van de laatste 2 jaar heeft me overtuigd dat AMG de volgende drie jaar zal blijven stijgen. Ik ga geen voorspellingen doen, maar als je hun website bezoekt, zal je zien dat deze mensen heel serieus met hun job en de toekomst bezig zijn. Succes!
    Bedankt voor je antwoord.
    Ik ben vorige week ingestapt op 23,60, dus ben redelijk tevreden.:)
    Maandag koop ik nog wat bij waarschijnlijk.
674 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 34 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AMG ziet enorme kansen in recyclen van plutonium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links