Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ArcelorMittal AEX:MT.NL, LU1598757687

  • 23,830 19 apr 2024 17:35
  • +0,030 (+0,13%) Dagrange 23,440 - 23,880
  • 2.845.773 Gem. (3M) 2,4M

April Arcelor Mittal 2017

2.709 Posts
Pagina: «« 1 ... 131 132 133 134 135 136 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 april 2017 08:51
    Uit het FD van vanmorgen, beetje voorzichtig maar!

    Analisten zien het somber in voor ijzerertsprijs
    Overaanbod, minder vraag en dus lagere prijzen: analisten zien het de komende jaren somber in voor de prijs van ijzererts, wat na aardolie als de belangrijkste grondstof ter wereld wordt gezien.
    IJzererts bij Tata Steel. Het wordt met bulkcarriers gebracht.
    IJzererts bij Tata Steel. Het wordt met bulkcarriers gebracht. Foto Olaf Kraak
    Die prijs piekte in februari nog tot bijna $ 100 per ton, terwijl dat eind vorig jaar nog rond de $ 40 was. Een forse stijging dus, maar de laatste twee maanden is de ijzerertsprijs vooral weer op weg omlaag. Momenteel koerst ijzererts (voor levering in de Chinese havenstad Qingdao) rond de $65 per ton.
    Die beweging heeft ook op de aandelenbeurs in Amsterdam direct gevolgen: de koers van ArcelorMittal, de grootste staalfabrikant ter wereld, ging mee omlaag. IJzererts is de voornaamste grondstof van staal en ArcelorMittal exploiteert eigen ijzerertsmijnen. Daarom is het aandeel gevoelig voor de prijsdaling van deze grondstof.
    En volgens analisten geciteerd door persbureau Bloomberg bericht gaat er de komende jaren alleen maar meer van de prijs af, tot wel onder de $ 50 per ton. Grote mijnbouwbedrijven zoals Vale (Brazilië) en BHP Billiton (Australië) hebben fors in de kosten gesneden en brengen steeds meer goedkope ijzererts op de markt. Die komt vaak van mijnen die nog op de tekentafel lagen toen de prijzen alleen maar omhoog leken te kunnen, vanwege de enorme vraag uit China.
    Maar nu zijn de vooruitzichten voor de vraag niet goed. De meeste vraag komt van de Chinese staalindustrie, die kampt met overcapaciteit. Als China overbodige staalfabrieken sluit daalt de vraag. Nu verkopen die Chinese fabrieken hun overtollige staal tegen zeer lage prijzen op de Amerikaanse en Europese markt, een praktijk die de Europese Unie en recent ook de Amerikaanse president Trump met nieuwe regels proberen te bestrijden.
    Maar econoom Casper Burgering van ABN Amro ziet nog geen aanleiding zijn verwachtingen bij te stellen. 'De Chinese overheid zegt al heel lang dat ze drastisch zullen snijden in de capaciteit van de staalindustrie. Maar tot nu toe blijkt dat niet uit de cijfers. De import van ijzererts door China neemt bijvoorbeeld toe', zegt de specialist voor industriële metalen.
    Volgens Burgering weerspiegelt de huidige prijs goed de verhoudingen op de markt. Als de Chinezen, al dan niet onder druk van het buitenland, toch serieus het mes zetten in de staalproductie, heeft dat volgens de econoom wel een duidelijk effect.
    Koperprijs blijft hoog
    Terwijl de ijzerertsprijs steeds verder onder druk staat, blijft die van koper rond hetzelfde hoge niveau cirkelen. Analisten houden rekening met fors minder aanbod, nu een een aantal grote mijnbouwers de verwachtingen voor de eigen productie naar beneden heeft bijgesteld. Zo verlaagde BHP Billiton de verwachting voor de productie voor dit jaar met bijna 20%, met als voornaamste oorzaak een langdurige staking bij La Escondida, de grootste kopermijn ter wereld. Ook concurrent Freeport schroefde de verwachtingen terug na problemen met een mijn in Indonesië. De koperprijs schoot vanaf november vorig jaar plotseling als een speer omhoog, tot meer dan $ 6000 per ton. Directe aanleiding was toen de verkiezingen van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten. Zijn plannen om de Amerikaanse infrastructuur te verbeteren zouden goed zijn voor de vraag naar koper. Momenteel schommelt de prijs rond de $ 5700 per ton.
  2. [verwijderd] 30 april 2017 11:17
    Nou moderator, misschien als jullie wat meer haast hadden gemaakt met de ignore-knop...
    Heel misschien komen de posters terug als jullie dat alsnog invoeren. Jullie huidige keuze was duidelijk fout!
    Jullie kunnen natuurlijk ook op deze voet doorgaan, jullie leiden tenslotte al verlies. Gaan jullie gewoon failliet, toch?
    Hier is het aantal posts met meer dan 95% gedaald. Soms moet je gewoon eens een keer wakker worden en iets doen!!

    WEET IEMAND EEN ANDER GESCHIKT FORUM ??
  3. Peter Markus 27 augustus 2017 12:19
    quote:

    Mangy_Scoundrel schreef op 17 april 2017 14:25:

    Ik ben nieuw hier, maar als ik berichten hier lees krijg ik een deja vu naar nl.beurs met Straver.....

    Voor wat betreft MT, ik heb ze gekocht op gemiddeld 8,143.
    je hebt nog een paar euro te gaan voordat je een beetje winst gaat maken.
    Zal volgende week nog niet lukken lijkt me.
    PM
2.709 Posts
Pagina: «« 1 ... 131 132 133 134 135 136 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Herstel in zicht voor ArcelorMittal

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links