Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

MDxHealth Nieuws 2017

16.045 Posts
Pagina: «« 1 ... 385 386 387 388 389 ... 803 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 april 2017 08:03
    Lijkt me een goede deal, zoals ik voorspelt had! Afkopen en dan geen nieuw kapitaal meer hoeven op te halen. Dit lijkt me genoeg dat ze ™ 2018 geen kapitaal meer nodig hebben! Dat is zeker een goed teken want dan zouden ze winst gevend zijn.
    Verder nog diepgaande samenwerking met exact, aandacht van de amerikanen.
    Dus inderdaad lijkte dit erg goed nieuws!

    Is geen beleggingen advies maar mijn mening.

    Trinko
  2. forum rang 4 Opstapelen 27 april 2017 08:03
    quote:

    adritromp schreef op 27 april 2017 07:55:

    [...]

    Dit nog eens tegen die 15 miljoen afgezet. Dan denken ze dus dat Exas in de aankomende 5 jaar nog geen 1.000.000 miljoen Cologuards gaat verkopen. Dat lijkt mij tocg wel goed mogelijk als je ziet hoe snel de verkopen toe nemen. Is die 15 miljoen dan wel genoeg?
    nee natuurlijk niet, royalties dit jaar ongeveer $8-$10 mio, en als ik goed begrijp zit bedragen van h2 2016 in die $15 mio in. Ben me ook niet zeker of die patenten slaan op biomarker in Cologuard.
    Oftewel dit wordt volgens mij klaar gestoomd voor overname/fusie. Dit is iets meer dan een lekkere samenwerking. Je gaat alle tech delen met elkaar. Kan je net zo goed één research afdeling hebben.
  3. [verwijderd] 27 april 2017 08:05
    quote:

    BioStocks schreef op 27 april 2017 08:02:

    [quote alias=J_2000 id=10010729 date=201704270708]
    Ik denk dat dit belangrijk nieuws is!!

    /quote]

    Wat een raar bericht, het lijkt me eerder de aankondiging van een deal rond afkoop van de toekomstige Cologuard royalties dat verpakt is als een samenwerkingsovereenkomst. Dit om gezichtsverlies van Conroy te vermijden die anders zou moeten toegeven dat de vervanging van MDXH marker niet zou eenvoudig bleek te zijn!!!

    Ben niet onverdeeld gelukkig met dit bericht op het eerste zicht. Het lijkt me dat Groen zich laten rollen heeft. Het afkoopbedrag van 15 miljoen is me veel te laag wetende dat de actuele waarde van de toekomstige royalties onder het eerste contract mi een veelvoud zou zijn...

    Anderzijds haalt het misschien wat onzekerheid uit de markt en komen we misschien in de picture bij de Amerikanen.

    Beter één vogel in de hand dan tien in de lucht?

    Denk jij dat die 15mil slaagt op het afkopen van cologuard royalties?
    Misschien eens een bericht sturen naar de IR?
  4. forum rang 5 adritromp 27 april 2017 08:05
    quote:

    J_2000 schreef op 27 april 2017 08:02:

    [...]

    Ik denk wat betreft Cologuard, Exact Sciences een voordelige deal sluit.
    Anderzijds, Exact Sciences is in samenwerking met de Mayo Clinic bezig aan de ontwikkeling van een longkanker-test. Eerder had Jan Groen al gewezen dat MDx-markers daarvoor in aanmerking kunnen komen. Opent dit de weg naar nieuwe ontwikkelingen/royaltie-stroom?..
    Dat laatste lijkt mij zeker het geval, Jan Groen verkoopt om toekomstige royalties voor andere producten binnen te halen
  5. forum rang 5 adritromp 27 april 2017 08:09
    quote:

    Opstapelen schreef op 27 april 2017 08:03:

    [...]
    nee natuurlijk niet, royalties dit jaar ongeveer $8-$10 mio, en als ik goed begrijp zit bedragen van h2 2016 in die $15 mio in. Ben me ook niet zeker of die patenten slaan op biomarker in Cologuard.
    Oftewel dit wordt volgens mij klaar gestoomd voor overname/fusie. Dit is iets meer dan een lekkere samenwerking. Je gaat alle tech delen met elkaar. Kan je net zo goed één research afdeling hebben.
    Lijkt mij alleen gelden voor Cologuard ja. En of Jan Groen dit doet om alvast bekendheid te krijgen om zo zijn andere producten te slijten of dat ze fuseren kunnen we voorlopig alleen maar naar gissen
  6. [verwijderd] 27 april 2017 08:18
    Ik lees het zo:
    Exas had nog schulden van de laatste maanden tov Mdx. Ze kopen de markers van mdxhealth af voor 15mil (daarbij zitten die schulden van ongeveer 2mil).
    Daarbij is exas volop bezig om aan een nieuw product te komen en volgens mij gebruiken ze daarvoor terug de technologie van mdxhealth, waarvoor ze terug royalties gaan moeten betalen.

    15mil vind ik enorm weinig, maar zie het zo: het is cash geld, dus dat komt direct in de kas en zal ervoor zorgen dat we dit jaar een zeer mooie winst kunnen draaien.
    Daarbij pak dat 15mil op de beurs minstens 150mil moet waard zijn. Das bijna 3/4(!) van de marktkapitalisatie van mdxhealth!
  7. J_2000 27 april 2017 08:21
    quote:

    J_2000 schreef op 27 april 2017 08:02:

    [...]

    Ik denk wat betreft Cologuard, Exact Sciences een voordelige deal sluit.
    Anderzijds, Exact Sciences is in samenwerking met de Mayo Clinic bezig aan de ontwikkeling van een longkanker-test. Eerder had Jan Groen al gewezen dat MDx-markers daarvoor in aanmerking kunnen komen. Opent dit de weg naar nieuwe ontwikkelingen/royaltie-stroom?..
    In De Tijd..

    Biotechbedrijf MDxHealth verkoopt zijn technologie die gebruikt wordt door het Amerikaanse Exact. In plaats van jaarlijkse royalties ontvangt MDxHealth nu een eenmalige som van 15 miljoen dollar.

    . Die gebruikt al jaren technologie van de Luikenaren in Cologuard, een test om darmkanker op te sporen. MDxHealth ontvangt royalties van grootte-orde 1 tot 5 procent ('low to mid-single digit') op de omzet van Cologuard. De darmkankertest was vorig jaar goed voor 99 miljoen dollar (91 miljoen euro), maar zit in stijgende lijn.

    Exact koopt de octrooien van MDxHealth rond Cologuard over voor 15 miljoen dollar (13,75 miljoen euro). Door deze afkoopsom moeten de Amerikanen geen royalties en mijlpaalbetalingen meer afstaan aan MDxHealth.

    Een slechte deal voor het Luikse bedrijf? Neen, klinkt het daar, want Exact had aangegeven dat het overwoog om goedkopere technologie in te zetten om aan de royalty-betalingen te ontkomen. Daardoor dreigde de inkomstenstroom sowieso stil te vallen.

    Technologie openstellen

    'Het nieuwe samenwerkingsakkoord met Exact kan meer opbrengen dan het vorige', klinkt het bij MDxHealth. Beide bedrijven hebben immers ook afgesproken dat ze technologie rond epigenetics en moleculaire diagnostica voor elkaar zullen openstellen.

    Concreet zal MDxHealth dus technologie van Exact kunen gebruiken voor zijn producten in het opsporen van blaas- en prostaatkankertesten en kan Exact Luikse technologie gebruiken voor testen rond darm- en longkanker.

    De 15 miljoen dollar die MDxHealth ontvangt, houdt rekening met bedragen die vorig jaar al werden ontvangen. In de boeken van dit jaar zal slechts 12,1 miljoen dollar (11,1 miljoen euro) meer verschijnen.
  8. Gerard_ecb 27 april 2017 08:23
    Om aan alle discussie een einde te maken hier het antwoord van ir. Overigens wat een transparant bedrijf top! Net verstuurd en 10 minuten later het antwoord.

    The deal is a royalty buy-out combined with a collaboration agreement. The $15 million included payments accrued since negotiation for the patents began in July 2016. We will not be receiving any additional royalty or milestone payments.

    Per Exact Sciences’s prior communications, it had commenced steps with the intention to replace our NDRG4 biomarker with a new methylation marker in Cologuard. Exact Sciences was receptive to an agreement. It is clear from their investor materials that they have a renewed focus on R&D efforts for their second test for lung cancer, and would prefer to allocate internal resources to this. To that end, MDxHealth and Exact Sciences have also entered into a five-year R&D collaboration agreement that has potential upside that may exceed the benefits of the biomarker and technology licenses alone.

    As you already know, MDxHealth and Exact are industry-leading companies in epigenetic-powered diagnostics worldwide and each has been investing 10’s-of-millions in new discovery and development programs. Each has a portfoiio of cutting edge epigenetic and other molecular diagnostics biomarkers and technologies in a range of indications. The partners are focused on different markets:

    o Exact: (1) Colon, Lung and (2) Screening (asymptomatic)
    o MDxHealth (1) Urologic and (2) Diagnostics (symptomatic), monitoring, PharmacoMDx

    We believe the royalty buy-out combined with a collaboration agreement is the most optimal outcome for both parties.
  9. [verwijderd] 27 april 2017 08:23
    Eindelijk eens aandacht van de tijd voor mdxhealth! (Met een positieve titel!)
    Dit is zeer belangrijk voor mdxhealth: naambekendheid. Ik denk dat we vertrokken zijn met de trein!

    MDxHe­alth krijgt mil­joe­nen in kan­ker­deal met Exact

    Bi­o­tech­be­drijf MDxHe­alth ver­koopt zijn tech­no­lo­gie die ge­bruikt wordt door het Ame­ri­kaan­se Exact. In plaats van jaar­lijk­se roy­al­ties ont­vangt MDxHe­alth nu een een­ma­li­ge som van 15 mil­joen dol­lar.

    MDxHe­alth MDXH +0.00% heeft een nieuw sa­men­wer­kings­ak­koord ge­slo­ten met zijn Ame­ri­kaan­se part­ner Exact Sci­en­ces EXAS -4.35%. Die ge­bruikt al jaren tech­no­lo­gie van de Lui­ke­na­ren in Co­lo­gu­ard, een test om darm­kan­ker op te spo­ren. MDxHe­alth ont­vangt roy­al­ties van groot­te-or­de 1 tot 5 pro­cent ('low to mid-sin­gle digit') op de omzet van Co­lo­gu­ard. De darm­kan­ker­test was vorig jaar goed voor 99 mil­joen dol­lar (91 mil­joen euro), maar zit in stij­gen­de lijn.

    Exact koopt de oc­trooi­en van MDxHe­alth rond Co­lo­gu­ard over voor 15 mil­joen dol­lar (13,75 mil­joen euro). Door deze af­koop­som moe­ten de Ame­ri­ka­nen geen roy­al­ties en mijl­paal­be­ta­lin­gen meer af­staan aan MDxHe­alth.

    Een slech­te deal voor het Luik­se be­drijf? Neen, klinkt het daar, want Exact had aan­ge­ge­ven dat het over­woog om goed­ko­pe­re tech­no­lo­gie in te zet­ten om aan de roy­al­ty-be­ta­lin­gen te ont­ko­men. Daar­door dreig­de de in­kom­sten­stroom so­wie­so stil te val­len.

    Tech­no­lo­gie open­stel­len

    'Het nieu­we sa­men­wer­kings­ak­koord met Exact kan meer op­bren­gen dan het vo­ri­ge', klinkt het bij MDxHe­alth. Beide be­drij­ven heb­ben im­mers ook af­ge­spro­ken dat ze tech­no­lo­gie rond epi­ge­ne­tics en mo­le­cu­lai­re dia­gnos­ti­ca voor el­kaar zul­len open­stel­len.

    AD­VER­TEN­TIE

    Con­creet zal MDxHe­alth dus tech­no­lo­gie van Exact kunen ge­brui­ken voor zijn pro­duc­ten in het op­spo­ren van blaas- en pros­taat­kan­ker­tes­ten en kan Exact Luik­se tech­no­lo­gie ge­brui­ken voor tes­ten rond darm- en long­kan­ker.

    De 15 mil­joen dol­lar die MDxHe­alth ont­vangt, houdt re­ke­ning met be­dra­gen die vorig jaar al wer­den ont­van­gen. In de boe­ken van dit jaar zal slechts 12,1 mil­joen dol­lar (11,1 mil­joen euro) meer ver­schij­nen.
  10. [verwijderd] 27 april 2017 08:37
    quote:

    BioStocks schreef op 27 april 2017 08:02:

    Wat een raar persbericht van MDXH, het lijkt me eerder de aankondiging van een deal rond afkoop van de toekomstige Cologuard royalties dat verpakt is als een samenwerkingsovereenkomst. Dit om gezichtsverlies van Conroy te vermijden die anders zou moeten toegeven dat de vervanging van de MDXH marker niet zo eenvoudig bleek te zijn!!!

    Ben niet onverdeeld gelukkig met dit bericht op het eerste zicht. Het lijkt me dat Groen zich laten rollen heeft. Het afkoopbedrag van 15 miljoen is me veel te laag wetende dat de actuele waarde van de toekomstige royalties onder het eerste contract mi een veelvoud zou zijn...

    Anderzijds haalt het misschien wat onzekerheid uit de markt en komen we misschien in de picture bij de Amerikanen.

    Beter één vogel in de hand dan tien in de lucht?

    Very odd Indeed.
    Considering that the $15m include also the royalty due for H2 2016 it seems to be done on the cheap side fro MDXH and a very good deal for Exact

    And a collaboration (who pays for the research?) which has the "potential" to benefit both companies' product development programs.

    Unless of course they are much further advanced in the "capitalise on its cutting-edge epigenetic research and development efforts to bring new products and services to market .."

    It's limited in time of 5 years. Does this mean that by then a mer ger is on the card? By then Jan will be what? 63/64 years of age?

    We shall see

  11. NielsjeB 27 april 2017 08:47
    quote:

    Gerard_ecb schreef op 27 april 2017 08:23:

    Om aan alle discussie een einde te maken hier het antwoord van ir. Overigens wat een transparant bedrijf top! Net verstuurd en 10 minuten later het antwoord.

    The deal is a royalty buy-out combined with a collaboration agreement. The $15 million included payments accrued since negotiation for the patents began in July 2016. We will not be receiving any additional royalty or milestone payments.

    Per Exact Sciences’s prior communications, it had commenced steps with the intention to replace our NDRG4 biomarker with a new methylation marker in Cologuard. Exact Sciences was receptive to an agreement. It is clear from their investor materials that they have a renewed focus on R&D efforts for their second test for lung cancer, and would prefer to allocate internal resources to this. To that end, MDxHealth and Exact Sciences have also entered into a five-year R&D collaboration agreement that has potential upside that may exceed the benefits of the biomarker and technology licenses alone.

    As you already know, MDxHealth and Exact are industry-leading companies in epigenetic-powered diagnostics worldwide and each has been investing 10’s-of-millions in new discovery and development programs. Each has a portfoiio of cutting edge epigenetic and other molecular diagnostics biomarkers and technologies in a range of indications. The partners are focused on different markets:

    o Exact: (1) Colon, Lung and (2) Screening (asymptomatic)
    o MDxHealth (1) Urologic and (2) Diagnostics (symptomatic), monitoring, PharmacoMDx

    We believe the royalty buy-out combined with a collaboration agreement is the most optimal outcome for both parties.
    Het lijkt erop dat de hier vaak als "bluf" bestempelde strategie van Conroy uitstekend gewerkt heeft. Alles afkopen voor een prikkie sinds juli 2016. Dus geen enkele milestone payments meer ook. Enige dat de boel kan redden is als er additionele MDX-markers ingezet gaan worden bij Exact. Verder kan de emissievrees nu voor een jaar de kast in?

    Mocht de koers hier flink op stijgen dan gaat mijn laatste portie er ook uit.
  12. [verwijderd] 27 april 2017 08:50
    quote:

    NielsjeB schreef op 27 april 2017 08:47:

    [...]
    Het lijkt erop dat de hier vaak als "bluf" bestempelde strategie van Conroy uitstekend gewerkt heeft. Alles afkopen voor een prikkie sinds juli 2016. Dus geen enkele milestone payments meer ook. Enige dat de boel kan redden is als er additionele MDX-markers ingezet gaan worden bij Exact. Verder kan de emissievrees nu voor een jaar de kast in?

    Mocht de koers hier flink op stijgen dan gaat mijn laatste portie er ook uit.
    ik denk dat het slim is om nu een nasdaq notering aan te vragen.
  13. [verwijderd] 27 april 2017 08:56
    Ik vraag me wel af wat hier achter zit.
    "'Het nieu­we sa­men­wer­kings­ak­koord met Exact kan meer op­bren­gen dan het vo­ri­ge', klinkt het bij MDxHe­alth. "

    We zullen het pas weten als MDXH een nieuw bericht de wereld in stuurt: Maar ik geloof niet dat Jan Groen zich zo gemakkelijk in de luren zou laten leggen. Ook als Exact op de proppen zou komen met een eigen-ontwikkelde biomarker voor Cologuard, dan nog is die niet goedgekeurd en in de markt geïntroduceerd. Zoiets duurt al gauw een paar jaar. Dus de royalties die MDXH hoedanook zouden toekomen zijn veel hoger dan deze afkoopsom. Er zit meer achter...maar wat?
    Met dit bericht dat Exact zeker zal toelichten op de CC wordt MDXH wel wereld-bekend als mogelijke partner voor Exas: dat is alvast een positief resultaat.
  14. [verwijderd] 27 april 2017 09:00
    quote:

    NielsjeB schreef op 27 april 2017 08:47:

    [...]
    Het lijkt erop dat de hier vaak als "bluf" bestempelde strategie van Conroy uitstekend gewerkt heeft. Alles afkopen voor een prikkie sinds juli 2016. Dus geen enkele milestone payments meer ook. Enige dat de boel kan redden is als er additionele MDX-markers ingezet gaan worden bij Exact. Verder kan de emissievrees nu voor een jaar de kast in?

    Mocht de koers hier flink op stijgen dan gaat mijn laatste portie er ook uit.
    Waarom je stukjes eruit?
    Voor ons is dit misschien eerder negatief nieuws, maar nu komt mdxhealth EINDELIJK in de picture. De koers zal hier op stijgen en misschien zijn we wel op weg naar een koers boven de €6 in mei!
    Vele mensen gaan nu instappen omdat er nu juist duidelijkheid is dat er geen emissie komt.
    Daarbij heb je ook nog eens het gevolg dat mdxhealth groene cijfers gaat geven dit jaar (normale winst/verlies +11mil)
16.045 Posts
Pagina: «« 1 ... 385 386 387 388 389 ... 803 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links