Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Heineken AEX:HEIA.NL, NL0000009165

  • 89,500 19 apr 2024 16:01
  • +1,500 (+1,70%) Dagrange 88,280 - 89,920
  • 364.510 Gem. (3M) 565,6K

PB

1.095 Posts
Pagina: «« 1 ... 29 30 31 32 33 ... 55 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 2 maart 2017 17:11
    Heineken Nigeria ziet 2017 als uitdagend jaar

    Gepubliceerd op 2 mrt 2017 om 16:46 | Views: 30

    LAGOS (AFN/BLOOMBERG) - Het jaar 2017 blijft uitdagend voor Nigerian Breweries, de Nigeriaanse tak van bierbrouwer Heineken. Dat zei topman Nicolaas Vervelde van Nigerian Breweries donderdag tegen investeerders.

    De lokale tak van Heineken heeft onder meer te maken met devaluatie van de Nigeriaanse munt. Daardoor wordt het onder meer duurder om grondstoffen in te kopen. In 2016 werden de prijzen drie keer verhoogd om de marges op peil te houden.

    Voor de middellange en lange termijn blijven de vooruitzichten voor de Nigeriaanse markt volgens Vervelde ,,aantrekkelijk" door de grote middenklassen en jonge bevolking van het land.
  2. forum rang 10 voda 20 maart 2017 15:31
    Hongarije wil 'communistische' rode ster Heineken verbieden

    Bierbrouwer Heineken wordt in Hongarije mogelijk gedwongen zijn etiket met de alom bekende rode ster te wijzigen. De Hongaarse regering wil het land zuiveren van symbolen die refereren aan onder meer de bezetting door de nazi's of de onderdrukking door de communisten, zoals de ster van Heineken.

    ANP / Gea Bruinsma 20-03-17, 14:20 Laatste update: 14:57

    Volgens de rechtse regering van premier Viktor Orban is het een ,,morele verplichting" om het commerciële gebruik van de symbolen te verbieden. Daaronder vallen naast de rode ster ook onder meer het hakenkruis en de hamer en sikkel. Het Hongaars parlement praat vandaag over het voorgestelde verbod.

    Treedt de nieuwe wet in werking, dan kunnen bedrijven die de symbolen toch gebruiken een boete tot 2 miljard forint (6,5 miljoen euro) en een gevangenisstraf tegemoetzien.

    Heineken heeft al sinds mensenheugenis een ster op zijn etiket staan. In de jaren dertig van de vorige eeuw kreeg deze de kleur rood. Na de Tweede Wereldoorlog werd de rode ster ingeruild voor een witte ster met een rode rand, vanwege de communistische bijsmaak van de rode ster in die jaren. Na verloop van tijd werd de rode rand weer breder gemaakt. In 1991 werd besloten de ster weer in zijn geheel rood te maken.

    Boycot

    In februari haalde Heineken zich nog de woede van de Hongaarse bevolking op de hals. De Roemeense tak van het biermerk spande in 2014 een rechtszaak aan tegen een kleine Hongaars-Roemeense bierbrouwer, wegens misbruik van een merknaam. Hoewel de fles en het logo helemaal niet leken op de producten van Heineken, won het bedrijf, en moest de kleine, lokale brouwer stoppen. Vervolgens riep de Hongaarse gemeente Hodmezovasarhely winkels en horecagelegenheden in de stad op om het biermerk te boycotten. 

    Het is niet duidelijk of er een verband tussen deze boycot en het verbieden van de rode ster bestaat.

    www.ad.nl/economie/hongarije-wil-comm...
  3. forum rang 10 voda 21 maart 2017 11:34
    Heineken wil 1,75 miljard dollar ophalen met obligaties

    Looptijden obligaties variëren van 10 tot 30 jaar

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken wil 1,75 miljard dollar ophalen met de uitgifte van langlopende obligaties. Dit maakte de brouwer dinsdag voorbeurs bekend.

    De uitgifte betreft twee series van zogenoemde senior notes. De eerste, goed voor 1,1 miljard dollar, kent een looptijd van 10 jaar met een coupon van 3,50 procent. De tweede, waarmee de brouwer 650 miljoen dollar wil ophalen, loopt 30 jaar en heeft een coupon van 4,35 procent.

    De opbrengsten zal Heineken gebruiken voor algemene bedrijfsdoeleinden, waaronder eventueel ook het terugbetalen van schulden of het financieren van overnames.

    Heineken verwacht de aanbiedingstermijn op 29 maart te zullen sluiten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 21 maart 2017 19:46
    'Tesco schrapt groot deel Heineken-aanbod'

    Gepubliceerd op 21 mrt 2017 om 18:21 | Views: 638

    LONDEN (AFN) - De Britse supermarktketen Tesco heeft fors gesneden in zijn assortiment aan bieren van Heineken. Volgens Britse media heeft het concern ruim dertig biermerken van de Nederlandse brouwer uit de schappen gehaald. Het zou onder meer gaan om Amstel, Sol, Tiger Beer en Kingfisher.

    Begin dit jaar bracht Tesco nog 53 producten van Heineken aan de man. Dat zijn er nu nog 22, schreven diverse Britse kranten dinsdag. De ingreep is naar verluidt onderdeel van een groter aanpassingsprogramma van het assortiment bij Tesco. De super is bezig zijn aanbod te verkleinen en stopt de laatste tijd met meer producten die slecht lopen. Ook zou de keten grote biermerken proberen te vervangen voor 'hipstermerken' van kleinere brouwers.
  5. forum rang 10 voda 24 maart 2017 19:09
    Overname Britse pubs door Heineken vertraagd

    Gepubliceerd op 24 mrt 2017 om 17:56 | Views: 268

    AMSTERDAM (AFN) - De overname van de Britse pubs van Punch Taverns door Heineken heeft vertraging opgelopen. Heineken maakte vrijdag bekend dat de Britse toezichthouder CMA tot eind mei nodig heeft voor de eerste fase van het onderzoek naar de overname. Eerder had de CMA aangegeven hier tot 24 april voor nodig te hebben.

    Onder meer wordt gekeken of door de deal concurrentie, maar ook keuzemogelijkheden voor klanten, worden verminderd. Heineken trekt 305 miljoen pond uit voor het bedrijf met ongeveer 1900 pubs, zo werd onlangs bekend.

    De brouwer denkt de transactie nu eind augustus af te kunnen ronden. Eerder ging het bedrijf uit van een akkoord in de eerste helft van het jaar.

    Diepgaande studie

    Als uit het onderzoek blijkt dat de concurrentie onder druk komt te staan begint de toezichthouder een diepgaandere studie die maximaal 24 weken kan duren, tenzij de bedrijven stappen zetten die eventuele bezwaren wegnemen.
    Het aandeel Heineken sloot vrijdag 0,9 procent in de min in een 0,2 procent lagere AEX-index.
  6. forum rang 10 voda 27 maart 2017 16:08
    Familie Heineken past structuur vennootschappen aan

    L'Arche Green is investeringsvehikel familie Heineken.

    (ABM FN-Dow Jones) De familie Heineken heeft de structuur van de eigen familievennootschappen aangepast, waarmee de nieuw opgerichte Nederlandse vennootschap L'Arche Holding aandeelhouder is geworden van L'Arche Green. Dit meldde L'Arche Green, het investeringsvehikel van de familie Heineken en Hoyer, maandag voorbeurs.

    L'Arche Holding vervangt daarmee het Zwitserse L'Arche Holding en het Nederlandse LAC. Hiermee wil de familie Heineken zijn familievennootschappen vereenvoudigen.

    De aanpassing leidt niet tot een verandering van de onderlinge aandeelhoudersverhoudingen binnen L'Arche Green N.V. en heeft daardoor dus ook geen effect op de verhoudingen binnen Heineken Holding. L'Arche Green houdt een direct belang van 51,709 procent in Heineken Holding, dat op haar beurt een belang heeft van 50,005 procent in Heineken.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 6 april 2017 21:46
    'Heineken aast op Afrikaanse bottelaar'

    Gepubliceerd op 6 apr 2017 om 17:43 | Views: 605

    Heineken 17:35
    80,25 +0,08 (+0,10%)

    AMSTERDAM (AFN) - Heineken is een van de partijen die zou hebben geboden op een meerderheidsbelang in Coca-Cola Beverages Africa. Naast de brouwer zouden onder meer ook bottelaar Coca-Cola HBC en de Franse drankenproducent Castel Group een bod hebben gedaan, zo meldde persbureau Bloomberg.

    Volgens de bronnen kwamen de biedingen op de grootste Coca-Cola-bottelaar van Afrika vorige week binnen. Het Amerikaanse Coca-Cola kocht onlangs voor 3,2 miljard dollar een belang van 54,4 procent in het Afrikaanse bedrijf dat eerder onderdeel was van Anheuser-Bush InBev. Dat bedrijf moest onderdelen afstoten om groen licht te krijgen voor de overname van SABMiller.

    Coca-Cola gaf aan verkennende gesprekken te voeren met potentiële partners. Het had bij de overname van Afrikaanse onderdelen al aangegeven de activiteiten weer uit te zullen besteden. Een deal met Coca-Cola zou de bieders in staat stellen om hun distributienetwerk in Afrika te versterken.
  8. forum rang 10 voda 7 april 2017 15:47
    Beursblik: CCBA droomkandidaat voor Heineken

    Kepler Cheuvreux ziet bottelaar als ondersteuning voor Afrikaanse groeistrategie.

    (ABM FN-Dow Jones) Coca-Cola Beverages Africa (CCBA) is voor Heineken een ideale overnamekandidaat ter ondersteuning van de groeistrategie op het continent. Dit meldde analist Richard Withagen van Kepler Cheuvreux vrijdag in reactie op berichtgeving van persbureau Bloomberg dat Heineken één van de belangstellenden is om de Afrikaanse bottelaar van Coca-Cola over te nemen.

    De marktvorser schat het overnamebedrag op circa 4 miljard dollar, waarmee Heineken zijn groeistrategie in bestaande en nieuwe markten in Afrika kan ondersteunen en daarbij kan zorgen voor dubbelcijferige bijdragen aan de winst van het bierconcern dankzij omzetgroei, kostensynergieën en margeverhoging.

    Withagen tekende daarbij aan dat Heineken in alle opzichten voldoet aan de eisen van Coca-Cola voor overnamekandidaten en merkte daarbij op dat de Nederlandse bierbrouwer al bottelaar is voor het Amerikaanse frisdrankconcern in Congo, Democratische Republiek Congo, Rwanda en Reunion Island en eerder heeft aangegeven meer samenwerking met Coca-Cola te willen.

    Heineken wilde desgevraagd geen commentaar op de mediaberichten geven aan ABM Financial News.

    Kepler Cheuvreux houdt op Heineken een Kopen advies met een koersdoel van 90,00 euro. Op een rood Damrak noteerde het aandeel Heineken vrijdagochtend 0,5 procent lager op 79,87 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 7 april 2017 15:59
    'Heineken agressiever op overnamepad'

    Gepubliceerd op 7 apr 2017 om 09:00 | Views: 958

    Heineken 15:38
    79,88 -0,37 (-0,46%)

    AMSTERDAM (AFN) - De concurrentie in Afrika is voor Heineken toegenomen. Dat lijkt het bedrijf aan te moedigen agressiever dan in het verleden uit te kijken naar overnamekadidaten, zo stellen analisten van Natixis vrijdag.

    Ze reageren daarmee op berichten dat Heineken een van de partijen is die zou hebben geboden op een meerderheidsbelang in Coca-Cola Beverages Africa (CCBA). Naast de brouwer zouden onder meer ook bottelaar Coca-Cola HBC en de Franse drankenproducent Castel Group een bod hebben gedaan, aldus ingewijden tegen Bloomberg.

    De concurrentie met Castel, maar ook met bedrijven als Diageo en ABI, is sterker geworden sinds het samengaan van AB InBev en SABMiller, aldus de marktvorsers. SABMiller had eerder een belang van 54,5 procent in CCBA. Kenners van KBC gaven aan niet verrast te zijn dat Heineken geïnteresseerd zou zijn om zijn Afrikaanse aanwezigheid op te voeren.

    Het aandeel Heineken sloot donderdag op 80,25 euro.
  10. forum rang 10 voda 19 april 2017 16:23
    Beursblik: sterke groei Heineken in Azie en Europa

    Volumes in Europa verrasten positief volgens Kepler Cheuvreux.

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in het afgelopen kwartaal beter dan verwacht gepresteerd, waarbij de brouwer vooral een sterke groei in Azië realiseerde. Dit stelde analist Richard Withagen van Kepler Cheuvreux woensdag in een reactie op de kwartaalcijfers van de brouwer.

    Heineken rapporteerde over de eerste drie maanden van 2017 een autonome volumegroei van 0,6 procent, hetgeen volgens Withagen beter dan verwacht was. De bedrijfsconsensus ging uit van een volumedaling van 0,5 procent en de analist ging zelf uit van een daling van 0,8 procent. De groei in Azië bleef daarbij sterk, terwijl ook de resultaten uit Mexico verder aantrokken, aldus Withagen.

    Ook de biervolumes uit Europa "verrasten positief" met een autonome groei van 0,5 procent tegenover een verwachte daling van 1,1 procent. In het Verenigd Koninkrijk stonden de volumes onder druk, nadat het Britse Tesco in maart van dit jaar flink in het Heineken-aanbod sneed. Verder blijft de Poolse markt uitdagend, zo stelde de marktvorser.

    Kepler Cheuvreux handhaafde het koopadvies voor Heineken met een koersdoel van 90,00 euro. Op een groen Damrak koerste het aandeel woensdag kort na opening van de beurzen 1,8 procent hoger op 81,98 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 19 april 2017 16:25
    Biervolumes Heineken onverwacht in de lift

    Sterke groei in Azie/Pacific.

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in het eerste kwartaal van 2017 tegen de verwachting in naar volumes gemeten meer bier verkocht, hetgeen resulteerde in een hogere winst. Dit maakte de van origine Amsterdamse bierbrouwer woensdag voorbeurs bekend.

    "De prestaties in het eerste kwartaal van dit jaar waren in lijn met de verwachting, waarbij volumegroei werd gerealiseerd ondanks een moeilijke vergelijkingsbasis met dezelfde periode vorig jaar", aldus topman Jean-François van Boxmeer van Heineken.

    Het geconsolideerde biervolume van het concern steeg met 1,0 procent tot 44,0 miljoen hectoliter. Analisten hielden vooraf rekening met een daling naar 43,3 miljoen hectoliter. Vooral de volumes in Azië/Pacific stegen met 8,3 procent op jaarbasis sterk. Wel was er krimp in Afrika, Midden-Oosten en Oost-Europa en de Amerika's.

    De autonome volumegroei bedroeg 0,6 procent, waar analisten uitgingen van een autonome volumedaling van 0,5 procent.

    Onder de streep restte een nettowinst van 293 miljoen euro, waar de winst in dezelfde periode een jaar eerder nog 265 miljoen euro was.

    Outlook

    Heineken liet zich niet uit over de verwachtingen voor dit jaar. Eerder rekende de brouwer voor de middellange termijn op een stijgende operationele winst en een toename van de marges met 40 basispunten per jaar.

    Het concern voorziet voor 2017 wel een negatief valuta-effect van circa 30 miljoen euro op het geconsolideerde operationeel resultaat en geen impact op het nettoresultaat.

    Het aandeel Heineken sloot dinsdag op een lager Damrak 0,8 procent in het rood op 80,52 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 26 april 2017 22:36
    Heineken haalt distributie weg bij Femsa

    Gepubliceerd op 26 apr 2017 om 22:15 | Views: 91

    Heineken 17:35
    82,77 +0,57 (+0,69%)

    AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Bierbrouwer Heineken gaat de distributie van zijn bier in Brazilië niet langer uitbesteden aan bottelaar Coca-Cola Femsa SAB. In plaats daarvan wordt de distributie ondergebracht bij de Braziliaanse tak van de Japanse brouwer Kirin. Dat onderdeel werd eerder dit jaar ingelijfd.

    De stap van Heineken betekent een flinke streep door de rekening van het Mexicaanse Femsa, dat circa 5 procent van zijn omzet haalt uit de samenwerking met Heineken in Brazilië. Belangrijker is volgens kenners nog dat Femsa door de stap met een overcapaciteit zit van zijn distributienetwerk, hetgeen de winst van het bedrijf mogelijk negatief zal beïnvloeden.

    De huidige bindende overeenkomst tussen Heineken en Femsa loopt overigens nog tot 2022.
  13. forum rang 10 voda 27 april 2017 15:58
    Heineken verkiest ander distributienetwerk in Brazilie - media

    Coca-Cola Femsa ingeruild voor Brasil Kirin.

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft de samenwerking met Coca-Cola Femsa opgezegd om zo het distributienetwerk van het overgenomen Brasil Kirin te kunnen gaan gebruiken. Dit meldden diverse Zuid-Amerikaanse media woensdag op basis van een kwartaalupdate van Coca-Cola Femsa.

    De Nederlandse brouwer laat de distributie verzorgen door Coca-Cola Femsa, maar vanwege de overname van de activiteiten van Kirin in Brazilië, zou dit niet langer nodig zijn.

    Heineken kocht de activiteiten van het Japanse Kirin in Brazilië eerder dit jaar voor 664 miljoen euro. Naast een twaalftal fabrieken, vooral in het noorden en het noordoosten van Brazilië, beschikt Brasil Kirin over een eigen distributienetwerk.

    Volgens de mediaberichtgeving loopt de overeenkomst met Coca-Cola Femsa tot 2022.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 5 mei 2017 15:58
    'Heineken-deal is vrij klein nieuws'

    Gepubliceerd op 5 mei 2017 om 09:47 | Views: 790

    Heineken 15:37
    84,26 -0,11 (-0,13%)

    AMSTERDAM (AFN) - Het bericht dat Heineken de Amerikaanse brouwer Lagunitas Brewing Company geheel overneemt is klein nieuws, als gekeken wordt naar het totale geconsolideerde biervolume van de Nederlandse brouwer. Dat constateren analisten van KBC Securities vrijdag.

    In september 2015 kocht Heineken al een belang van 50 procent in de ambachtelijke brouwerij. Het in 1993 in Californië opgerichte Lagunitas zal onder de vleugels van Heineken als zelfstandig onderdeel doorgaan.

    KBC handhaaft zijn accumulate-advies op Heineken met een koersdoel van 95 euro. Heineken heeft volgens de bank goede groeivooruitzichten voor de lange termijn in opkomende markten en een redelijke waardering ten opzichte van branchegenoten.

    Aandeel

    Kepler Cheuvreux (buy) noemde de aankoop van het resterende belang in Lagunitas ,,een goede aanvulling op het portfolio van Heineken''. De internationale uitbreiding van het merk via het Heineken-platform zal daardoor versnellen, zo merken de kenners op. De deal voegt circa 1 procent aan omzet toe aan de Nederlandse bierbrouwer. Lagunitas zal wel een licht verwaterend effect hebben op de marges van Heineken, aldus Kepler.

    Het aandeel Heineken stond vrijdag omstreeks 10.00 uur 0,1 procent lager op 84,26 euro.
  15. forum rang 10 voda 9 mei 2017 16:11
    Sligro en Heineken gaan logistiek samenwerken

    Groothandelaar gaat distributie naar horeca voor bierbrouwer uitvoeren.

    (ABM FN-Dow Jones) Sligro Food Group en Heineken Nederland zijn bezig om een samenwerkingsovereenkomst te sluiten voor de distributie van Heineken-producten door Sligro aan de Nederlands horeca. Dit meldden beide bedrijven dinsdag voorbeurs.

    Als gevolg van deze transactie zal de groothandelsomzet van Sligro met zo'n 150 miljoen euro toenemen.

    De samenwerking betekent dat Sligro het verwerken, opslaan en leveren van bier- en ciderbestellingen door de horeca voor Heineken gaat uitvoeren. De uitzondering hierop is het leveren van tankbier, wat Heineken zelf zal blijven doen.

    Daarnaast zullen in het kader van deze voorgenomen samenwerking de groothandelsactiviteiten van het overige food en non-food assortiment waaronder frisdranken, waters, gedistilleerd, wijnen, thee en koffie, door Heineken worden verkocht aan Sligro.

    Het is de bedoeling dat de voorgenomen samenwerking langdurig zal zijn, met in eerste aanleg een looptijd van 15 jaar. Partijen streven ernaar om de transactie in het najaar af te ronden.

    Bij de activiteiten van Heineken, gerelateerd aan deze voorgenomen samenwerking, zijn circa 370 mensen betrokken, inclusief mensen die op uitzendbasis bij Heineken

    werken. Medewerkers met een Heineken-contract die werkzaam zijn in deze activiteiten krijgen de gelegenheid mee over te gaan naar Sligro.

    Het aandeel Sligro sloot maandag 1,5 procent hoger op 37,29 euro en Heineken sloot 0,5 procent hoger op 84,79 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 1 juni 2017 21:47
    Heineken voltooit overname Brasil Kirin

    Goedkeuring voor overname van Braziliaanse mededingingsautoriteit.

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft de overname van Brasil Kirin Holding afgerond. Dit meldde de Nederlandse bierbrouwer donderdag voorbeurs.

    De overname van de Braziliaanse bieractiviteiten van de Japanse brouwer Kirin werd op 13 februari aangekondigd.

    De acquisitie, met een overnamesom van 664 miljoen euro, is inmiddels door de Braziliaanse mededingsautoriteit goedgekeurd, meldde Heineken. Het concern uit Amsterdam heeft daarbij geen concessies hoeven te doen. Heineken maakte medio februari bekend significante kostensynergieën te voorzien, maar dat de transactie in 2017 de marges nog zal drukken.

    Brasil Kirin heeft twaalf faciliteiten in Brazilië draaien, met vooral een vertegenwoordiging in het noorden en het noordoosten van het land en een eigen distributienetwerk. Heineken opereert al in Brazilië, maar is juist in die windstreken ondervertegenwoordigd.

    Brazilië geldt als de vijfde biermarkt ter wereld.

    Het aandeel Heineken sloot woensdag 0,9 procent hoger op 87,67 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 10 voda 6 juni 2017 16:04
    Heineken en Molson Coors gaan samenwerken

    MillerCoors zet Sol in Amerikaanse markt.

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken en sectorgenoot Molson Coors hebben een overeenkomst getekend, waarin is geregeld dat Molson Coors vanaf komend najaar via zijn Amerikaanse divisie MillerCoors het Mexicaanse Sol-bier voor Heineken gaat importeren, vermarkten en distribueren in de Verenigde Staten.

    Dit maakten beide bierbrouwers dinsdagmiddag bekend zonder financiële details te verstrekken. De overeenkomst heeft een looptijd van tien jaar.

    Voor MillerCoors betekent het akkoord een uitbreiding van de portefeuille in de VS met een authentiek Mexicaans biermerk.

    Heineken kan zich door deze samenwerking in Noord-Amerika volledig focussen op zijn andere twee populaire merken Mexicaanse bieren Tecate en Dos Equis.

    Op een rood Damrak noteerde het aandeel Heineken 0,4 procent hoger op 88,30 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  18. forum rang 10 voda 6 juni 2017 16:38
    Heineken widens US aluminium bottle roll out

    Just Drinks reported that Heineken has added new designs and three additional locations to its limited-edition aluminium bottles roll out. Earlier this year, the brewer unveiled colour changing bottles at the Ultra Music Festival in Miami. The firm has lined up different aluminium bottles for Miami, New York, Los Angeles and Hawaii. The packs, aimed at the on premise, feature city-specific designs as well as the Heineken red star.

    Mr Raul Esquer Lopez, brand manager at Heineken USA said that "We know that 66% of alcohol buyers pay attention to packaging and nearly the same amount pay attention to label design.”

    Source : Just Drinks
  19. forum rang 10 voda 13 juni 2017 16:10
    Toezichthouder uit zorgen pubdeal Heineken
    Gepubliceerd op 13 jun 2017 om 09:05 | Views: 579

    Heineken 15:52
    86,46 -0,14 (-0,16%)

    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse mededingingswaakhond CMA wil concessies van Heineken bij de overname van de Britse pubs van Punch Taverns. CMA heeft 33 locaties gevonden waar de concurrentie tussen cafés door de deal in het geding komt. Heineken heeft nu tot 20 juni de tijd om met voorstellen te komen om de zorgen van de toezichthouder weg te nemen.

    Volgens CMA dreigen in de betreffende pubs door gebrek aan rivalen in de directe omgeving prijsverhogingen en verslechtering van de service aan de klant. Heineken heeft direct laten weten met oplossingen te zullen komen.

    Als Heineken hier overigens niet in slaagt, dan volgt een diepgaander onderzoek van CMA wat nieuwe vertraging voor het afronden voor de deal zou kunnen beteken. Die deadline werd eerder al uitgesteld vanwege de studie van CMA. De betrokken partijen houden nu vast aan hun eerdere verwachting om de overname voor eind augustus klaar te hebben.

    De Nederlandse brouwer trekt 305 miljoen pond uit voor de circa 1900 pubs van Punch, zo werd eerder bekend. Heineken is al eigenaar van meer dan 1000 kroegen in Groot-Brittannië onder de noemer Star Pubs & Bars. De nieuwe zaken worden geïntegreerd in dat merk. Met de overname wordt Heineken de op twee na grootste kroeguitbater in het land.

    De Britse toezichthouder heeft ook onderzocht of het assortiment aan bier en cider in de cafés van Punch mogelijk kleiner gaat worden als Heineken er straks de scepter zwaait. Die kans wordt echter gering geacht.
  20. forum rang 10 voda 19 juni 2017 16:50
    Hongaars verbod op Heineken-etiket toegestaan

    Gepubliceerd op 19 jun 2017 om 16:39 | Views: 26

    Heineken 16:31
    87,91 +0,35 (+0,40%)

    BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie heeft geen bezwaar tegen een Hongaars verbod op het Heineken-etiket met de alom bekende rode ster. De Hongaarse regering wil het commerciële gebruik verbieden van symbolen die kunnen doen denken aan onderdrukking door totalitaire regimes, zoals de communisten.

    Zonder het gewraakte etiket van Heineken te noemen, wees een woordvoerder van EU-commissaris Elzbieta Bienkowska (Interne Markt) maandag op ,,de Hongaarse historische context”. ,,De commissie is zich bewust van het lijden van de Hongaarse bevolking. De vreselijke misdaden door totalitaire regimes in Europa mogen nooit worden vergeten.”

    Als het wetsvoorstel wordt ingevoerd, kan het gebruik van die symbolen leiden tot een boete tot 2 miljard forint (6,5 miljoen euro) en een gevangenisstraf.
    Hongarije heeft het wetsvoorstel drie maanden geleden aan Brussel voorgelegd.
1.095 Posts
Pagina: «« 1 ... 29 30 31 32 33 ... 55 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links