Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Akzo Nobel AEX:AKZA.NL, NL0013267909

  • 62,800 25 apr 2024 10:23
  • +0,420 (+0,67%) Dagrange 62,380 - 63,080
  • 72.920 Gem. (3M) 410,7K

AKZO Nobel draadje 2017

7.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 127 128 129 130 131 ... 391 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. taurus86 25 april 2017 07:32
    quote:

    Accuboor schreef op 24 april 2017 22:39:

    Broer Konijn: had bovenstaande ingezonden brief in het FD ook gezien. Lijkt mij niet te verkopen door B&B om nu de strategie 100% om te gooien en nu Chemie tot heilige graal te benoemen. Wordt morgen een interessant dagje...
    Chemie heeft het probleem, dat er nog teveel zout/chloorchemie in het pakket zit. AKZO is hard bezig dit nadeel om te bouwen naar een 'chloorvrije' chemie, dat lukt ze goed, maar 1 ongelukje met een chloortransport en de hele wereld valt weer over hen heen. Een afbreukrisico zullen we maar zeggen.

    Verf is technisch al 'future proof'
  2. [verwijderd] 25 april 2017 07:57
    het belang van de aandeelhouder moet voorop staan. Deze zal zich laten horen tijdens de AVA. Er is voor B&B geen ontkomen aan: na bestudering in gesprek met PPG. besturen is vooruitzien, dus met goodwill gouvernante hebben zij met deze bieding van 96.75 al rekening gehouden.
    stoppen met tijdrekening en opkomen voor de aandeelhouder.
  3. [verwijderd] 25 april 2017 08:02
    DFT

    De top van verfmaker AkzoNobel moet na het fors verhoogde bod van PPG aan tafel met deze Amerikaanse belager. AkzoNobel beloofde maandag het bod te bestuderen, vanmiddag bij de AvA kan daarover uitsluitsel komen.

    De druk werd door PPG afgelopen weken verhoogd. Het geduld is op: uiterlijk 1 juni ligt er een nieuw bod, of verf- en chemiebedrijf AkzoNobel instemt of niet.

    Volgens Jeffries is het bod ter waarde van €24 miljard zodanig dat AkzoNobel op het bod in kan gaan.

    Twee keer wees het verf- en chemiebedrijf een Amerikaanse bod af: ze waardeerden AkzNobel te weinig, bovendien kan het bedrijf goed zelfstandig verder, aldus topman Ton Bürchner.

    Om tafel

    De aandeelhouders van AkzoNobel komen dinsdagmiddag bijeen in Amsterdam. Daar wordt gesproken over het voorstel van enkele aandeelhouders waaronder Elliott Management om president-commissaris Burgmans af te zetten. Ook zullen ze het bod bespreken.

    Volg vanaf 14:00 uur via een LIVEBLOG van DFT de aandeelhoudersvergadering.

    Volgens de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) echter biedt het maandag verhoogde bod bij €96,75 per aandeel AkzoNobel, tegen €90 eerder, voldoende om met de Amerikanen aan tafel te gaan.

    Meer waarde

    PPG Industries heeft slimme gehandeld door een dag voor de jaarvergadering van AkzoNobel het overnamebod voor de tweede keer te verhogen en maximaal druk te zetten, aldus analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen.

    Zakenbank Goldman Sachs verhoogde net als Deutsche Bank het koersdoel voor het verfbedrijf vanwege de sterke kans op omzetstijgingen.
  4. d' olle grieze 25 april 2017 08:10
    PPG-topman noemt timing derde bod op AkzoNobel niet toevallig

    McGarry vindt houding AkzoNobel niet in belang van de aandeelhouders.

    (ABM FN-Dow Jones) De timing van het derde bod van PPG Industries op AkzoNobel, dat maandag naar buiten werd gebracht, is niet toevallig. Dit schreef Het Financieele Dagblad dinsdag na een interview met PPG-topman Michael McGarry.

    PPG bracht het bod van 96,75 in contanten en aandelen een dag voor de aandeelhoudersvergadering van AkzoNobel naar buiten. "Het is belangrijk dat de aandeelhouders op de vergadering over alle feiten beschikken", aldus McGarry.

    De topman wees erop dat aandeelhouders antwoord willen op de vraag waarom AkzoNobel weigert met PPG in gesprek te gaan. "Deze houding van het bedrijf is niet in het belang van de aandeelhouders. Hun vragen moeten worden beantwoord. En deze opstelling kan gevolgen hebben voor de waardering van andere Nederlandse aandelen. Dat effect gaat verder dan alleen voor AkzoNobel", aldus McGarry.

    Wat volgens de topman ook uitleg vereist is de presentatie van de nieuwe strategie van AkzoNobel, vorige week tijdens een Capital Markets Day in Londen. "Waarom heeft AkzoNobel tijd verspild met het houden van een investeerdersdag die zó slecht is ontvangen? Het aandeel AkzoNobel is in reactie gedaald. Dit ondanks de aangekondigde kostenbesparingen en ondanks het speciale dividend", vroeg McGarry zich af tegenover het FD.

    In reactie op het verhoogde bod dat PPG maandag op AkzoNobel uitbracht, van 96,75 euro per aandeel inclusief dividend, steeg de koers wel, signaleerde McGarry. Het bod ligt acht procent hoger dan het vorige bod, en 50 procent boven de slotkoers van 8 maart, de dag voordat het eerste bod van PPG op AkzoNobel bekend werd, aldus de krant. McGarry noemt het opnieuw verhoogde bod "het laatste, volledige en redelijke bod, dat erg dwingend is."

    Vijandig bod

    PPG wil voldoende tijd hebben met het oog op 1 juni. "Als we een een openbaar bod uitbrengen - waar we niet graag voor kiezen - dan moet dat volgens de Nederlandse overnameregelgeving vóór 1 juni. Dat komt in de ogen van de meeste mensen neer op een vijandig bod. Door onze huidige bieding hebben we tot 1 juni nog voldoende tijd om de onderhandelen. Een openbaar bod is onze laatste optie. We verwachten dat AkzoNobel de praktijk van 'good governance' zal volgen. Dus dan nemen ze contact met ons op. Doen ze dat niet, dan is het duidelijk dat aandeelhouders zich veel zorgen zullen gaan maken. En dan zullen wij bekijken welke volgende stap we gaan zetten", aldus McGarry.

    Met het derde bod verbond PPG zich ook aan een break-up fee. "Als het stukloopt in Brussel maken we AkzoNobel een grote som geld over. Ik noem geen bedrag. Dat is het resultaat van overleg en gebeurt confidentieel", aldus de topman van PPG.

    Het aandeel AkzoNobel sloot maandag op een groen Damrak 4,8 procent hoger op 81,93 euro. Het aandeel PPG sloot in de reguliere handel 2,0 procent op 108,01 dollar en schreef daar nabeurs nog eens 0,5 procent aan bij.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved
  5. [verwijderd] 25 april 2017 09:52
    CV Henk Kamp www.rijksoverheid.nl/regering/inhoud/...

    Als we niet uitkijken zeggen we over 10 jaar: "De Nederlandse aandelenmarkt is door een HAVO-scholier (Henk K.) om zeep geholpen en we stonden er allemaal bij te kijken". Wanneer wordt deze (inmiddels demissionair) minister gestopt?
  6. forum rang 7 bezinteergebelegt 25 april 2017 09:57
    quote:

    Iksnaphetwel schreef op 25 april 2017 09:13:

    Bezint ????

    Hoe is het met je short-posities? En je relativerende praat ??

    De shortposities zijn gisteren en vandaag weer wat uitgebreid. Blijf erbij dat het niks wordt ook al heb ik de schijn tegen.

    En nu w88 op vanmiddag, eens kijken wat B&B te melden hebben.

    No guts, no glory.

7.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 127 128 129 130 131 ... 391 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links