Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Arcadis AEX:ARCAD.NL, NL0006237562

  • 59,750 16 apr 2024 15:57
  • +0,700 (+1,19%) Dagrange 58,100 - 60,050
  • 75.971 Gem. (3M) 133,6K

Arcadis 2017

976 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 ... 49 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 april 2017 20:40
    quote:

    Maros schreef op 24 april 2017 19:39:

    15,60 even uitgestapt. Mooi momentum verwacht ik ook kijkend naar de adviezen. Nu maar even kat uit de boom kijken. Had ze redelijk lang in portefeuille maar ga wat defensiever zitten nu. Succes allen. Ik blijf het volgen natuurlijk.


    idd in twee beursdagen met 1,50 omhoog is veel. Doch is het volume niet krankzinnig....
  2. forum rang 6 effegenoeg 25 april 2017 16:23
    quote:

    Maros schreef op 24 april 2017 19:39:

    15,60 even uitgestapt. Mooi momentum verwacht ik ook kijkend naar de adviezen. Nu maar even kat uit de boom kijken. Had ze redelijk lang in portefeuille maar ga wat defensiever zitten nu. Succes allen. Ik blijf het volgen natuurlijk.
    Vandaag op 15,905 mijn halve positie verkocht.
    Hier maar es mijn zakken gevuld.
  3. forum rang 10 voda 26 april 2017 19:39
    Arcadis aandeelhouders keuren benoemingen goed

    Aandeelhouders ook akkoord met dividend.

    (ABM FN-Dow Jones) De aandeelhouders van Arcadis hebben woensdag de benoeming van bestuurders goedgekeurd en zijn ook akkoord gegaan met het voorgestelde dividend. Dit meldde het advies- en ingenieursbedrijf woensdagavond.

    Peter Oosterveer is voor een periode van vier jaar benoemd als voorzitter van de raad van bestuur. Zij aanstelling tot CEO werd op 9 maart al aangekondigd.

    Mary Ann Hopkins is nu ook opgenomen in de raad van bestuur en wordt daarin verantwoordelijk voor operaties in de Amerika's.

    Niek Hoek en Ruth Markland werden voor een periode van vier jaar herbenoemd in de raad van commissarissen. Wee Gee Ang zal voor vier jaar toetreden tot de raad van commissarissen.

    De aandeelhouders van Arcadis gingen ook akkoord met het dividend van 0,43 europer aandeel en keurden ook alle andere agendapunten goed.

    Op een groen Damrak sloot het aandeel Arcadis woensdag 2,3 procent hoger op 16,20 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. BASF en BAYER kopen 27 april 2017 08:26
    Niek Hoek, onze CEO van Delta Lloyd die verantwoordelijk was voor de ondergang van DL en waardoor de aandeelhouders zwaar gedupeerd werden is nu benoemd als President Commissaris bij Arcadis geeft aan dat je Arcadis niet meer serieus moet nemen als belegging.

    Als Arcadis aandeelhouder is dit een signaal om met groot verlies te VERKOPEN.

    Ondertussen heeft de RvB en de RvC zichzelf een salaris verhoging gegeven, terwijl de cijfers een wanprestatie blootleggen, nogmaals hoeveel boter kun je op hoofd hebben, of hoe brutaal moet je zijn om dit aan de AVA voor te leggen.

    U begrijpt het wel, als aandeelhouder voel ik mij in de maling genomen door deze non-valeurs.

    Nog iets, de AVA begon met 45minuten presentatie over hoe duurzaam en CO vriendelijk Arcadis wel is.

    Deze toko is voorbebestemt om IMTECH achterna te gaan, met zulke incompetente bestuurders.
  5. Kaboom 27 april 2017 09:48
    vandaag in FD

    Aandeelhouders uiten kritiek op beloningsbeleid Arcadis
    Bij de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders is er woensdag flinke kritiek geuit op het beloningsbeleid van de ontwerp- en adviesfirma. De afgelopen twee jaar is de waarde van het aandeel gehalveerd en over 2016 is er minder dividend uitgekeerd. Dat er is voorgesteld om de beloning te verhogen, wekte zelfs bij de stichting Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij, waar Arcadis ooit uit voortkwam, wrevel.
    Annemarie Jorritsma Foto: HH/Peter Hilz
    'Wij zijn een loyale aandeelhouder en we snappen dat bij de beloning naar het bedrijfsleven in internationale context moet worden gekeken', aldus voorzitter Annemarie Jorritsma van de ideële stichting die circa 5% van de aandelen Arcadis bezit. 'Tegelijk is er bij ons over een aantal onderdelen waarbij de beloning is verhoogd wel opwinding. Bij ons is het dividend omlaag gegaan en heeft de koers van onze aandelen onder druk gestaan.'
    Steun voor hoger salaris nieuwe topman
    Dat er voor gekozen is om het beloningsbeleid aan te passen zodat Peter Oosterveer, tot voor kort tweede man bij de grote Amerikaanse bouwer Fluor, aan te trekken zegt Jorritsma te steunen. 'Als hij van zijn tijd bij Arcadis een succes kan maken, profiteren de aandeelhouders daar ook van. Maar we hebben er moeite mee dat voor de rest van de raad van bestuur, die de afgelopen jaren te veel heeft beloofd, ook de verschillende beloningen worden gewijzigd of verhoogd', aldus Jorritsma tijdens de jaarvergadering.
    De voormalig minister en VVD-politica stond zeker niet alleen in de kritiek op het beloningsbeleid.
    Lees ook
    Hoe Arcadis zich vertilde aan de ontwerper van de Tower Bridge

    Diverse kleine aandeelhouders uitten hun ongenoegen. Er werd gesproken over een 'loterij zonder nieten terwijl de aandeelhouder het dividend verlaagd ziet worden'. Ook de Vereniging van Effectenbezitters gaf aan tegen de verhoging van de beloning op dit moment te zijn na zo'n lastig jaar waarin uiteindelijk bestuursvoorzitter Neil McArthur in oktober vorig jaar is vertrokken vanwege problemen in een aantal markten.
    'Breng beloning in lijn met aandeelhouder'
    Portefeuillemanager Michiel van Dijk van zakenbank Kempen gaf aan dat hij liever zou zien dat de salarissen van het bestuur niet worden afgemeten aan een peer group met in Nederland gevestigde multinationals en een peer group met buitenlandse sectorgenoten, maar aan indicatoren die ook voor aandeelhouders belangrijk zijn zoals het rendement op geïnvesteerd kapitaal.
    Voorzitter Niek Hoek van de raad van commissarissen stelde begrip te hebben voor de gevoeligheden en de opwinding. 'Maar bij het aantrekken van de nieuwe bestuursvoorzitter Peter Oosterveer en de Amerikaanse Mary Ann Hopkins hebben we gemerkt dat Arcadis in vergelijking met andere bedrijven en de peer group op een achterstand zit.'
    Stemmingen
    Verder wees Hoek er op dat de afgelopen drie jaar de beloning ongemoeid is gelaten en dat vorig jaar een aanpassing van de beloning is uitgesteld. 'Verder ondervinden ook de bestuurders in hun langetermijnbeloning de mindere resultaten. Tenzij er een dramatisch goed herstel van de resultaten plaatsvindt, wordt de langetermijnbeloning over die jaren niet uitgekeerd. Dat wordt gevoeld in de portemonnee.'
    Bij de stemmingen had de wrevel geen gevolgen. Uiteindelijk stemde 98% van de vertegenwoordigde aandelen voor het beloningsbeleid en de wijzigingen daarin. Dat betekent logischerwijs dat de KNHM uiteindelijk ook heeft ingestemd met haar belang van bijna 5%. Ook met de benoeming van de nieuwe topman werd ingestemd, en wel met 99,94%. De benoeming van Oosterveer werd na de uitslag van de stemming met applaus begroet.
    Benoeming Oosterveer
    Peter Oosterveer Foto: Arcadis
    Oosterveer werkte 28 jaar bij de veel grotere Amerikaanse bouwer Fluor, waarvan de laatste drie jaar als tweede man, en was bereid om financieel fors in te leveren om bij Arcadis te werken. 'Er is mij veel gevraagd waarom en waarom nu?', aldus Oosterveer tegenover de aandeelhouders. 'Maar welke Nederlandse ingenieur zou niet bij Arcadis willen werken, een bedrijf met rijke 'roots' en uitgegroeid is tot een internationale onderneming.'
  6. [verwijderd] 27 april 2017 09:57
    quote:

    amsterdamcityboy schreef op 27 april 2017 09:48:

    'Verder ondervinden ook de bestuurders in hun langetermijnbeloning de mindere resultaten. Tenzij er een dramatisch goed herstel van de resultaten plaatsvindt, wordt de langetermijnbeloning over die jaren niet uitgekeerd. Dat wordt gevoeld in de portemonnee.'

    Het moet niet gekker worden. Wanbeleid of niet, als de bestuurders hun lange termijn bonus maar krijgen.

    Je stelt dus regels op waarop beloning gebaseerd is. Dreig je die criteria niet te halen, dan wordt wat anders bedacht
  7. totoo 27 april 2017 11:51
    quote:

    Bolo schreef op 27 april 2017 09:57:

    [...]

    Het moet niet gekker worden. Wanbeleid of niet, als de bestuurders hun lange termijn bonus maar krijgen.

    Je stelt dus regels op waarop beloning gebaseerd is. Dreig je die criteria niet te halen, dan wordt wat anders bedacht
    Precies @bolo zolang de keiharde feiten maar weggemoffeld blijven worden gaat het door etteren van de wond gewoon door
    Wanneer wordt er eens schoon schip gemaakt ?
    Alleen de woordkeuze: "dramatisch goed" zegt al genoeg dacht ik zo hoe verzin je het
    Hoe lang blijft deze opgeklopte slagroom koers nog stijf?
    Goed ik bepaal de markt niet dus zeg zolang het nog kan profiteer er (nog) van

  8. forum rang 6 effegenoeg 27 april 2017 16:08
    quote:

    rauf schreef op 27 april 2017 15:23:

    Nog 2 uurtjes handel voor Arcadis. Morgen ex-dividend daarna......
    Toch eergister even te vroeg besloten mijn halve belang te verkopen.
    Laat daarmee vier flappies van honderd liggen.
    Wou echter de winst van vier ruggen veilig stellen.
    Het optimisme lijkt me ook iets te overdreven.
    Dividend strippen kan nu overal.
  9. [verwijderd] 27 april 2017 21:55
    Nieuwe gedragscode zorgt voor flinke verhoging topinkomens

    Na TomTom en Philips verhoogt nu ook Arcadis de beloningen

    Vlak voordat een nieuwe gedragscode voor het bedrijfsleven van kracht wordt die bedrijven ertoe verplicht meer aandacht te besteden aan het beloningsverschil tussen top en werkvloer, verhoogt een aantal grote Nederlandse bedrijven de topinkomens flink. Dit leidt tot ergernis bij aandeelhouders. Zij zien de stijging van de beloningen voor de topbestuurders haaks staan op de bedrijfsresultaten.

    Door: Wilco Dekker 27 april 2017, 21:33
  10. Stephan 27 april 2017 22:00
    American Airlines, dat 5 procent onderuit ging, was een van de meest opvallende verliezers. De luchtvaartmaatschappij maakte bij de presentatie van haar kwartaalcijfers bekend de lonen van piloten en het ondersteunende personeel aan boord van vliegtuigen te verhogen.

    Zien morgen wel wat voor impact een hoger beloningsverschil heeft op koers ARCADIS.
976 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 ... 49 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Koersdoel gehaald: is Arcadis nog koopwaardig na +60%?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links