Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,380 18 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 26,940 - 27,380
  • 135.801 Gem. (3M) 80,5K

Waar beleggen jullie nog meer in

4.692 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 ... 235 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. pardon 23 april 2017 20:21
    NGM Bio kondigt NGM282 dramatisch gereduceerde levervet en andere biomarkers aan in verband met nonalcoholische statoatpatitis (NASH) in fase 2 trial
    NGM282 demonstreerde een snelle en statistisch significante vermindering van levervet

    79% van de NGM282-behandelde patiënten heeft het primaire eindpunt bereikt en 34% van de behandelde patiënten bereikte normaal levervetgehalte na 12 weken

    Significante verbeteringen worden ook gezien in serumbiomarkers van leverfunctie, lipide metabolisme en fibrose

    Uitgebreid onderzoek dat is gepresenteerd bij The International Liver Congress ™ 2017 toont aan dat NGM282 het potentieel heeft om NASH volledig te kunnen oplossen

    NGM_Bio_Logo
    NIEUWS VERSTREKT DOOR
    NGM Bio
    22 april, 2017, 10:00 ET
    DEEL DIT ARTIKEL
    AMSTERDAM , 22 april 2017 / PRNewswire / - NGM Bio heeft aangekondigd dat zijn lead product kandidaat, NGM282, het primaire eindpunt en de belangrijkste secundaire eindpunten in een fase 2 trial van patiënten met nonalcoholic steatohepatitis (NASH) heeft ontmoet. NGM282, een niet-tumorigene variant van het menselijke hormoon FGF19, demonstreerde een significante vermindering van levervetgehalte en verbetering van biomarkers in verband met de oplossing van NASH in deze 12 weken gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde trial . De gegevens werden vandaag gekenmerkt bij een mondelinge presentatie bij de International Liver Congress ™ 2017.

    "Er is een dringende noodzaak om farmacologische behandelingen te ontwikkelen die NASH-patiënten kunnen helpen om hun levergezondheid te herstellen. NGM282 is de eerste agent die ik heb getest die het potentieel biedt om steatose volledig te omzeilen in zo kort als 12 weken van therapie", aldus Stephen A Harrison, MD , medisch directeur bij Pinnacle Clinical Research and Visiting Professor of Hepatology aan de Radcliffe Department of Medicine aan de Universiteit van Oxford , Verenigd Koninkrijk . "Ik kijk ernaar uit om deel te nemen aan aanvullende proeven om de robuuste activiteit van deze agent verder uit te leggen bij het behandelen van NASH-patiënten."

    Proefresultaten van de verkennende fase 2
    Deze fase 2 trial heeft de werkzaamheid, veiligheid en tolerantie van 3 en 6 mg dagelijkse subcutane injecties van NGM282 geëvalueerd gedurende 12 weken behandeling in vergelijking met placebo. Tweeënzeventig patiënten met biopsie-bevestigde NASH werden ingeschreven, die allemaal een minimum NAFLD-activiteitsscore (NAS) = 4 hadden (met ten minste één punt in elke component), fase 1-3 fibrose en =8% absoluut levervetgehalte Door middel van magnetische resonantie beeldvorming geschatte proton dichtheid vet fractie (MRI-PDFF). Het primaire eindpunt was een absolute afname van het levervetgehalte met een minimum van 5%, zoals gemeten door MRI-PDFF. Secundaire eindpunten omvatten relatieve afname in levervetgehalte en biomarkers van leverfunctie en lipide metabolisme. Biomarkers van fibrose werden onderzocht als verkennende eindpunten.

    Patiënten die gedurende 12 weken met NGM282 werden behandeld, toonden statistisch significante en klinisch significante reducties in zowel absolute als relatieve MRI-PDFF-meetwaarden van levervetgehalte, waarbij de dosisgroepen 3 mg en 6 mg een reductie in absoluut levervetgehalte van 9,7% en 11,9 aantonen %, Respectievelijk (zowel p00.001 versus placebo). Van de patiënten die met NGM282 werden behandeld, bereikte 34% een normaal levervetgehalte. De grootste effectiviteit werd waargenomen bij patiënten met de hoogste leverinhoud van het baseline ( dwz > 20% bij MRI-PDFF) en de meest actieve ziekte (alanine transaminase (ALT) niveaus groter dan 60 U / l). Er zijn significante verbeteringen in andere serumbiomarkers van leverfunctie, lipide metabolisme en fibrose waargenomen.

    Opmerkelijke behandelingseffecten omvatten een afname in triglyceriden van respectievelijk 39 en 44 mg / dl voor de 3 en 6 mg doses, consistent met FGFR1c activiteit. Patiënten op NGM282 hebben ook LDL-cholesterol (LDL-C) verhoogd van respectievelijk 52 en 38 mg / dl voor respectievelijk de 3 en 6 mg doses, op 12 weken, die de krachtige FGFR4-gemedieerde CYP7A1 remming weerspiegelen. De meest voorkomende bijwerkingen die in deze studie werden gerapporteerd waren lagere gastro-intestinale symptomen, misselijkheid en erythema op de injectieplaats, waarvan de meeste mild en dosisafhankelijk waren. Er was een enkele ernstige bijwerkingen (acute pancreatitis) in de 3 mg dosis groep. De veiligheid en tolerantie van NGM282 is consistent bij meer dan 275 gezonde vrijwilligers en patiënten die tot nu toe in meerdere klinische studies zijn behandeld.

    Placebo
    NGM282 3 mg
    NGM282 6 mg
    Gemiddelde baseline MRI-PDFF
    16.8%
    18,1%
    19,5%
    Wijziging in MRI-PDFF (Absolute)
    -0,9%
    -9,7% *
    -11,9% *
    Patiënten met MRI-PDFF> 20% bij Baseline
    -0,3%
    -12,9% *
    -18,9% *
    Wijziging in MRI-PDFF (relatief)
    -1%
    -47% *
    -61% *
    # (%) Van de patiënten w /> 30% relatieve verandering
    2 (7%)
    23 (85%) *
    24 (92%) *
    Primaire Eindpunt Reactietarief
    7%
    74% *
    85% *
    ALT (Absoluut, U / L)
    -2
    -35 *
    -33 *
    Patiënten met ALT> 60 U / L bij Baseline (U / L)
    -10
    -63 *
    -55 *
    ALT (relatief)
    -1%
    -43% *
    -45% *
    * P <0,001
  2. pardon 23 april 2017 20:22
    Het Internationale Levercongres ™ 2017 Posters Kenmeren NGM282 verder - Lipide Mitigatie en Gebrek aan Tumorigentie
    NGM Bio presenteerde een poster met gegevens uit een niet-menselijk primaatstudie dat aantoonde dat NGM282 geïnduceerde verhogingen in totaal cholesterol en LDL-C na twee weken statinebehandeling omgekomen werden zonder de effectiviteit van NGM282 te beïnvloeden. Daarnaast bleken voorlopige gegevens uit een lopende open-label studie van patiënten met biopsie-bevestigde NASH behandeld met NGM282 op dezelfde wijze snelle LDL-C afnamen na de introductie van statine therapie. De meerderheid van de patiënten met NGM282-gerelateerde LDL-C-verhogingen bereikte LDL-C-niveaus die bij of onder hun baseline na twee weken behandeling met rosuvastatine waren. Na zes weken rosuvastatinebehandeling, bleken patiënten (n = 15 vanaf deze datum) een gemiddelde vermindering van 93 mg / dl vanaf de hoogste LDL-C-niveaus (gemiddelde daling van 37 mg / dl vanaf de basiswaarde). Deze gegevens bewijzen dat behandeling met een statine de LDL-C effectief kan verminderen, verhoogd in verband met de sterke FGFR4-gemedieerde CYP7A1 remming van NGM282.

    NGM Bio presenteerde ook een poster die de eerder ongemelde stroomafwaartse signaleringspaden voorstelt die FGF19-afhankelijke tumorigeniciteit in knaagdieren bemiddelen. De gegevens onthullen een sleutelrol voor de IL-6 / STAT3-as in het versterken van FGF19-gedreven hepatocellulair carcinoom. De poster leverde in vitro en in vivo bewijzen aan dat aantoonde dat dit signaalmechanisme uit NGM282 is ontworpen, verder toevoeging aan de robuuste preclinische dataset die de niet-tumorigene eigenschappen van NGM282 bevestigt.

    "NGM282 heeft in slechts 12 weken een ongekende vermindering van levervet bereikt, zoals de MRI-PDFF in slechts 12 weken heeft gemeten, wat het mogelijk maakt om NASH snel te oplossen," aldus Alex DePaoli, MD ., Chief Medical Officer van NGM Bio. "De klinische gegevens die we bij The International Liver Congress ™ hebben gepresenteerd bevestigen onze oorspronkelijke overtuiging dat FGF19 een cruciale rol speelt bij het reguleren van lever- en metabolische functies bij patiënten die een maag-bypass-operatie hebben gehad, die momenteel de enige curatieve behandeling voor patiënten met NASH is. Data suggereren dat behandeling met NGM282 de gunstige effecten van verhoogde FGF19-niveaus waargenomen in NASH-patiënten na maag-bypass-operatie nabootst zonder de mogelijke tumorigene eigenschappen van FGF19 geïdentificeerd in diermodellen.

    Leden van de Europese Vereniging voor de Levering van de Lever kunnen toegang krijgen tot een video van de mondelinge presentatie van Dr. Harrison, evenals de NGM Bio abstracts en ePosters via de website van de International Liver Congress . Een diavoorstelling van de presentatie van Dr. Harrison en meerdere NGM282 publicaties, posters en abstracten zijn ook beschikbaar op www.ngmbio.com/pipeline/ngm282/#phase... .

    Over NASH
    Ongeveer 20% van de patiënten met niet-alcoholische vetziekte (NAFLD) ontwikkelen NASH, een chronische ziekte die wordt gekenmerkt door een buikpijn in de lever, ontsteking en celschade die fibrose en littekens van de lever kan veroorzaken. Vaak gecorreleerd met een slechte dieet, obesitas en type 2 diabetes, kan NASH leiden tot cirrose, leverkanker, orgaanfalen en, afwezig van een levertransplantatie, de dood. Experts schatten dat ongeveer 3% tot 12% van de volwassenen in de Verenigde Staten , en zo veel als 400 miljoen mensen wereldwijd, NASH hebben. Er zijn momenteel geen goedgekeurde therapieën voor de ziekte.

    Over NGM282
    NGM282 is een niet-tumorigene, gemanipuleerde variant van het menselijke hormoon FGF19 dat het levervetgehalte drastisch vermindert en de leverfunctie verbetert door meerdere pathogene pathways van NASH te richten. NGM Bio heeft robuuste preklinische en vroegtijdige klinische bewijzen gegenereerd die NGM282 in staat stellen de steatose, ontsteking en fibrose aanzienlijk te verbeteren. Deze volledig-eigendom, therapeutische enkelvoudige agent is geëvalueerd in drie Fase 2 studies in primaire biliaire cholangitis, type 2 diabetes en NASH. Gegevens worden verwacht in een fase 2 trial van NGM282 bij primaire scleroserende cholangitis in de tweede helft van dit jaar. De veiligheidsdatabase van NGM omvat klinische gegevens van meer dan 275 personen die met NGM282 zijn behandeld.
  3. [verwijderd] 29 april 2017 10:53
    Zijn er hier nog meer mensen die Merus NV kennen / volgen / beleggen?

    Nederlandse biotech genoteerd aan de nasdaq. Inmiddels 256 miljoen cash op een beurswaarde van ca 330 miljoen usd. Huidige koers 22 usd, eind 2016 Incyte deelneming tegen 25 usd genomen. Beetje vergelijkbare ontwikkeling vwb koers als ten tijden van de Galapagos Gilead deal tegen 58 euro? Eerst eronder zakken om er hopelijk later fors overheen te gaan.
  4. pardon 1 mei 2017 15:22
    AEterna aandelen stort in de richting laagterecord na de behandeling van kanker niet in fase 3 trial
    Door Tomi Kilgore
    Gepubliceerd: 1 mei 2017 09:12 ET

    1
    Aandelen van AEterna Zentaris Inc. AEZS, + 9,84% kelderde 57% maandag naar een laagterecord, na het biofarmaceutisch bedrijf rapporteerde teleurstellende trials resultaten voor de behandeling van kanker. Het bedrijf zei een Fase 3 trial van Zoptrex, een behandeling voor vrouwen met uitgezaaide endometriumkanker, niet voldeed aan het primaire eindpunt van een toename van de overleving. "Op basis van dit resultaat, hebben we niet vooruitlopen op het uitvoeren van klinische proeven van Zoptrex ™ met betrekking tot alle andere indicaties", aldus Chief Executive David Dodd. Hij zei dat het bedrijf de focus heeft "verschoven helemaal" naar het indienen van een New Drug Application voor Macrilen voor de behandeling van volwassen groeihormoondeficiëntie, die naar verwachting in het derde kwartaal van 2017.
  5. pardon 18 mei 2017 15:21
    Argenx haalt 100 miljoen dollar op in de VS

    18 mei 2017 08:02
    Jan De Schamphelaere
    Corrigeren
    Bewaren
    Afdrukken
    Geef zelf een reactie

    Tim Van Hauwermeiren, CEO van Argenx © Emy Elleboog
    Tim Van Hauwermeiren, CEO van Argenx © Emy Elleboog

    Amerikaanse beleggers lopen storm voor de aandelen van het Gentse biotechbedrijf.

    Argenx
    ARGX 2,30%
    mikte bij de aftrap van zijn Amerikaanse rondrit bij Amerikaanse investeerders op zo'n 60 miljoen euro. Blijkbaar was de interesse dermate groot dat Argenx zelfs 100 miljoen dollar (90 miljoen euro) bij elkaar sprokkelde. Daar kan de komende weken nog eens 15 miljoen dollar bijkomen.
    Argenx - dat vandaag zijn debuut maakt op de Nasdaq-beurs - plaatst de nieuwe aandelen aan 17 dollar (15,25 euro) per stuk. Dat is zo'n 2,5 procent onder de jongste slotkoers van het aandeel op Euronext Brussel.
    Net zoals zijn sectorgenoot Ablynx vond Argenx de inspiratie voor zijn geneesmiddelen bij kameelachtigen, zoals lama's. Het bedrijf probeert de specifieke kenmerken van de antilichamen bij lama's in menselijke antistoffen in te brengen.
    Diepe zakken
    Argenx ontwikkelde een technologie die het nu al toepast voor de behandeling van auto-immuunziektes en verschillende kankervormen. Vorig jaar liep het Gentse bedrijf in de kijker bij Abbvie. De twee begonnen een samenwerking rond de ontwikkeling van immunotherapie om kanker te bestrijden. AbbVie legde meteen 40 miljoen euro op tafel om toegang te krijgen tot de kennis van Argenx.
    Die deal met AbbVie was meteen ook het toegangsticketje tot de diepe zakken van Amerikaanse investeerders. Argenx treedt op Nasdaq in de voetsporen van de andere Belgische biotechbedrijven Galapagos, Tigenix en Celyad. 'Als biotechbedrijf moet je gewoon op Nasdaq staan', klonk het twee jaar geleden bij een rondvraag.

    DE BELGEN OP NASDAQ OPGEHAALD BEDRAG (MLN DOLLAR) DATUM INTRODUCTIEKOERS (DOLLAR) EERSTE BEURSDAG PRESTATIE AANDEEL SINDS BEURSGANG
    Galapagos 317 14/mei/15 42,1 17% 105%
    Celyad 100,1 19/jun/15 68,6 -20% -41%
    Tigenx 35,6 15/dec/16 15,5 -25% 8%

    De verschillende onderzoeksprogramma's vergen nog meerdere jaren werken en investeren eer een commercieel product op de markt kan komen. Het verst gevorderde onderzoek is dat naar een geneesmiddel voor myasthenia gravis, een zeldzame auto-immuunziekte die leidt tot de verzwakking van bijvoorbeeld de oog-, slik- en ademhalingsspieren.
    Argenx had eind vorig jaar 100 miljoen euro cash op de bankrekening staan. Het bedrijf werd opgericht in Nederland, maar verlegde zijn activiteiten in 2009 naar Gent. Het bedrijf telt een 75-tal werknemers.
    Hoe hebt u de weg naar Nasdaq de voorbije weken ervaren?
    Tim Van Hauwermeiren (CEO Argenx): ‘We hebben meer dan 50 meetings gehad met investeerders. Van New York tot Chicago en San Francisco. Die meetings hebben veel weg van mondelinge examens waarbij heel diep wordt gegraven. Het is ongelooflijk hoeveel geld daar voorhanden is. Er zijn fondsen die 100 tot 200 miljoen dollar in één bedrijf kunnen investeren. Dat zie je in Europa niet. We hadden al grote fondsen in ons aandeelhouderschap. Daar voegen we nu nog enkele grotere broers aan toe.
    Waarvoor gaat Argenx de miljoenen gebruiken?
    ‘We willen onze onderzoeksprogramma’s versnellen. De weg naar een medicijn is lang, dus wil je als biotechbedrijf zo snel mogelijk stappen zetten. We hebben bijvoorbeeld een potentieel medicijn ontwikkeld waarmee we meerdere zeldzame auto-immuunziektes kunnen behandelen. We willen daarvoor het onderzoek op eigen houtje verder zetten en in 2021-2022 zelf een eerste product voor een zeldzame spierziekte op de markt brengen. Dat kost geld, en dat geld hebben we nu. De komende twaalf maanden mogen beleggers zich trouwens verwachten aan een reeks cruciale studieresultaten, voor onze onderzoeken rond auto-immuunziektes en kanker.
    Argenx bestaat amper 8 jaar en vandaag luiden jullie al de bel op Nasdaq. Het is wel heel hard gegaan?
    ‘We hebben het bedrijf opgestart in volle financiële crisis. We vonden met moeite 1 miljoen euro zaaikapitaal. De hele biotechindustrie kende een nucleaire winter. Enkel in Nederland vonden we toen investeerders die hun nek wilden uisteken. Intussen hebben we – tot voor de intrede op Nasdaq - 134 miljoen euro opgehaald waarvan eind vorig jaar nog 100 miljoen op onze rekening stond. Veel investeerders die we gesproken hebben kunnen niet geloven dat we op zo korte tijd en met zo weinig geld al zo ver staan.’
  6. pardon 16 juni 2017 12:16
    Nieuwe veiligheids- en effectiviteitsgegevens op lange termijn van klinische onderzoeken bij Baricitinib bij patiënten met matig-tot-ernstig reumatoïde artritis gepresenteerd bij EULAR 2017
    - Gecombineerde analyse van acht klinische proeven laat geen verschil zien in ernstige infectie-gebeurtenissen in vergelijking met placebo

    - Resultaten van langdurige verlenging van fase 3 studies tonen aan dat behandeling met baricitinib vertraagt ??de progressie van gewrichtsschade en controleert ziekteactiviteit over 2 jaar

    04:15 ET van Eli Lilly en Company

    Incyte logo. (PRNewsFoto / Eli Lilly en Company) (PRNewsfoto / Eli Lilly en Company)
    Eli Lilly en Company logo. (PRNewsFoto, Eli Lilly en Company)
    Incyte logo. (PRNewsFoto / Eli Lilly en Company) (PRNewsfoto / Eli Lilly en Company)
    INDIANAPOLIS , 16 juni 2017 / PRNewswire / - Eli Lilly en Company (NYSE: LLY ) en Incyte Corporation (NASDAQ: INCY ) kondigden vandaag een nieuwe gecombineerde analyse van gegevens uit acht Olumiant® (baricitinib) klinische proeven aan, waaruit blijkt dat baricitinib- Behandelde en placebo-behandelde patiënten met matige tot ernstige reumatoïde artritis (RA) hadden vergelijkbare aantallen ernstige infectie incidenten. Bovendien lieten nieuwe gegevens uit de langdurige verlenging (LTE) van fase 3-proeven zien dat twee jaar behandeling met baricitinib de snelheid van de gewrichtsschade progressie aanzienlijk verminderde en gedurende de behandelingsperiode bij deze patiënten een algemene lage ziekteactiviteit (LDA) behield. Deze resultaten werden gepresenteerd op een mondelinge presentatie en twee poster presentaties op het jaarlijkse Europees Congres van Reumatologie (EULAR 2017) in Madrid .

    "We zijn blij deze gegevens te presenteren, die het bewijs ondersteunen dat baricitinib een mogelijke oplossing voor langdurige, orale behandeling kan zijn voor mensen met matig tot ernstig RA, waarvan velen geen behandelingsdoelstellingen bereiken met bestaande therapieën" James McGill , MD, medisch medisch medewerker en wereldwijde merkontwikkelaar, Lilly Bio-Medicines. "We zijn hoopvol dat baricitinib kan helpen om de behoeften van zorgverleners en hun patiënten met RA te ontmoeten, omdat ze werken aan het bereiken van algemene behandelingsdoelstellingen."

    Gecombineerde infectiedata uit 8 klinische proeven

    Een gecombineerde analyse van gegevens uit acht voltooide baricitinib klinische studies (vier fase 3, drie fase 2, één fase 1) en één LTE studie toonden aan dat er soortgelijke incidentiecijfers (IR) waren van ernstige infectie gebeurtenissen tussen de baricitinib- en placebogroepen.

    Specifiek, in de eerste 24 weken behandeling, in zes proeven waren de incidentiecijfers van ernstige infecties bij de baricitinib (4 mg) en placebogroepen respectievelijk 3,8 en 4,2 per 100 patiënten (IR / 100 PY). Bovendien blijkt uit de studie dat in een reeks van vier klinische studies de IR's van ernstige infecties per 100 PY in de 2 mg en 4 mg groepen respectievelijk 4,2 en 5,7 waren, vergeleken met 5,1 in de placebogroep in deze set.
    De studie heeft ook vastgesteld dat gelijktijdig gebruik van corticosteroïden, eerder gebruik van biologisch gebruik, niet-normaal BMI, Aziatisch gebied van inschrijving en het bevorderen van de leeftijd de belangrijkste risicofactoren zijn voor ernstige infecties.
    Reumatoïde artritis is een chronische ziekte die vaak verband houdt met ernstige infecties, zei Kevin L. Winthrop , MD, MPH, assistent professor aan de Oregon Health and Science University. "Deze resultaten suggereren dat baricitinibbehandeling de incidentie van ernstige infecties niet verhoogt bij patiënten met matige tot ernstige reumatoïde artritis in vergelijking met placebo."

    Effectiviteitsgegevens uit langdurige verlengingsstudie

    Twee presentaties van een LTE-studie van baricitinib bij matige tot ernstige RA-patiënten vertoonden de voortdurende werkzaamheid en het langetermijnvoordeel met twee jaar behandeling.

    Specifiek blijkt uit een van de analyses dat bij twee jaar de progressie van structurele gewrichtsschade, gemeten door verandering in de gewijzigde totale scherpe score (mTSS) van Van der Heijde, significant lager was bij patiënten die gedurende de twee jaar met baricitinib werden behandeld in vergelijking met Degenen die eerst behandeld werden met placebo of methotrexaat voordat ze overstappen naar baricitinib.
    Een tweede analyse van maximaal twee jaar in een langdurige verlengingsstudie bleek dat bij patiënten die gedurende drie weken met baricitinib behandeld werden, het aantal patiënten met een lage ziekteactiviteit (LDA) op 24 weken in verschillende behandelingsgroepen over de proeven bleef vergelijkbaar Of verhoogd tot drie jaar. Daarnaast bleek dat de resultaten ook aantonen dat de meeste patiënten die de behandeling hebben gereageerd voordat ze de langdurige verlengingsstudie hebben ingevoerd, hun reactie gedurende de periode van twee jaar verlengen.
    In deze studie werd het bereiken van een vereenvoudigde ziekteactiviteitsindex (SDAI) score =11 beschouwd als LDA.
    "Deze gegevens suggereren het potentieel van baricitinib als optie om de voortgang van gewrichtsschade en algemene ziekteactiviteit te beheersen, wat belangrijk is omdat langdurige controle een belangrijk doel is bij chronische ontstekingsziekten zoals reumatoïde artritis," aldus Steven Stein , MD, Chief Medical Officer, Incyte Corporation.

    Baricitinib is goedgekeurd in februari 2017 voor de behandeling van volwassenen met matig tot ernstig RA in de Europese Unie en wordt verkocht als Olumiant ® .
  7. forum rang 4 Lingus 14 juli 2017 12:22
    Ik schat Kiadis als kansrijk in. Ik heb ook kort na de IPO gekocht. Ik heb er wel van geleerd: een nieuwsgedreven aandeel in combinatie met weinig nieuws en een niet al te goed gevulde kas moet je niet al te gretig willen kopen. Zie ook fd.nl/ondernemen/1206938/kiadis-kas-k... Het is nu een van de twee bleeders in mijn portefeuille. Ik wacht op succes, dan gaat de koers echt wel omhoog en misschien wel flink omhoog.
  8. pardon 14 juli 2017 21:29
    Bayer starts Phase III study program with Vilaprisan in the treatment of symptomatic uterine fibroids

    Berlin, July 3, 2017 - Bayer announced today that the first patient was enrolled in a Phase III clinical study program ASTEROID which will investigate vilaprisan in women suffering from uterine fibroids. Vilaprisan, discovered at Bayer, is a novel oral, selective progesterone receptor modulator (SPRM) which may allow for effective long-term treatment of uterine fibroids.

    Uterine fibroids are the most common benign gynaecological tumors of women of reproductive age. They are frequently characterised by heavy menstrual bleeding, pain and bulk symptoms. Uterine fibroids are a leading cause of hysterectomy (removal of the uterus) and their impact on a woman's life can be significant. Approximately 5-10% of women of reproductive age have symptoms of uterine fibroids and require treatment.

    "Based on the promising results we have seen with vilaprisan in the Phase II clinical study program, we are very excited about the start of the Phase III trials that aims for a new symptom control for symptomatic uterine fibroids in a long-term treatment option. While this condition impacts women in their everyday life, current medical treatment options are not satisfactory," said Dr Joerg Moeller, member of the Executive Committee of Bayer AG's Pharmaceutical Division and Head of Development. "It is our ambitious goal that our research efforts in this field result in a medical therapy that controls symptoms and thereby significantly improves the quality of life for women with uterine fibroids."

    The planned ASTEROID Phase III clinical study program will include several studies to investigate the efficacy and safety of vilaprisan 2mg in patients with symptomatic uterine fibroids. The program aims at enrolling more than 3600 patients at about 900 centres in about 40 countries and it is anticipated that it will take 3 years to complete the progam. Efficacy measures to be assessed within the trial program will include the effect on heavy menstrual bleeding (amenorrhea rate, controlled bleeding), reduction in fibroid size and improvement in quality of life.

    The design and dosing of the Phase III clinical study program was based on results from the ASTEROID Phase II clinical study program (ASTEROID 1+2) investigating vilaprisan in patients with symptomatic uterine fibroids. ASTEROID 1 was a Phase IIb study that investigated the efficacy and safety of four different doses of vilaprisan compared to placebo in patients with symptomatic uterine fibroids; results were presented at the 72nd American Society of Reproductive Medicine (ASRM) 2016 Scientific Congress & Expo in Salt Lake City, UT, USA. ASTEROID 2 was a Phase IIb study that assessed the efficacy and safety of vilaprisan in patients with symptomatic uterine fibroids compared to placebo and ulipristal acetate (Esmya®). First results of ASTEROID 2 will be presented at an upcoming scientific congress.

    About Vilaprisan
    Vilaprisan is a novel oral, highly potent and selective progesterone receptor modulator (SPRM), which is currently in clinical development for the treatment of symptomatic uterine fibroids as well as endometriosis. Modulation of the progesterone receptor (PR) balances out the cycle-dependent, naturally occurring hormonal fluctuations at the PR and inhibits activation of the receptor via progesterone. As a result, menstrual bleeding is discontinued leading to therapeutic amenorrhea (non-bleeding), a condition which can be reversed with treatment cessation. Progesterone receptor modulation may allow long-term treatment of uterine fibroids and endometriosis.

    About Uterine Fibroids
    Uterine fibroids (also known as leiomyomas or myomas) are the most common benign gynaecological tumors of women of reproductive age. Approximately 5-10% of women of reproductive age have symptoms of uterine fibroids and require treatment. Fibroids consist of muscle cells and other tissues that grow in and around the wall of the uterus, or womb. They are frequently characterised by heavy menstrual bleeding, pain and bulk symptoms, and are a leading cause of hysterectomy (removal of the uterus). The symptoms can range from mild to severe and have the potential to impact a woman's day-to-day life. A substantial proportion of women with symptomatic uterine fibroids experience heavy menstrual bleeding (HMB), and/or prolonged menstruation, which can lead to anemia, pelvic pressure and pain, as well as bladder, and reproductive dysfunction. Uterine fibroids are among the leading causes of hospitalisation for gynaecological disorders, and are a primary indication for hysterectomy.

    About Gynecology at Bayer
    Bayer is committed to delivering Science For A Better Life by advancing a portfolio of innovative treatments. Women's health including family planning and menopause management has been in the center of Bayer's gynecology franchise for many years. Today, our research efforts focus on finding new treatment options for gynecological diseases with a high medical need such as uterine fibroids and endometriosis, which affect a large number of women in our society. The gynecology pipeline at Bayer includes several investigational compounds in various stages of preclinical and clinical development. Together, these projects reflect the company's approach to research, which prioritizes targets and pathways with the potential to alter the way that gynecological diseases are treated.
  9. forum rang 4 Lingus 17 juli 2017 10:22
    Ik heb wat Biofrontera. Mijn aantekeningen erbij: Gekocht in februari 2017 op € 4,72. Dermatologisch product Ameluz presteert beter dan het product van de concurrent Shire en zal uiteindelijk de markt domineren, is de verwachting. Marcel Wijma ziet een koersdoel van 7 - 9 euro. Ik beschouw dit als aannemelijk, ik kijk het een jaar aan.
  10. [verwijderd] 17 juli 2017 20:59
    In ProQR, genoteerd aan de Nasdaq onder de code PRQR, zie je de laatste tijd steeds meer oude bekenden uit de Crucell-stal verschijnen.
    Weinig Amerikaanse belangstelling bracht de koers terug van ongeveer $ 15.-- naar nu $ 5.25 á $ 5.30.
    Evenals Galapagos doet men onderzoek in CF. Daarnaast zijn meer producten in onderzoek.
    In het bestuur treffen wij o.a. Dinko Valerio en Rene Beukema aan.
    Maak vooral kennis met het jaarverslag 2016.
    Good luck!!


4.692 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 ... 235 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links