Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik: Week van de waarheid

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 april 2017 18:46

    Ergerlijk dat elke keer opnieuw inloggen hier. Niet echt stimulerend tot reactie. Ik heb het momenteel druk en zie dus tegenwoordig daar meestal al bij voorbaat vanaf.

    Het wordt overigens niet de week van de waarheid, want volgende week is pas de echte finale presidentsverkiezing in Frankrijk.
    Bovendien kan meneer Trump er ook nog doorheen gaan fietsen met een infraplan na het belastingtarief verlagingsplan.

    Daarnaast blijft Noord Korea uitdagen. Mijn voorspelling: voor het eind van het jaar het regiem goedschiks (via China) of via USA weggevaagd.

    Gaarne trouwens wat meer aandacht voor Nederlandse en Belgische aandelen. Waarom lees ik nooit bijvoorbeeld over Stern, terwijl ik er alweer 30% dit jaar mee heb verdiend. Is de IEX alleen een site voor slechte aandelen?

    Groet, Jonas
  2. forum rang 5 theo1 24 april 2017 10:23
    IEX is een site voor aandelen die iedere dag met meerdere procenten omhoog en omlaag vliegen. Of er kwaliteit achter zit, doet er niet toe. Als er maar beweging is en als er maar getwitterd wordt. Eigenlijk wel een beetje treurig. Het echte geld verdien je met die aandelen die NIET de hele tijd wild bewegen en waar NIET voortdurend over getwitterd wordt. Echte beleggers weten dat.

    Wat betreft de Franse verkiezingen: Macron zal het nu bijna zeker winnen, dus in die zin was het zeker de week van de waarheid. En wel omdat Macron de kandidaat is die het gemakkelijkst stemmen van links kan aantrekken, en ook nog een deel van de aanhang van Fillon. Dat moet genoeg zijn om royaal te winnen van Le Pen. Le Pen had een goede kans gemaakt tegen Mélenchon, en ook wel een beetje tegen Fillon (als linkse kiezers massaal thuis zouden blijven omdat ze Fillon ook niet lusten).

    Het opmerkelijkst is dat de traditionele partijen het zo slecht doen. De PS is geïmplodeerd. De Gaullisten vullen dat gat niet. Het is bijna opmerkelijk dat Fillon nog zo ver kwam. Corruptie en daarop reageren met "nou en?" wordt steeds minder geaccepteerd in Frankrijk, maar is nog steeds niet direct carrièrevernietigend. Hij kwam er nog altijd heel dicht bij. Een procentje meer en hij stond gewoon in de tweede ronde.

    Nu krijg je zeker een president met amper een eigen fractie in het parlement. Zeker Macron's partij zal dat wel krijgen, maar het is de vraag of het blijft lukken om ook het FN buiten te sluiten. Tot nu toe kon dat door het 2 ronden systeem: in de tweede ronde steunden de socialistische- en de conservatieve partijen elkaars kandidaten tegen de FN kandidaat. Maar nu beide partijen rijp voor de sloop zijn, is het maar de vraag of ze die solidariteit kunnen blijven opbrengen. En of ze nog groot genoeg blijven om samen een meerderheid te halen.

    Er is wel degelijk iets wezenlijks veranderd. Nu opgelucht ademhalen en doen alsof alles weer business as usual is, lijkt me heel onverstandig.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links