Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Onderzoek van SEC zet koers Binance onder druk

Onderzoek van SEC zet koers Binance onder druk

Crypto-exchange Binance zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Het bedrijf heeft door de crypto-bearmarkt al enige tijd te kampen met teruglopende volumes en dus afnemende inkomsten. Daar bovenop heeft de Amerikaanse beurswaakhond vandaag bekendgemaakt dat het een onderzoek is gestart naar de token van het Binance netwerk, BNB.

Volgens de SEC zou Binance bij de introductie van haar BNB-token in 2017 mogelijk de regels van een beursintroductie hebben overschreden.

Eenzelfde soort onderzoek heeft de SEC al eerder gestart bij XRP, waarvan momenteel de rechtzaak nog loopt.

Reuters

Naast dit onderzoek publiceerde persbureau Reuters deze week een rapport waarin wordt gesteld dat Binance jarenlang witwaspraktijken van criminelen mogelijk heeft gemaakt. Onder andere Noord-Koreaanse hackers en Russische darknet-beheerders gebruikten de grootste cryptobeurs ter wereld om anoniem hun crypto-inkomsten (buit) te verwerken. 

De koers van BNB is hierdoor de laatste 24 uur nog meer onder druk komen te staan, na de forse dalingen van de afgelopen maanden. Ik bekijk hieronder het technische beeld van de token, maar eerst nog even kort dat van bitcoin.

Bitcoin

De grootste cryptomunt blijft in gevecht met de belangrijke steunzone rond $29.000. De afgelopen weken heeft de koers duidelijk een pas op de plaats gemaakt rond dit steunniveau. Oplevingen vanaf de steun zijn geen lang leven beschoren en telkens valt de koers weer terug tot op de steun.

Het ontbreekt momenteel duidelijk aan kracht om een serieus herstel in te zetten, wat de kans steeds groter maakt dat de steun het uiteindelijk zal begeven. Een overtuigende doorbraak van de steun zal de weg vrijmaken voor een daling richting de oude top uit 2017 rond $20.000. 

BNB

De Binance coin weet al even niet te overtuigen. Sinds de stijgende trend begin dit jaar werd verlaten, heeft de koers flink wat terrein moeten prijsgeven. Vanaf de hoogtepunten van vorig jaar heeft de koers een daling laten zien van ongeveer 60%.

Ondanks de forse koersuitslagen is er per saldo sprake van een neutrale bandbreedte tussen de steun van $210 en de weerstand van $700. Binnen deze bandbreedte maakt de koers een draai omlaag richting de steun. De lagere toppen die zijn gevormd, duiden op toenemende verkoopdruk.

Indien de bandbreedte aan de onderkant wordt verlaten, zal het langetermijn technische beeld verder aftakelen en wordt een grotere koersdaling mogelijk. De volgende steun wacht dan pas rond $40.

Dalende trend

Op kortere termijn is al duidelijk een neerwaarts gericht koersverloop zichtbaar. De koers is al meerdere keren afgeketst op de bovenkant van de dalende trend en lijkt nu een nieuwe lagere top te vormen onder de bodems van begin dit jaar. Een nieuwe test van de steun rond $210 lijkt hierdoor aanstaande.

Pas als BNB de dalende fase weet af te breken, zal het beeld wat opklaren. Met de kracht die er nu in de markt zit en de negatieve berichten die over Binance naar buiten komen, is dit voorlopig niet te verwachten.

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10
  2. 25 mrt Opmars Nederlandse beurs steeds wat breder gedragen 34
  3. 11 mrt Kan de vastgoedsector bouwen aan verder herstel? 79

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links