Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Domino-effect in de cryptomarkt blijft vooralsnog uit

Domino-effect in de cryptomarkt blijft vooralsnog uit

De storm die de afgelopen week door het cryptolandschap waaide is enigszins gaan liggen. Het domino-effect waar voor gevreesd werd na de val van de stablecoin UST, is vooralsnog uitgebleven. Ook Tether (USDT), dat het wel nog even moeilijk leek te hebben, heeft haar koppeling met de dollar kunnen vasthouden.

De koers van Luna staat ondanks de interesse van koopjesjagers (gokkers) nog steeds onder druk en ook de brede cryptomarkt weet nog geen overtuigend herstel in te zetten.

Wat wel als positief signaal kan worden gezien, is het feit dat in de poging om de stablecoin UST te redden er voor $2,4 miljard aan bitcoin verkocht is en de markt dit goed heeft weten op te vangen. Blijkbaar stonden er al grote partijen klaar om de munten over te nemen.

Bitcoin test steun

De koers van de grootste cryptomunt weet even op adem te komen na de forse verkoopgolf in de eerste weken van mei. Bitcoin maakt een pas op de plaats, maar weet nog maar weinig verloren terrein terug te winnen. Echte kooplust lijkt dus vooralsnog te ontbreken bij cryptobeleggers.

De lange termijn steun rond $29.000 heeft op basis van het weekslot stand weten te houden. Dit niveau staat echter nog steeds onder druk en daarom zal ook het komende weekslot weer belangrijk worden.

De lagere koerstoppen wijzen nog altijd op een toenemende verkoopdruk. Een slot onder de steun zal ruimte vrijmaken voor een grotere correctie richting de volgende steun rond $20.000.

Adempauze

Als ik wat verder inzoom naar de 4-uurgrafiek is goed te zien dat de koers de laatste dagen in een consolidatiefase beweegt. De ergste verkoopdruk lijkt wat te zijn opgedroogd, maar de koers blijft nog wel onder de laatste koerstop rond $32.638. Zo lang bitcoin hieronder noteert, blijft het herstel fragiel. 

Als de herstelbeweging wordt afgebroken, zal ook de lange termijn steun weer onder druk komen te staan. De komende periode zal de munt dus richting moeten kiezen.

 

Dogecoin onder druk

Het door Elon Musk geliefde dogecoin is de afgelopen weken de weg omlaag ingeslagen. In mijn column van 12 april gaf ik aan dat de munt op een tweesprong stond: of de dalende toppenlijn zou worden doorbroken, of de koers zou een versnelling omlaag inzetten. Dit laatste is uiteindelijk gebeurd.

Dogecoin is afgeketst op de bovenkant van het dalende trendkanaal en heeft een nieuwe lagere top gevormd. Dit signaleert nieuwe verkopers in de markt.

De doorbraak onder het vorige dieptepunt van eind februari heeft de weg vrijgemaakt voor een daling richting de volgende steun. Deze wacht rond de bodem van begin 2021 op $0,04. Hier ligt tevens de onderkant van het dalende trendkanaal.

 

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams

Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams Groep en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij de Tostrams Groep binnen IEX. Voor IEX schrijft hij regelmatig technische analyses. Al op jonge leeftijd werd Wouter gegrepen door de beleggingswereld. Zijn werkzame leven is hij begonnen op de private banking afdeling van een grote bank, maar al snel bleek dat hij zich toch liever alleen met...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

 1. 01 jul Special: 5 interessante sector-etf's in een volatiele markt
 2. 27 jun AEX vindt steun op oude coronatop. Komt het herstel op gang? 134
 3. 24 jun Bitcoin op steun, Litecoin nog niet 4

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Zaphod Beeblebrox 17 mei 2022 16:09
  Ik zie bitcoin ook nog wel iets lager gaan, maar niet veel meer dan 25k$ en een beetje, de recente bodem. Merk op dat het 200 weken EMA is geraakt wat over het algemeen LT steun verleent.

  De correctie in dogecoin kun je ook als een wig tekenen. Dan wordt het vooruitzicht voor deze munt wel heel erg bullish met koersdoelen ver boven 1$.

  Zowel het Tron-netwerk als het Near-netwerk hebben recent hun eigen algoritmische stablecoin uitgegeven. Met een beetje mazzel worden ook deze netwerken na een tijdje opgeblazen en kunnen we weer goedkoper crypto bijkopen. Maar ik denk eerlijk gezegd dat slechts weinigen zo stom zullen zijn daar nu nog serieuze bedragen in te stoppen.
 2. Wintermans 18 mei 2022 11:15
  quote:

  Slowpoke schreef op 17 mei 2022 15:34:

  Soms kan het lang duren voor een scam in elkaar valt, de technologie achter bitcoint(blockchaine) kan een bescheiden rol spelen in de economie.

  maar noch bitcoin of blockchain zal een prominente rol spelen in de economie.
  Het is wat dat betreft net zo veelbelovend als 3D-printing..

  Technische analyse voor crypto lijkt - nog meer dan bij aandelen, omdat er geen fundament is - op de 'wave' in een voetbalstadion.. het werkt net zo lang tot er iets onverwachts gebeurt, dat de aandacht trekt..
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

advertentie Bitvavo

Investeer in cryptocurrency

Handel tot € 1000,- gratis

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links