Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Volgens deze indicator is de opleving van bitcoin van korte duur

Volgens deze indicator is de opleving van bitcoin van korte duur

De cryptomarkt lijkt steeds verder te herstellen vanaf de recente dieptepunten, maar het opwaarts potentieel is volgens een grote Amerikaanse zakenbank op korte termijn beperkt.

Volgens JP Morgan is het noodzakelijk dat er voorafgaand aan een grote stijging veel kapitaal in de vorm van stablecoins aan de zijlijn staat te wachten. Dit wordt bijgehouden in de 'stablecoin share indicator'.

Tijdens voorgaande stijgingen maakten stablecoins ongeveer 10% van de totale cryptomarktwaarde uit. Momenteel is dat slechts 7%. Dat zou kunnen aangeven dat er minder kapitaal klaarstaat om een nieuwe stijging te ondersteunen. Betekent dit dat de herstelbeweging van bijvoorbeeld bitcoin alweer op zijn laatste benen loopt?

Bitcoin

Vooralsnog ziet het technische beeld van bitcoin er gezond uit. De koers is de afgelopen weken sterk opgelopen en boven de weerstand van enkele oude toppen gebroken. Er is hierdoor ruimte vrijgekomen voor een grotere stijging.

De adempauze van de laatste dagen vindt plaats boven de oude weerstandszone tussen grofweg $44.500 en $45.500. Om het positieve plaatje intact te laten, dient de koers vanaf dit niveau weer op te veren.

Het eerste koersdoel wacht dan rond $52.000, de top van eind december. Hierboven kunnen de oude hoogtepunten weer worden opgezocht.

Mocht de koers echter terugzakken onder de oude weerstandszone, dan zal de uitbraak worden geneutraliseerd en moeten we rekening houden met een periode van dalende koersen richting de recente dieptepunten rond $36.000.

Near Protocol

Vandaag bekijk ik het technische plaatje van een crypto die onlangs de Coinmarketcap-top 20 van grootste cryptomunten is binnengedrongen: Near Protocol.

De belangrijkste kenmerken van het Near Protocol-netwerk zijn de focus op gebruiksvriendelijkheid voor zowel ontwikkelaars als gebruikers en de mogelijkheid om op hoge snelheid veilige transacties te doen tegen lage kosten.

Near Protocol is hiermee een serieuze uitdager van Ethereum, dat nog altijd te maken heeft met beperkte schaalbaarheid. De geplande overgang naar Ethereum 2.0 zal hier overigens een einde aan moeten maken.

NEAR token

Het technisch plaatje van NEAR, de token van de Near Protocol blockchain, oogt op lange termijn zeker niet slecht. De weekgrafiek laat een gematigde uptrend zien vanaf de eerste notering. De laatste maanden is de trend wat stilgevallen, maar zijn de belangrijkste steunniveaus intact gebleven.

De koers is opgevangen boven de steun rond $7 en heeft inmiddels de correctieve fase verlaten.

Een herstel richting de weerstand rond $20 is onderweg. Pas hierboven zal de stijgende fase een neiuwe impuls krijgen en worden hogere koersniveaus mogelijk.

Aanval op all-time high

De laatste weken laat NEAR een sterke stijging zien. De doorbraak boven de top van februari heeft ruimte vrijgemaakt voor herstel richting de weerstand van de top van januari. De hogere koersbodems die onlangs zijn gevormd, duiden op toenemende vraag.

Op korte termijn zou de koers even op adem kunnen komen en terug kunnen vallen richting de voormalige weerstand rond $14. Een nieuwe hogere bodem boven dit niveau zal de verbeteringen nogmaals bevestigen en een mooi instapmoment bieden voor een aanval op het all-time high rond $20.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10
  2. 25 mrt Opmars Nederlandse beurs steeds wat breder gedragen 34
  3. 11 mrt Kan de vastgoedsector bouwen aan verder herstel? 79

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 5 april 2022 17:09
    Ach, NEAR een uitdager van ETH. Er is ruimte voor veel crypto netwerken. Net zoals er ruimte is voor een heleboel banken, supermarkten en wat al niet meer. Het zou problematisch zijn als er maar 1 bank of 1 supermarkt zou zijn. Met crypto is het niet anders.

    Verder zie ik crypto ook verder wegzakken. Dat is dan wel de laatste beweging omlaag voor deze crypto winter.
  2. forum rang 6 d' Aandelen ' 6 april 2022 08:13
    Wat naar mijn idee te veel onderbelicht wordt met bv de Bitcoin is de enorme hoeveel energie die nodig om de bitcoin in de lucht te houden, een virtuele munt in een virtuele wereld.
    In een tijd waar we steeds meer op het energiegebruik moeten letten zou daar veel meer naar gekeken moeten worden.
  3. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 6 april 2022 08:47
    quote:

    d' Aandelen ' schreef op 6 april 2022 08:13:

    Wat naar mijn idee te veel onderbelicht wordt met bv de Bitcoin is de enorme hoeveel energie die nodig om de bitcoin in de lucht te houden, een virtuele munt in een virtuele wereld.
    In een tijd waar we steeds meer op het energiegebruik moeten letten zou daar veel meer naar gekeken moeten worden.
    Dat energieverbruikgeneuzel is allemaal anti-crypto propaganda.
    Voor een meer realistisch perspectief zie het plaatje hieronder.

    bitcoinmagazine.com/.image/c_limit%2C...

    Voor wie het interesseert, hieronder het hele artikel: bitcoinmagazine.com/business/bitcoin-...
  4. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 6 april 2022 08:55
    quote:

    LG$ 2020 schreef op 5 april 2022 23:31:

    Google maar YT DeFi - Past, Present and Future By Finematics.

    Welocme , the fun is only just beginning, and you are fairly ealry!
    Ja, het gaat fantastisch hard nu. Met DeFi wordt er een compleet nieuw decentraal financieel systeem gebouwd, naast het huidige traditionele systeem wat zo langzamerhand toch behoorlijk gammel op zijn pootjes staat.

    Daarnaast zullen een aantal landen toch hun wenkbrauwen gefronst hebben toen de buitenlandse tegoeden van Rusland plotsklaps bevroren werden. Hoe veilig is dat eigenlijk? Blijkbaar is de opslag van buitenlandse tegoeden gebonden aan politieke condities. Ze gaan naar alternatieven zoeken en waar komen ze uit: goud en bitcoin. Ook de Russische oligarchen van wie zomaar hun eigendommen gestolen worden zullen concluderen dat het Westen en hun financiële instellingen een onbetrouwbare partner zijn geworden. En velen met hen. Ik kan ze geen ongelijk geven. Maw, de behoefte aan een decentraal financieel systeem neemt toe. Dat is een financieel systeem wat niet als politiek wapen ingezet kan worden.
  5. forum rang 6 d' Aandelen ' 6 april 2022 09:14
    quote:

    Zaphod Beeblebrox schreef op 6 april 2022 08:47:

    [...]

    Dat energieverbruikgeneuzel is allemaal anti-crypto propaganda.
    Voor een meer realistisch perspectief zie het plaatje hieronder.

    bitcoinmagazine.com/.image/c_limit%2C...

    Bron bitcoinmagazine en 1.95 % van de totale luchtvaart is best veel.
  6. [verwijderd] 6 april 2022 09:55
    quote:

    d' Aandelen ' schreef op 6 april 2022 09:14:

    [...]

    Bron bitcoinmagazine en 1.95 % van de totale luchtvaart is best veel.
    Wasdrogers, waterbedden, aquaria, sauna's, prive-zwembaden, allemaal enorme energieslurpers, maar niemand die je er op aanspreekt als je er 1 in huis hebt. Denk ook aan het enorme energieverbruik (en soms de pure verspilling) van grote bedrijven, en de datacenters die we nodig hebben om onze social media verslaving te onderhouden. Om maar niet te spreken van de hoeveelheid energie die ons huidige financiële systeem gebruikt.
    Maar de energie die een compleet decentraal, digitaal financieel ecosysteem gebruikt, waar veel mensen inmiddels gebruik van maken (o.a. omdat ze geen toegang hebben tot het huidige bankensysteem), ja dat moet onder de loep gelegd worden en daar heeft iedereen een mening over. En vervolgens worden daar allerlei onzin uitspraken over gedaan, meestal door partijen die geen baat hebben bij de groei van het crypto ecosysteem ('1 transactie gebruikt net zoveel energie als de hele gemeente Lutjebroek in een week...'), die de afgelopen jaren als waarheid zijn aangenomen. Gelukkig komt er nu wat meer onderzoek, waaruit blijkt dat de horrorverhalen van de afgelopen jaren grotendeels onzin waren.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links