Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bitcoin is uitgebroken en BNB lijkt te volgen

Bitcoin is uitgebroken en BNB lijkt te volgen

Cryptobeleggers lijken de zorgen over de situatie in Oekraïne van zich af te schudden en zich te richten op de positieve ontwikkelingen in de cryptosector. De koers van bitcoin veerde hierdoor de afgelopen weken sterk op, waarmee de digitale munt voor het eerst weer boven de slotstand van eind 2021 is uitgekomen.

De geopolitieke onrust, hoge inflatie en het toenemende risico op een recessie geeft crypto de kans om te doen waartoe het vanaf het begin werd geacht in staat te zijn: dienen als stabiele valuta, onafhankelijk van invloeden van centrale overheden. Als er één moment is dat de cryptomarkt en zeker bitcoin zich zou moeten laten zien, dan is het nu. 

De recente opleving van de cryptokoersen gaat vooralsnog samen met het herstel van de aandelenmarkten. Mocht er uiteindelijk een recessie komen, dan zullen de aandelenkoersen onder druk komen staan. Dan zal blijken of de cryptomarkt zich hiervan kan onderscheiden.

Bitcoin draait omhoog

De koers van de grootste crypto, bitcoin, is in twee weken tijd met bijna 20% opgelopen.

Bitcoin heeft hierdoor een belangrijke weerstand weten te breken. Met de doorbraak boven de toppen van de afgelopen maanden is de neutrale bandbreedte opwaarts verlaten en is er ruimte vrijgekomen voor een groter herstel.

Hoewel de koers op de weg omhoog nog wel wat tussenliggende hordes tegen zal komen, kan het vizier weer gericht worden op de oude hoogtepunten rond $68.000.

De hogere koersbodems die de afgelopen maanden zijn gevormd, duiden op een toenemende vraag. Tussentijdse correcties zullen speculanten nieuwe instapmogelijkheden geven voor de rit omhoog.

 

Binance coin verbetert

De nummer vier op de lijst van grootste crypto's is Binance coin (BNB). Deze crypto profiteert van de toegenomen activiteiten op de Binance Smart Chain en de aanhoudende stroom van particuliere cryptobeleggers die via de Binance Echange in crypto's willen handelen.

De koers van BNB beweegt al bijna een jaar per saldo zijwaarts. Er is een forse neutrale bandbreedte zichtbaar tussen grofweg $215 aan de onderzijde en $700 aan de bovenkant. Binnen deze bandbreedte heeft de munt flinke koersuitslagen laten zien zonder uiteindelijk wat te zijn opgeschoten.

Hogere bodem

Het technische beeld klaart echter wat op nu de correctieve fase binnen de bandbreedte is afgebroken. Hiermee lijkt de vorming van een hogere koersbodem in de maak. Dit duidt op een aantrekkende vraag.

Er is nu in eerste instantie ruimte vrijgekomen voor een stijging richting de bovenzijde van de bandbreedte rond $700. Pas hierboven klaart het beeld verder op.

Weerstand onder druk

Op kortere termijn valt op dat de koers eerst nog een tussenliggende weerstand heeft te overwinnen voordat er ruimte voor een grotere stijging vrijkomt. De weerstand rond $445, gevormd door de toppen van februari, staat onder druk.

Een doorbraak door deze weerstand zal de lucht voor BNB verder doen opklaren en de verbeteringen bevestigen. Nog even geduld dus.

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10
  2. 25 mrt Opmars Nederlandse beurs steeds wat breder gedragen 34
  3. 11 mrt Kan de vastgoedsector bouwen aan verder herstel? 79

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links