Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Eerste zonnestralen bij Solana

Eerste zonnestralen bij Solana

De koers van cryptomunt Solana is de afgelopen week met 20% gestegen, waarmee SOL duidelijk beter presteerde dan de brede cryptomarkt, die gemiddeld 12% kon bijschrijven. Een groot deel van deze outperformance kwam doordat gamemaker Krafton aankondigde games te zullen gaan ontwikkelen voor op het Solana-netwerk.

Solana heeft sinds november ongeveer 70% van de marktwaarde zien verdampen, wat fors meer is dan het marktgemiddelde van 50%. De munt lijkt nu dus een inhaalrace te zijn gestart om deze achterstand goed te maken.

Zijwaarts

Het koersverloop van Solana heeft langere tijd niet weten te overtuigen, maar de recente opleving lijkt wel voor de eerste zonnestralen te zorgen na de forse koersdaling. 

De langetermijn-stijgende trend van Solana is begin dit jaar overgegaan in een meer neutraal koersverloop. De koers is teruggezakt naar de oude top van mei vorig jaar en lijkt hierboven opgevangen te worden. Per saldo is hiermee een zijwaarts gericht koersverloop zichtbaar geworden tussen steun grofweg $60 en $265. De correctieve fase binnen deze bandbreedte is nu afgebroken, waarmee er ruimte is vrijgekomen voor een groter herstel.

Eerste weerstand in het vizier

Op de daggrafiek is goed te zien dat de dalende fase van het afgelopen halfjaar is afgebroken en de lucht wat lijkt op te klaren. Solana is nu op weg naar de eerste horizontale weerstand rond $120, gevormd door de oude bodem van september en de top van februari dit jaar.

Om het beeld verder op te doen klaren en ruimte vrij te maken voor een stijging richting het oude all-time high moet deze weerstand worden gebroken.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,71 per week.

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 23 jan Schade bij Nederlandse indices is beperkt 49
  2. 15 jan Zwaargewichten zijn technisch op orde 72
  3. 12 jan AEX-index in alle timeframes positief 202

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links