Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Cosmos (ATOM) op weg naar oude hoogtepunten

Cosmos (ATOM) op weg naar oude hoogtepunten

Het sentiment in de cryptomarkt begint langzaam wat op te klaren nu de ergste verkoopdruk lijkt op te drogen. Veel cryptovalutaparen bewegen de laatste weken per saldo zijwaarts, waardoor de dalende trends stil zijn komen te liggen. Het wachten is op een positieve impuls om de trends daadwerkelijk te keren.

Terwijl de technische plaatjes van veel crypto's het afgelopen half jaar flinke schade hebben opgelopen, zijn er ook een paar die nog wel in een stijgend trendkanaal noteren. Een van deze sterke digitale munten is ATOM, de token van het Cosmos-netwerk.

Cosmos

Het Cosmos-project, ook wel het “Internet of Blockchains” genoemd, is ontwikkeld met het idee om de grootste gebreken van huidige blockchains aan te pakken. Het netwerk is populair onder programmeurs, omdat het drie grote problemen van bestaande blockchaintechnologie oplost: de schaalbaarheid, de complexiteit en de interoperabiliteit.

Het project hanteert daarnaast een Proof of Stake-protocol, wat betekent dat gebruikers hun ATOM-tokens vast moeten zetten om blocks aan de blockchain toe te kunnen voegen. Hierdoor is het systeem een stuk milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld bitcoin, dat een Proof of Work-methode gebruikt.

ATOM

Het Cosmos-project heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen. De ATOM-token noteert inmiddels op de 20e plek in de ranglijst van grootste cryptovaluta. De token beweegt vanaf begin 2020 in een mooi opgaand trendkanaal waarbij hogere toppen en bodems wijzen op aanhoudende vraag.

Het afgelopen half jaar is de koers echter niet meer veel opgeschoten. ATOM consolideert hiermee binnen de stijgende trend, waarbij de koers nu is aangekomen aan de onderzijde van het opgaande trendkanaal.

Stijgende trend

Als de trend wordt voortgezet, zal de koers binnenkort moeten opveren vanaf de oplopende steunlijn. In eerste instantie kan er dan een herstel plaatsvinden richting de toppen van de afgelopen maanden rond $45. Hierboven zal de stijgende trend een nieuwe impuls krijgen en worden (fors) hogere koersniveaus mogelijk.

Zijwaarts

Op de daggrafiek is het neutrale koersverloop vanaf september vorig jaar goed terug te zien. Ondanks soms forse koersuitslagen is ATOM per saldo niet veel opgeschoten. De koers beweegt in zijwaartse richting rond $30.

De correctieve fase van begin dit jaar is onlangs afgebroken, waarmee een herstel is ingezet. De laatste weken lijkt de token zelfs een hogere koersbodem te vormen. Ook valt op dat het volume op positieve handelsdagen hoger ligt dan op zwakke dagen. Dit is een positief signaal. Ik verwacht daarom dat ATOM binnenkort een herstel in kan zetten richting de oude hoogtepunten rond $45.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 18 sep Consolidatie duurt voort 53
  2. 11 sep Duitse beurs nog best degelijk 28
  3. 04 sep Weinig overtuiging op Amsterdamse beurs 107

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Uzernaam 18 maart 2022 22:41
    Het Cosmos ecosysteem is uniek. Chains zijn layer 1 en daardoor super snel en goedkoop. Doormiddel van IBC zijn transacties mogelijk goedkoop tussen elkaar. Atom, Terra, Osmosis, Juno en 25+ andere allemaal in 1 keplr wallet. Ik heb een blog geschreven hoe je tot 3% terug krijgt met de crypto creditkaart. Zelfs je boodschappen in de supermarkt reken je ermee af. blogging.tweakblogs.net/blog/19914/de...
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links