Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Solana zet belangrijke steun onder druk

Solana zet belangrijke steun onder druk

Solana heeft het afgelopen jaar een enorme groei doorgemaakt en heeft inmiddels meer dan 400 projecten op zijn blockchain aangesloten. Het netwerk is een serieuze uitdager van Ethereum geworden door de hoge transactiesnelheid en lage transactiekosten. Toch lijkt ook Solana niet aan de malaise in de cryptomarkt te ontkomen.

Verkoopdruk

De gehele cryptomarkt staat al een aantal maanden onder druk. Terwijl bitcoin al enige tijd neerwaarts was gedraaid, leek Solana het hoofd goed boven water te kunnen houden. Vanaf december heeft ook Solana echter te maken gekregen met toenemende verkoopdruk.

De langetermijn-stijgende trend waar SOL, de token van het Solana-netwerk, de afgelopen jaren in bewoog, is hierdoor onlangs afgebroken. Er is nu een meer neutraal koersverloop zichtbaar geworden boven de steun van de laatste bodem rond $115. Dit niveau staat momenteel echter onder druk.

Indien deze steun het begeeft, zal het beeld verder verzwakken en kan een grotere daling niet meer worden uitgesloten. Het volgende steunniveau ligt pas op de bodems van medio 2021 rond $20.

Lagere toppen

Op de daggrafiek valt op dat SOL vanaf eind november een patroon van lagere toppen en bodems laat zien, wat duidt op aanhoudende verkoopdruk. De dalende trend is aangekomen bij de steun rond $115, maar herstel blijft vooralsnog uit. Het risico van een grotere koersdaling is daardoor flink toegenomen.

Een doorbraak onder de steun zal de dalende fase namelijk een nieuwe impuls geven en meer verkoopdruk uitlokken. Pas als de koers op korte termijn wordt opgevangen en herstel kan worden ingezet, klaart het beeld wat op. De eerste weerstand wacht nu rond $160, gevormd door de top van medio januari. Alleen als de koers hierboven weet terug te keren, kan het negatieve scenario voorlopig van tafel.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams

Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams Groep en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij de Tostrams Groep binnen IEX. Voor IEX schrijft hij regelmatig technische analyses. Al op jonge leeftijd werd Wouter gegrepen door de beleggingswereld. Zijn werkzame leven is hij begonnen op de private banking afdeling van een grote bank, maar al snel bleek dat hij zich toch liever alleen met...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

 1. 01 jul Special: 5 interessante sector-etf's in een volatiele markt
 2. 27 jun AEX vindt steun op oude coronatop. Komt het herstel op gang? 134
 3. 24 jun Bitcoin op steun, Litecoin nog niet 4

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Zaphod Beeblebrox 21 januari 2022 15:33
  Solana is een mooi voorbeeld van the blockchain trilemma.
  coinmarketcap.com/alexandria/glossary...
  Scalability is uitstekend. Helaas moet dat noodzakelijkerwijs ten koste gaan van decentralisatie of veiligheid. Laten we hopen dat het terugzakt richting $20, voor een meer dan 90% daling, zodat we het voor een zacht prijsje kunnen oprapen.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

advertentie Bitvavo

Investeer in cryptocurrency

Handel tot € 1000,- gratis

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links