Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Solana oogt ijzersterk

Solana oogt ijzersterk

Solana is een van de meeste veelbelovende crypto-projecten van het afgelopen jaar. De Solana-blockchain staat bekend om zijn hoge transactiesnelheid en lage kosten, waarmee die momenteel een streepje voor heeft op zowel de bitcoin- als de Ethereum-blockchain.

Er draaien inmiddels veel grote projecten op de Solana-blockchain en het aantal samenwerkingsverbanden groeit gestaag.

SOL

De koers van SOL, de token van het Solana-netwerk, heeft hierdoor een flinke stijging doorgemaakt. Vanaf begin dit jaar, toen de token nog $1,50 noteerde, is de koers ruim 17.000% gestegen tot het recente hoogtepunt op $257. Toch lijkt de stijging nog niet voorbij, want het technische plaajte oogt nog altijd erg sterk. Deze week is SOL, na een korte consolidatiefase, opnieuw opwaarts uitgebroken en is de stijgende trend hervat.

Sinds de introductie van de token beweegt de koers in een opgaande trend. De fors hogere toppen en bodems die zijn gevormd, duiden op koopkrachtige vraag naar SOL. De doorbraak boven de laatste top heeft ruimte vrijgemaakt voor een grotere stijging. Volgende koersdoel ligt nu op $300.

Uitbraak

SOL bewoog de afgelopen weken in een zijwaartse bandbreedte, wat leidde tot een consoldatiefase binnen de langetermijn-stijgende trend. De hogere koersbodems die werden gevormd, signaleerden wel al aantrekkende vraag. Met de doorbraak boven de top van begin september is het beeld verder opgeklaard.

Pullback

Op korte termijn zien we een teurgval richting het oude uitbraakniveau op $220. Deze pullback kan de uitbraak opnieuw bevestigen, en speculanten een nieuwe kans geven om in te stappen. Zolang de koers hierboven beweegt, blijft het technisch beeld positief. Het technisch beeld verzwakt pas wanneer de koers terugzakt onder het uitbraakniveau en onder de laatste bodem rond $177.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams

Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams Groep en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij de Tostrams Groep binnen IEX. Voor IEX schrijft hij regelmatig technische analyses. Al op jonge leeftijd werd Wouter gegrepen door de beleggingswereld. Zijn werkzame leven is hij begonnen op de private banking afdeling van een grote bank, maar al snel bleek dat hij zich toch liever alleen met...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

 1. 21 jan Solana zet belangrijke steun onder druk 2
 2. 20 jan Nederlandse beurs nadert steunzone 262
 3. 14 jan Cardano zoekt steun 2

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. Zaphod Beeblebrox 5 november 2021 16:16
  Bitcoin is een compleet andere crypto dan solana, die weer wel met ethereum vergeleken kan worden omdat het allebei zogenaamde level one platforms zijn. Desalniettemin lijkt Metcalfe's law voor alle cryptonetwerken te gelden. De wet zegt dat de waarde van het netwerk overeen komt met het kwadraat van het aantal gebruikers van dat netwerk. Omdat het aantal gebruikers van ethereum nu zo'n 600k is en vergeleken kan worden met het aantal bitcoin gebruikers op de top in 2017: 1,2 miljoen. Gevolgmatig kan voor ethereum een koersdoel worden afgegeven gelijk aan de top van bitcoin uit de vorige cyclus van ca 20k usd en voor solana een koersdoel gelijk de top van ethereum uit de vorige cyclus van ca 1400 usd, even uit het blote hoofd. Dat wordt makkelijk verdienen als die theorie blijkt te kloppen.
 2. [verwijderd] 5 november 2021 18:59
  quote:

  Zaphod Beeblebrox schreef op 5 november 2021 16:16:


  Bitcoin is een compleet andere crypto dan solana, die Gevolgmatig kan voor ethereum een koersdoel worden afgegeven gelijk aan de top van bitcoin uit de vorige cyclus van ca 20k usd en voor solana een koersdoel gelijk de top van ethereum uit de vorige cyclus van ca 1400 usd, even uit het blote hoofd. Dat wordt makkelijk verdienen als die theorie blijkt te kloppen.


  Laat maar komen dan ??
 3. crypt0br0ker 2 december 2021 18:15
  welke exchange gebruik je? als je 5 solana tokens hebt zou ik die gebruiken voor proof-of-stake tegen 6,5%
  weet iemand iets over die rechtzaak van XRP? koers ligt al jaren op zn gat...

  hmm, GRP VET of CHZ is niks speciaals toch of mis ik iets?
  ik heb zo'n 10 tot 20 soorten crypto met wisselende samenstellingen
  helft daarvan is buiten de top200
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

advertentie Bitvavo

Investeer in cryptocurrency

Handel tot € 1000,- gratis

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links