Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bitcoin nadert koersdoel en topformatie bij FTT

Bitcoin nadert koersdoel en topformatie bij FTT

Terwijl de geluiden steeds sterker worden dat de Amerikaanse president Biden de cryptohandel streng wil gaan reguleren en er inmiddels meerdere onderzoeken zijn ingesteld om uit te zoeken wat hiervoor zou moeten gebeuren, lijken crypto's te floreren als nooit tevoren.

Naast de aanhoudende instroom van geld van particulieren weet ook geld van investeringsmaatschappijen de cryptomarkt te vinden.

Alleen al het afgelopen kwartaal is er voor $6,5 miljard aan venture capital investeringen naar blockchain- en cryptobedrijven gegaan. Het vertrouwen in een mooie toekomst voor crypto's is blijkbaar groot.

Bitcoin

De koers van de bitcoin blijft mooi opwaarts gericht. Onlangs is de bitcoin opgevangen door de oplopende steunlijn die vanaf begin 2020 is gevormd en is de koers weer opwaarts gedraaid.

Bitcoin is nu op weg naar het all-time high van eerder dit jaar rond $64.000. 

Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat ook dit niveau wordt doorbroken en bitcoin haar weg omhoog kan vervolgen richting hogere koersniveaus. Het volgende berekend koersdoel ligt dan rond $100.000. 

FTX

Vorige week publiceerde het Amerikaanse zakenblad Forbes hun jaarlijkse top 400 lijst van de rijkste Amerikanen. Eén van de grootste stijgers en de rijkste cryptomiljardair in de VS is Sam Bankman-Fried. Hij is de oprichter van cryptobeurs FTX, die vooral gespecialiseerd is in de derivatenhandel van crypto's.

Het bedrijf van Bankman-Fried haalde recent nog $900 miljoen op aan venture capital investeringen, waarmee FTX wordt gewaardeerd op $18 miljard. Het vermogen van Bankman-Fried, die voor de helft eigenaar is van FTX, komt hiermee uit op een slordige $22,5 miljard.

FTT token

Ongeveerd de helft van zijn vermogen komt uit de tokens die FTX heeft uitgegeven. Die tokens worden gebruikt voor betalingen, handelskortingen en cadeaukaarten op de FTX-beurs.

De koers van de token (FTT) is het afgelopen jaar sterk gestegen, maar de kracht lijkt er nu even uit.

Valse uitbraak

FTT bewoog lange tijd in een zeer ruime neutrale bandbreedte tussen $22 en $65. Onlangs wist de koers opwaarts uit te breken en leek de oude stijgende fase te worden hervat.

De koers zakte echter al snel weer terug onder de oude weerstand waarmee de uitbraak is geneutraliseerd.

De koers beweegt nu weer in de neutrale bandbreedte en lijkt zelfs een lagere koerstop te vormen. Dit signaleert dat verkoopdruk toeneemt en er mogelijk nog meer koersdaling in het vat zit.

Kop-schouderformatie

Op de 4-uursgrafiek hieronder zijn de beginselen van een topformatie zichtbaar geworden. De koers vormt een zogenaamd kop-schouderpatroon, wat erop duidt dat verkopers actiever worden. Indien de steunlijn (blauwe stippellijn) wordt gebroken, zal het technisch plaatje flinke schade oplopen en kan de koers verder omlaag.

Het neerwaarts koersdoel ligt dan op de onderkant van de neutrale bandbreedte rond $22. Een flink deel van het vermogen van Sam Bankman-Fried zal dan verdampen, al blijft er vast nog genoeg over om ook volgend jaar weer op de lijst terug te keren.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10
  2. 25 mrt Opmars Nederlandse beurs steeds wat breder gedragen 34
  3. 11 mrt Kan de vastgoedsector bouwen aan verder herstel? 79

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Rowi62 13 oktober 2021 15:11
    Naast de pure betaal crypto zijn er ook blockchains waar op gegamed wordt en daar is Hive (zie blocktivity) op weg naar de eerste plek. Elke week duizenden (56000 deze week) nieuwe spelers van een game splinterlands (earn while playing) en een blockchain die al jaren werkt en constant wodt verbeterd.

    HIve coin zelf ook aan een opmars bezig net als de spel tokens van Splinterlands.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links