Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Bitcoin zet herstel voort en Binance coin kan verdubbelen

Bitcoin zet herstel voort en Binance coin kan verdubbelen

De recente onthullingen uit de Pandora Papers, waarin het belastingontwijkgedrag van de rijken der aarde (nogmaals) werd blootgelegd, kunnen een positieve impuls aan de cryptomarkt geven.

Hoewel belasting ontwijken niet illegaal is, zullen deze openbaringen menig rijkaard in verlegenheid brengen. Blijkbaar lukt het de traditionele financiële instellingen niet om geheimhouding te bewaren en zullen de vermogenden verder moeten zoeken om hun privacy te kunnen waarborgen.

Cryptovaluta zouden door hun kenmerk van strenge privacy wel eens een uitkomst bieden aan deze ontwijkers.

Bitcoin

De koers van bitcoin is de afgelopen week sterk opgelopen. Nadat de correctieve fase werd verlaten, is de koers hard opgeveerd.

De top van het begin van de correctie rond $53.000 nadert snel. Een doorbraak hierboven zal de weg vrijmaken voor een stijging richting het all-time high van april van vlak onder $65.000.

Binance coin

Binance is één van de grootste cryptobeurzen ter wereld waar speculanten kunnen handelen in verschillende cryptovaluta. De beurs heeft haar eigen blockchain, de Binance Smart Chain, waar Binance coin (BNB) de token van is. 

Binance coin is een zeer populaire munt onder cryptobeleggers en noteert inmiddels in de top drie van grootste cryptovaluta, nog wel ruim onder bitcoin en ether. 

Sterk technisch beeld

Het technisch plaatje van BNB oogt op lange termijn nog altijd zeer sterk. Begin dit jaar verliet de koers de gematigde uptrend en werd een opwaartse versnelling ingezet. Na een mooie stijging is de koers de laatste maanden tot stilstand gekomen.

Sinds april beweegt de koers hierdoor in een driehoeksformatie, waarbij toppen en bodems steeds dichter bij elkaar komen te liggen.

Het moment van uitbraak uit dit patroon nadert nu snel. Aangezien de voorafgaande trend sterk opwaarts was, verwacht ik de BNB binnenkort opnieuw de weg omhoog kan hervatten.

Het volgende berekende koersdoel van $1.000 zou dan wel eens snel bereikt kunnen worden.

Hogere bodem

Op kortere termijn is goed te zien dat de uitslagen van BNB steeds kleiner worden. Dit duidt op onzekerheid onder speculanten.

De koers lijkt echter binnen de driehoek een hogere koersbodem te vormen. Dit is een eerste signaal van technische verbetering. Wanneer de dalende toppenlijn wordt doorbroken, zal het beeld verder opklaren en komt er ruimte vrij voor een grotere stijging.

Beleggers lijken dus nog even geduld te moeten hebben, maar kunnen zich bij een opwaartse uitbraak opmaken voor een mooie koersstijging.

 

 

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams

Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams Groep en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij de Tostrams Groep binnen IEX. Voor IEX schrijft hij regelmatig technische analyses. Al op jonge leeftijd werd Wouter gegrepen door de beleggingswereld. Zijn werkzame leven is hij begonnen op de private banking afdeling van een grote bank, maar al snel bleek dat hij zich toch liever alleen met...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

 1. 26 okt Dogecoin is uitgebroken en bitcoin kan na adempauze weer in de aanval 2
 2. 22 okt Ripple wil verder omhoog 3
 3. 22 okt Special: banken zijn weer koopwaardig

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 ttroo 6 oktober 2021 09:33
  Intra days zware dippen zijn niet uitgesloten. Parameter op korte termijn kwamen gisteren wat bij na de goede beursdag gisteren. Maar er blijft leegtes in de markten. En de lastige vraag is creeert die leegtes in de markten ook de crash. De kans daarop is flink. Rebounden ligt ook op de loer. Dat gaat hand in hand met de crash moment. Het is een belangrijke keuze die gemaakt moet gaan worden. Voorlopig grotendeels kijker. Als het te hard zakt, koop ik af en toe wat longs, gaat te hard omhoog, verkoop ik de longs en ga ik zelfs short. Kortom ik ga ook alle kanten op. DAXie future blijft nu langer onder de 15k hangen en dat mag en moet niet. Ze moeten er boven zien te komen. Qua correctie zie ik een 3% lagere dalig eventueel in het verschiet liggen als we echt gaan zakken. Maar het blijft lastig.
  Yields Rocken. En dat is zeer slecht voor de beurzen en uitiendelijk ook de voor de Real Estate Bubbels overal ter wereld. De prik in die bubbel, die de zeer hoge geld waarde naar een veel realistischer geldwaarde brengt gaat heel veel pijn doen en daar gaat tijd over heen. We zien het al in Nederland hoe moeilijk het wordt voor een aantal groepen Nederlanders. Laat staan hoe dat moet gaan in de rest van de wereld, want het Oranje Land is op dat gebied een rijker land. Laatst deed ik boodschappen en het viel me op dat simpele dingen al snel 3 a 4 euro kost. Knap hoe gezinnen rond kan komen. Dat is niet tot nauwelijks te doen. Geen wonder dat we allemaal ZZP'ers zijn geworden en al die Air BNB en andere alternatieven. Het kan niet bijna niet anders meer om ook goed te leven in het Oranje Land. Daar zit wel een belangrijk knel punt. Futures zakken verder weg. Opletten geblazen. Interessante opportunity voor rebounden, maar ook interessante opportunity richting de crash toe. Kortom niet te grote posities innemen. De markten bepalen. Uw geld wordt zo weggeslurpt in een aantal minuten / uren als u te agressief en te verkeerd zit. VIXie future doet per saldo niet heel veel, ze bewegen wel flink heen en weer. Ook daar is het lastig te bepalen. Handhaven op dit niveau's impliceert het risico dat de VIX future kan nog veel hoger kan, maar impliceert bij een beurs die zich kan handhaven ook een rode future stand. Ook daar is het dus goed oppassen en opletten.
  Zilver doet niet veel. Positief dat ze de $22 handhaven. Maar een break lijkt me aanstaande. En dan op weg naar een $18 a $19 voor een goede en zeer mooie lange termijn bodem. Het hoeft niet. Als de $22 het kan houden zou dat een sterk teken zijn. En voorlopig houdt de $22 het, maar ze liggen continue onder vuur. En dat zie ik dan weer als een zwakker teken. Zeker als de markten instorten door een mindere economie. ZIlver is in eerste instantie een industrie metaal en als de industriele vraag gaat dalen, dan markt ziler dat. Aan de andere kant de nieuwe energie zal door blijven gaan. Dus uit die hoek mag en kan je verwachten dat die zilver vraag niet 1.2.3 instort. Maar dat gaan we zien. Veel tegen strijdigheden in zilver en dat leidt dus ook tot de test van de belangrijke $22 grens.
  Oeps. DAX heeft duidelijk een duik doorbraak onder de 15K. Ze duwen de future meteen 60 punten er onder. De beren hebben de regie.
 2. forum rang 6 ttroo 6 oktober 2021 09:51
  Nasdaq future deed gisteren nog een uur voor sluitings tijd 14.750 punten. Binnen no time 250 punten er af. Al valt dit nog in de normale range. Maar het gaat snel allemaal. DAXie future deed gisteren nog 15.170 punten. En nu 14.920 punten. Ook daar 250 punten vanaf. Kortom de uitslagen worden groter en groter wat de hogere VIX waardes verklaart. Gaat de DAX future nog een afscheids kus plaatsen op de 15K en is dat een teken voor de start van een diepere correctie? Markten bepalen. Zelfs de Zwitserse beurs lijkt steeds meer op hun andere model, de Zwitserse gaten kaas. En het ging zo goed daar. India doet het nog behoorlijk goed. Ik had wel een terugval net onder de 16K verwacht, maar met een 17.7K doen ze het goed. Banken en olie beginnen goed op te lopen. Ik let op winst waarnemingen daar, zeker omdat de yields moeten ademen, oftewel er moet wat lucht er uit. Misschien een replay van vorige week. In het begin van de week hogere yields om te eindigen met wat mindere yields. Dat zijn de mooie cijfers voor de parameters. Australie. Taiwan. Zuid Korea. Canada. Het waren de laatste Beurs Tijgers. Maar ook deze tijgers gaan ten onder onder heb beren geweld. De Koning van de beurzen op dit moment: DE BEER.
  En u dacht dat ze uitgeroeid waren op de beurzen. Net als het HIV virus. Dat dachten we ook, maar dat virus kon zich heel goed verstoppen. De beren kunnen zich dus ook heel goed verstoppen. Uitroeien is een lastige taak, zeker omdat u wel erg enthousiast werd van al dat gratis geld. Of misschien beter gezegd, Centrale Banken draaiden helemaal door met gratis geld, niet meer kijkend naar de onderliggende problemen. Bijvoorbeeld. Gepensioneerden die wegvallen met kennis en kunde. Daar wordt vaak lachwekkend overgedaan, maar in de logistieke sector is dat een groot probleem. En ze werken ook nog eens heel hard door en accepteren geen easy werktijden. De nieuwe generatie is daar niet makkelijk voor binnen te halen. Begrijpelijk. Carpe Diem klinkt geweldig zolang een economie goed en normaal kan draaien maar uiteindelijk zal de werkelijkheid ook voor een hele grote groep Carpe DIem een soort doem scenario zijn en worden. Oeps. Nikkei future op de 27K. Onder de 27K ga ik voor een 23.5K. Daar kan dus nog veel van af. Mogelijk nog eerst een rebound daar. Maar wie weet gaan ze heel snel naar die 23.5K en slaan ze de rebound in het geheel over. Zag ik nog heel eventjes de AEX future 765 doen. Hoppa. Tien punten lager nu.
  Deed de Eurostoxx future ongeveer -1%. Hoppa, nu tegen de -2%. Hoppa. DAXie zelfs onder de 14.9K. Rebounden lukt in het geheel niet. Beren blijven aan zet.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links