Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Crisisangst zorgt voor verkoopdruk bij crypto's

Crisisangst zorgt voor verkoopdruk bij crypto's

De gehele cryptomarkt stond gisteren onder druk nu de problemen bij het Chinese Evergrande zich lijken op te stapelen. Een faillissement van de vastgoedreus zal flink wat andere instellingen in financiële problemen brengen. De angst is dat Evergrande een financiële crisis zal veroorzaken en dat beleggers cryptocurrencies zullen moeten liquideren om het risico te verminderen.

Vooralsnog lijkt de technische schade bij de meeste crypto's redelijk beperkt en herstellen veel koersen al weer. De koers van bitcoin is opgevangen door de tussenliggende steun en veert momenteel wat op.

Ik kijk vandaag ook naar het technische plaatje van Bitcoin Cash (BCH). Het technisch beeld van deze crypto is al wat verder verzwakt.

Bitcoin

De koers van bitcoin staat al een aantal weken onder druk. Door de daling van begin september werd de herstelfase afgebroken en een eerste lagere koersbodem gevormd. De zwakte van gisteren lijkt een eerste lagere top op te gaan leveren. Dit duidt op toenemende verkoopdruk.

De bevestiging hiervan krijgen we bij een neerwaartse doorbraak en dagslot onder de steun rond $42.700.

Dit zal het technisch beeld nieuwe schade toebrengen en ruimte vrijmaken voor een grotere daling richting de bodems van deze zomer rond $29.000. 

Bitcoin Cash

Bitcoin Cash is in 2017 ontstaan na een hard fork (afsplitsing) van de bitcoin-blockchain. Een nadeel van bitcoin was de beperkte transactiesnelheid op de blockchain. In een poging om dit probleem op te lossen, zijn er door de community van Bitcoin verschillende oplossingen bedacht.

Omdat echter niet iedereen het hiermee eens was, moest er een hard fork plaatsvinden om de veranderingen door te voeren. Bitcoin Cash is hierna als zelfstandig netwerk (en token) verder gegaan.

Bitcoin Cash staat in de top 20 van grootste cryptocurrencies en heeft nog altijd een grote eigen community. Het koersverloop van de token BCH oogt momenteel echter wat minder sterk.

Herstel afgebroken

BCH heeft na de daling van juni en juli slechts een beperkt herstel laten zien en is onlangs weer op stevige verkoopdruk gestuit. De herstelfase is afgebroken en de koers is onder de steun van de recente bodems gezakt.  

De doorbraak onder de steun rond $600 heeft ruimte vrijgemaakt voor een grotere daling richting de bodems van januari en juni rond $370. 

Steun gebroken

Op de vieruursgrafiek is goed te zien dat de steun rond $600 de koers niet heeft weten op te vangen. BCH wist meerdere keren op te veren vanaf dit niveau, maar maandag is de koers er dan toch doorheen gezakt.

Op korte termijn zou BCH nog wat kunnen herstellen tot aan de oude steun, maar meer opwaarts potentieel zie ik momenteel niet. 

Indien de koers een lagere top vormt onder de oude bodems, dan zal de verzwakking worden bevestigd en kan de daling worden voortgezet richting de steun rond $370.

 

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams

Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams Groep en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij de Tostrams Groep binnen IEX. Voor IEX schrijft hij regelmatig technische analyses. Al op jonge leeftijd werd Wouter gegrepen door de beleggingswereld. Zijn werkzame leven is hij begonnen op de private banking afdeling van een grote bank, maar al snel bleek dat hij zich toch liever alleen met...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

 1. 22 okt Ripple wil verder omhoog 3
 2. 22 okt Special: banken zijn weer koopwaardig
 3. 21 okt Verdeeld beeld bij zwaargewichten 103

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. SimpeleZiel 22 september 2021 20:55
  quote:

  Travis Bickle schreef op 22 september 2021 07:04:


  Wat een onzin, 'the community' dit 'the community 'dat, lijkt wel een sekte.
  Voor een buitenstaander komt dit allemaal echt bizar over.
  Succes in ieder geval met jullie fantasy muntjes.  Dank voor je steun. Om een groeiende gemeenschap van meer dan 2.000.000.000.000 te bestempelen als sekte lijkt beetje achterhaald.

  Wellicht interessant om eens paar avondjes je te verdiepen in de materie.

  Succes
 2. forum rang 7 Branco P 24 september 2021 15:40
  quote:

  SimpeleZiel schreef op 22 september 2021 20:55:


  [...]


  Dank voor je steun. Om een groeiende gemeenschap van meer dan 2.000.000.000.000 te bestempelen als sekte lijkt beetje achterhaald.

  Wellicht interessant om eens paar avondjes je te verdiepen in de materie.

  Succes


  2.000 miljard mensen ja? 250x keer mensen dus dan dat er überhaupt op de aarde leven? Dat is inderdaad een behoorlijke gemeenschap. Waar hangen al die mensen dan precies uit?
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links