Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Crypto TA update: Algorand

Crypto TA update: Algorand

Het was een heftige week in cryptoland met flinke koersdalingen, vlak nadat het eerste land ter wereld bitcoin als wettig betaalmiddel introduceerde. De president van El Salvador maakte zich overigens niet erg druk en gaf aan de dip te hebben gebruikt om de bitcoinvoorrad van het land verder uit te breiden.

Algorand

Inmiddels zijn de koersen weer enigszins tot rust gekomen en zien we bij enkele crypto's al weer mooie stijgingen. Een van de stijgers is Algorand, dat de afgelopen dagen sterk is opgeveerd. Algorand is een vrij jong blockchainproject dat zich tot doel heeft gesteld om meer transparantie, decentralisatie en veiligheid te creëren bij nieuwe toepassingen en projecten.

El Salvador

De Algorand Foudation geeft steun aan ontwikkelaars bij de lancering van blockchain-projecten. Onlangs werd bekend dat het bedrijf ook actief is in El Salvador om nieuwe blockchain-technieken in het land te implementeren. De koers lijkt zeker door dit laatste nieuws sterk te zijn opgelopen.

Uitbraak

ALGO, de token van de Algorand-blockchain, bewoog na de sterke stijging van begin dit jaar lange tijd in een ruime neutrale bandbreedte onder weerstand $1,85. Nadat onlangs de koers werd opgevangen aan de onderkant van deze bandbreedte rond $0,67 is de token sterk opgeveerd.

De correctieve fase werd verlaten en ALGO is direct door de weerstand aan de bovenzijde van de bandbreedte gebroken. Hiermee is het technisch plaatje flink opgeklaard en is er ruimte vrijgekomen voor een grotere stijging. Volgende koersdoel ligt nu op het all-time high uit 2019 rond $3,77.

Stijgende trend

Op langere termijn valt op dat de koers al enige tijd in een opgaande trend beweegt. Nadat ALGO recent is opgevangen aan de onderkant van de trend is een nieuwe stijgingsfase ingezet. De doorbraak boven de laatste toppen heeft de stijgende trend een nieuwe impuls gegeven.

Tijdens de meest recente opmars en de uitbraak boven de oude toppen zijn de omzetten weer flink toegenomen. Dit is een positief signaal en het ondersteunt de visie dat de koers verder kan oplopen. Het technisch beeld blijft positief zolang de stijgende fase wordt voortgezet. 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 22 apr Hoe kleiner, hoe zwakker 48
  2. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10
  3. 25 mrt Opmars Nederlandse beurs steeds wat breder gedragen 34

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links