Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Crypto TA update: aarzeling bij Ether

Crypto TA update: aarzeling bij Ether

Ether, de token van het Ethereum-netwerk, is na bitcoin de munt met de grootste marktkapitalisatie. Ether is nog altijd een van de populairste altcoins ondanks de fors toegenomen concurrentie in de cryptomarkt.

Ethereum is een munt van smart contracts, dApps en DeFi, en staat dus niet per se bekend als betaalmiddel. Andere netwerken, zoals de Binance Smart Chain, Cardano en Solana weten door lage kosten en hoge transactiesnelheid langzaam wat marktaandeel te veroveren. Ethereum zal de komende tijd met nieuwe updates moeten komen om de concurrentie voor te blijven.

Positief plaatje

Uit het technisch plaatje van Ether (ETH) valt op te maken dat speculanten nog altijd geloven in de toekomst van het netwerk. De koers van de digitale munt ligt er op lange termijn sterk bij. Ondanks de forse correctie van mei en juni oogt het technisch beeld positief en lijkt de munt verder omhoog te kunnen.

Op de weekgrafiek hieronder is te zien dat de recente terugval een hogere koersbodem lijkt op te leveren boven de oude top van begin 2018. Een doorbraak boven de top van mei zal deze nieuwe bodem bevestigen en de oude stijgende fase een nieuwe impuls geven. Volgende koersdoel ligt dan rond $6000. 

Aarzeling

Op kortere termijn is een meer neutraal koersverloop zichtbaar. ETH wist onlangs de dalende fase af te ronden en direct door de weerstand van de voorliggende toppen te breken. Deze oude weerstand keert nu terug als eerste steun rond $2900. De herstelfase is nu even tot stilstand gekomen, maar van een echte verzwakking is nog geen sprake.

Zolang de koers boven de steun (blauwe stippellijn) weet te blijven, is de herstelfase intact en mag uiteindelijk een stijging richting de langetermijnweerstand rond $4384 worden verwacht. Een doorbraak van de steun zal het plaatje echter wat schade toebrengen en ruimte laten voor een diepere correctie.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

  • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
  • Concrete koop- en verkooptips
  • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams

Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams Groep en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,71 per week.

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij de Tostrams Groep binnen IEX. Voor IEX schrijft hij regelmatig technische analyses. Al op jonge leeftijd werd Wouter gegrepen door de beleggingswereld. Zijn werkzame leven is hij begonnen op de private banking afdeling van een grote bank, maar al snel bleek dat hij zich toch liever alleen met...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 13:00 Fraudezaken blijven cryptomarkt beheersen 1
  2. 03 okt Big troubles bij Big Tech 123
  3. 28 sep Vlakke bitcoin en valse hoop bij ripple 5

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

advertentie Bitvavo

Investeer in cryptocurrency

Handel tot € 1000,- gratis

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links