Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bitcoin op weerstand en dogecoin blijft populair

Bitcoin op weerstand en dogecoin blijft populair

Onlangs zette Amazon een vacature online voor een productmanager op het gebied van digitale valuta en blockchain. Direct werd er gespeculeerd of dit betekende dat de webwinkelgigant binnenkort ook betalingen in bitcoin of andere digitale valuta zou gaan accepteren.

Deze week plaatste Walmart Stores een vergelijkbare vacature, wat erop lijkt te wijzen dat de brede acceptatie van crypto's onder multinationals verder vorm krijgt.

Uiteraard blijft het momenteel nog bij speculeren en is het de vraag óf en in welke vorm deze bedrijven crypto's zullen gaan omarmen. Het feit dat er wel naar wordt gekeken, is voor de markt echter al een positief signaal. 

Het sentiment op de crypto-exchanges is de afgelopen weken dan ook weer verder aangetrokken. De opleving die we sinds eind juli in de brede cryptomarkt zien, wijst erop dat speculanten terug zijn van vakantie en weer durven in te stappen.

Weerstand onder druk

De koers van bitcoin heeft een mooie stijging laten zien, maar is even tot stilstand gekomen rond de weerstand van de bodem van eind april. De herstelfase is nog intact, maar de overtuiging lijkt er even uit.

Per saldo zien we sinds 21 juli een patroon van hogere toppen en bodems, wat wijst op een toenemende vraag. Pas wanneer de weerstand rond $47.000 overtuigend wordt gebroken, zal het beeld verder opklaren en komt er ruimte vrij voor een groter herstel.

De oude top van medio april blijft het eerste richtpunt voor de lange termijn op $65.000.

Dogecoin

De memecoin dogecoin, dat ooit als grap is begonnen, lijkt haar populariteit te behouden. Elon Musk is al tijden fan van deze crypto en onlangs heeft ook miljardair Mark Cuban aangegeven te geloven in de toekomst van deze munt, vanwege de grote community die de munt al heeft omarmd.

De koers van dogecoin heeft in de correctie vanaf begin mei flink wat terrein moeten prijsgeven. In korte tijd viel de koers ruim 75% terug vanaf de top, maar een herstel is ingezet. De munt is opgevangen door de steun rond $0,15 en heeft daarna de dalende fase afgebroken. 

Nu ook de eerste weerstand, gevormd door de top van eind juni, is doorbroken, klaart het beeld verder op en kan de koers verder omhoog.

Het volgende richtpunt ligt nu op de top van mei rond $0,75.

Uptrend intact

Op langere termijn is er nog altijd sprake van een opgaande trend. Het patroon van hogere toppen en bodems is ondanks de recente correctie intact gebleven. Dat duidt op een aanhoudende vraag.

De koers beweegt mooi boven haar 200-daags gemiddelde, wat wijst op een positieve technische conditie. Zolang de koers boven de steun van de laatste bodem beweegt, blijft het sterke technische plaatje intact.

Indien de koers boven de laatste top rond $0,75 weet te sluiten, zal de stijgende trend een nieuwe impuls krijgen richting (fors) hogere koersniveaus. 

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 22 apr Hoe kleiner, hoe zwakker 47
  2. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10
  3. 25 mrt Opmars Nederlandse beurs steeds wat breder gedragen 34

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. greenchip 18 augustus 2021 18:48
    quote:

    guus1111 schreef op 18 augustus 2021 11:39:

    [...]

    Oh ja, waarom is dat een idioot idee? Het gaat toch om community/vertrouwen?
    Het is een idioot idee, omdat het een stukje software is waar mensen een grote waarde aan hangen, omdat ze denken dat er een andere gek langs zal komen om er nog meer voor te betalen. Als de hype eenmaal voorbij is zou ik werkelijk waar niet kunnen verzinnen waarom iemand er nog waarde aan toekent.
  2. guus1111 19 augustus 2021 09:52
    quote:

    greenchip schreef op 18 augustus 2021 18:48:

    [...]

    Het is een idioot idee, omdat het een stukje software is waar mensen een grote waarde aan hangen, omdat ze denken dat er een andere gek langs zal komen om er nog meer voor te betalen. Als de hype eenmaal voorbij is zou ik werkelijk waar niet kunnen verzinnen waarom iemand er nog waarde aan toekent.
    En jouw Euro is een papiertje of een digitaal getalletje. Nogmaals, het gaat om vertrouwen…
    Oh ja, die hype duurt al jaren lol
  3. hovenier 19 augustus 2021 11:24
    Volgens president Neel Kashkari van de Minnepolis Federal Reserve hangt ruim 95 % van de cryptovaluta aan elkaar van fraude, hype, ruis,verwarring en bedrog en bestaat uit niet meer, dan heel veel pyramidespellen, die iedereen kan starten en er bij wijze van spreken zijn eigen naam aan kan geven. Bijna allemaal verleiden ze potentiële beleggers hun geld in te laten steken, dat ze vervolgens nooit meer terug zien. Dit is een publicatie van gisteren 18 augustus. De zoveelste waarschuwing. Dit maal niet van de eerste de beste! Hoeveel waarschuwingen moet men nog krijgen!!!!!!
  4. [verwijderd] 19 augustus 2021 12:26
    quote:

    hovenier schreef op 19 augustus 2021 11:24:

    Volgens president Neel Kashkari van de Minnepolis Federal Reserve .... Dit maal niet van de eerste de beste! Hoeveel waarschuwingen moet men nog krijgen!!!!!!
    Helemaal mee eens dat minimaal 95% van de crypto's aan elkaar hangt van de beschreven symptomen. Veel interessanter vind ik de <5% waar wel een serieuze community en toepassing voor is. Maar over deze 5% hoor je de gevestigde orde niet, want ze sch**ten hiervoor van in hun broek.

  5. [verwijderd] 19 augustus 2021 12:37
    DNB bespotte gisteren ook een cryptohost, zwartmakerij op het hoogste nivo terwijl ze er geen zicht op hebben.

    Je maakt 100 euro over naar Bitcoinmeester en je hebt een wallet, dat kan de NL grootbank gewoon waarnemen, het is namelijk de(eenmalige) legale exit uit het "euro system"

    Vanaf dat moment ben je in een andere wereld, waar vraag en aanbod ultiem hun werk doen.

    Ambulante handel, tweede hands autohandel, recycling, eenmalige partijen, ongeregelde handel ed. is perfect voor waarde overslag/overdracht via het cryptosysteem, BTW wordt volledig gepasseerd, een win-win voor beide partijen, een marge verbreding dus.

    De cryptomarkt kent geen toezichthouders, spiegelpaleizen, CEOs ed.

    Net als internet, het is een gezamelijk iets, de Baas van internet bestaat niet, het is gewoon aanwezig, het functioneert en dat gaat de komende jaren met meer dingen gebeuren...
  6. [verwijderd] 19 augustus 2021 13:10
    "Dat #cryptocurrency het afgelopen halfjaar veel nieuwe mensen heeft aangetrokken moge duidelijk zijn. Uit onderzoek blijkt dat het aantal gebruikers in het afgelopen halfjaar verdubbeld is.https://nieuws.bitcoinmeester.nl/crypto/aantal-crypto-gebruikers-verdubbeld-in-het-afgelopen-halfjaar/ …"

    Binnen ons landje "triple digit" groei, meer dan 100% dus, reken maar dat de NL grootbanken hier exacte cijfers van hebben, DNB dus total overview.

    Dit ga je niet meer stoppen, bij een blijvend(paar maanden) dalende aandelen markt gaat dit zich misschien meer versnellen.

    De cryptomarkt is abstract, ik denk dat DNB gewoon gaat binnevallen bij crypto host bedrijven binnen onze grenzen, oh ja hoor, dat zie ik zomaar gebeuren!
  7. [verwijderd] 19 augustus 2021 14:04
    Mogelijk scenario: een massale rotatie van aandelen naar cryptomunten in de ruimste zin van het woord, wereldwijd op emotie, wantrouwen huidig monetair stelsel en de kans op snel meer geldwaarde(wat de gek er op dat moment voor geeft)

    Een snelle neergaande aandelenmarkt is als raketbrandstof in je brommer: te snel, te gevaarlijk, roekeloos, zonder helm, exploderende cryptomunten op keiharde speculatie.

    Een finaciele pandemie zonder uitzicht op werkzaam vaccin, iedreeen wil atijd meer!
  8. greenchip 19 augustus 2021 17:26
    Ik geloof best dat er ook nuttige toepassingen zijn, en blockchain op zich is mooie technologie. Net als met het internet zal de tijd leren hoe het zich zal ontwikkelen. Maar net zoals nu kabelbedrijven nu gewaardeerd worden op hun winsten, i.p.v. op dromen (UPC was ooit gewaardeerd op 10000 euro per geregistreerd e-mailadres, dat waren lang niet eens allemaal betalende klanten), zo zal nu ook nu de waardering plaats gaan vinden naar fundamentele waarden. Er bestaat niet zoiets als een "cryptogemeenschap", die met elkaar heeft afgesproken dat ze in de toekomst allemaal elkaar gaat betalen met bitcoin tegen een min of meer stabiele koers, laat staan met een Dogecoin. Hoe zou je die waarde ooit vast moeten stellen?
    Natuurlijk is een euro ook maar iets wat afgesproken is. En als niemand die meer wil is het ook snel afgelopen daarmee.
    Wel heb ik, en vrijwel iedereen, er alle vertrouwen in dat ik volgende maand voor twee euro een brood kan kopen. Die stabiliteit zorgt ervoor dat er vertrouwen blijft.
    Er komen steeds meer kopers van crypto, en die willen allemaal snel rijk worden. De wereldbevolking is echter eindig, dus aan het sprookje komt een keer een einde.
  9. PaultW 20 augustus 2021 00:12
    quote:

    greenchip schreef op 19 augustus 2021 17:26:

    Ik geloof best dat er ook nuttige toepassingen zijn, en blockchain op zich is mooie technologie. Net als met het internet zal de tijd leren hoe het zich zal ontwikkelen. Maar net zoals nu kabelbedrijven nu gewaardeerd worden op hun winsten, i.p.v. op dromen (UPC was ooit gewaardeerd op 10000 euro per geregistreerd e-mailadres, dat waren lang niet eens allemaal betalende klanten), zo zal nu ook nu de waardering plaats gaan vinden naar fundamentele waarden. Er bestaat niet zoiets als een "cryptogemeenschap", die met elkaar heeft afgesproken dat ze in de toekomst allemaal elkaar gaat betalen met bitcoin tegen een min of meer stabiele koers, laat staan met een Dogecoin. Hoe zou je die waarde ooit vast moeten stellen?
    Natuurlijk is een euro ook maar iets wat afgesproken is. En als niemand die meer wil is het ook snel afgelopen daarmee.
    Wel heb ik, en vrijwel iedereen, er alle vertrouwen in dat ik volgende maand voor twee euro een brood kan kopen. Die stabiliteit zorgt ervoor dat er vertrouwen blijft.
    Er komen steeds meer kopers van crypto, en die willen allemaal snel rijk worden. De wereldbevolking is echter eindig, dus aan het sprookje komt een keer een einde.
    Ik begrijp dat je niet goed ingelezen bent. Je schrijft er bestaat niet zoiets als een cryptogemeenschap....
    Wat zich, denk ik, aan jou oog onttrekt is de ontwikkeling van het lightning netwerk. Het aantal nodes stijgt razendsnel. Met name de laatste weken. Er staat inmiddels 2300 BTC op dit netwerk. En dit groeit HEEL snel. Het installeren van een eigen node (hier staan de hele blockchain van Bitcoin op) kost tegenwoordig minder dan een uurtje. De blockchain vanaf de eerste t/m de laatste transactie erop zetten gaat vanzelf en kost ruim een dag downloaden.

    Heel eenvoudig gezegd: met een lightning node verrekenen partijentransacties onderling met elkaar (jouw crypotgemeenschap) buiten de blockchain om. Het is als het ware een laag boven het Bitcoin netwerk. Als je meer wil weten dan kun je het eenvoudig Googelen.

    Square is bezig met lightning wallets te ontwikkelen die gebruiksvriendelijk zijn. Jack Dorsey wil dit gaan integreren in Twitter zodat iedere Twittergebruiker straks een eigen lightningwallet heeft. Onderling betalen met Bitcoin gaat dan razendsnel en is heel goedkoop en kost bijna geen energie.Deze ontwikkeling zal heel snel gaan.

    In een eerdere post schrijf je dat je niet begrijpt dat er zoveel betaald wordt voor de software. Het is echter niet de software die waarde heeft maar het netwerk. Specifiek de veiligheid van het netwerk. Het Bitcoinnetwerk heeft nog nooit platgelegen en is ook nog nooit gehacked. Door de verplaatsing van miningpools vanuit China naar elders is er een tijdelijke dip in de hash rate opgetreden. De afgelopen weken zie je echter dat dit ook weer bijna op recordniveau terug is.

    Misschien is het toch een goed idee om 1% van je euro’s in Bitcoin te stoppen. Je zult er geen spijt van krijgen. Maar voordat je dat doet is het wel van belang je er eerst goed in te verdiepen (en het begrijpen) want dat heb je onvoldoende gedaan (schat ik in).

    BTC
    DCA
    STACK SATS
    HODL.

  10. [verwijderd] 20 augustus 2021 07:54
    quote:

    PaultW schreef op 20 augustus 2021 00:12:

    [...]

    Ik begrijp dat je niet goed ingelezen bent. ....lang je er eerst goed in te verdiepen (en het begrijpen) want dat heb je onvoldoende gedaan (schat ik in).

    BTC
    DCA
    STACK SATS
    HODL.

    Beste Paul, vergeet Bitcoin en het LN netwerk. Het huidige Bitcoin ontbeert drie hele belangrijke eigenschappen om al dan niet mbv layer-2 (LN) als efficiente betaalplatform door te ontwikkelen:
    - het is gebaseerd op het UTXO (unspent transaction output), hiermee kan op L1 niveau geen garantie worden bijgehouden voor de TX's op L2
    - het heeft geen Turing (programmeerbare) voorzieningen
    - energieverbruik neemt schrikbarend toe bij groei

    Daarnaast dienen alle Wallets in het LN met enige regelmaat actief te zijn anders kan de Tx niet worden afgemaakt.

    Wellicht zou je ook eens naar Ethereum, Cardano of SOlana kunnen kijken hoe zij dat doen.

  11. PaultW 20 augustus 2021 08:36
    quote:

    SimpeleZiel schreef op 20 augustus 2021 07:54:

    [...]

    Beste Paul, vergeet Bitcoin en het LN netwerk. Het huidige Bitcoin ontbeert drie hele belangrijke eigenschappen om al dan niet mbv layer-2 (LN) als efficiente betaalplatform door te ontwikkelen:
    - het is gebaseerd op het UTXO (unspent transaction output), hiermee kan op L1 niveau geen garantie worden bijgehouden voor de TX's op L2
    - het heeft geen Turing (programmeerbare) voorzieningen
    - energieverbruik neemt schrikbarend toe bij groei

    Daarnaast dienen alle Wallets in het LN met enige regelmaat actief te zijn anders kan de Tx niet worden afgemaakt.

    Wellicht zou je ook eens naar Ethereum, Cardano of SOlana kunnen kijken hoe zij dat doen.

    Bedankt voor jouw reactie. Ik ben geen Bitcoinmaximalist. In 2017 heb ik posities gehad in wel 10 altcoins. Daarna helaas van de koude kermis thuisgekomen. Een klein plukje ETH is overgebleven. Twee weken geleden heb ik een grotere positie genomen in Ethereum. Vrienden van mij hebben dat ook gedaan of gaan dat doen. De vrij beschikbare ETH daalt in rap tempo. Ik neem alleen nog posities voor de langere termijn. En dan heb ik het over jaren. Dat doe ik met aandelen en andere activa ook. Ik ben meer een verzamelaar dan een handelaar.

    Solana heb ik een beetje van gehad in maart 2021, maar toch weer weggedaan. Het gevoel was niet goed. Misschien een verkeerde beslissing dacht ik vorige week al. Ik zal het nog eens overwegen.

    De positie in Bitcoin zal ik nooit van de hand doen. De ontwikkelingen in DeFi gaan razendsnel. Zie Bitcoin als vastgoed, commercieel vastgoed verkoop je ook niet. Als je liquiditeiten nodig hebt, dan leen je op een onderpand. We zitten midden in een periode van langjarige activa-inflatie. Steeds meer vermogensbeheerders (de grote jongen op Wall Street) zien BTC als een harde asset. Goud heeft daar enorm veel last van. Goud is precies 0 procent gestegen in waarde de afgelopen 10 jaar.....

    M.b.t. LN heb je wel een punt hoor. Voor mij is Bitcoin vooral een store of value. Maar als miljardairs als Dorsey zich ermee bemoeien en vele miljoenen in de ontwikkeling van Lightning wallets stoppen geef ik het wel een (hele goede) kans. Het aantal nodes wereldwijd groeit explosief en de baas van Twitter is ook geen pannenkoek. ;-)

    BTC
    DCA
    STACK SATS
    HODL.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links