Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Crypto’s halen opgelucht adem

Crypto’s halen opgelucht adem

Bitcoin en andere cryptovaluta  halen opgelucht adem, nu cruciale steunniveaus met succes zijn getest.

De forse oplevingen zijn veroorzaakt door geruchten over potentiële cryptoplannen van Amazon, die de webwinkelreus gisteravond naar verluidt heeft ontkend.

Ook Tesla-chef Musk zorgde voor een run op bitcoin toen hij aangaf mogelijk weer bitcoins te accepteren.

Kou nog niet uit de lucht

Maar technisch is de crypto-kou nog niet uit de lucht, zolang er op de lange-termijngrafieken geen structureel hogere bodem is achtergelaten. Oh en voor ik het vergeet bij bitcoin, alle toppen van de afgelopen maanden tonen nog steeds een dalend verloop:

 • Het intraday high van 16 maart lag rond $64.858,02. 
 • Daarna volgde een lagere top $59.587,02 op 10 mei 
 • Vervolgens weer een lager high op 15 juni rond $41.301,62. 
 • Verder  in het midden van de grafiek, de horde rond $42.000, die getrokken kan worden over de top van 22 januari. 

Kortom, bitcoin heeft op korte termijn wat respijt gekregen, maar heeft de negatieve lange termijn signalen nog niet afgeschud. In potentie positief is dat enkele crypto’s (ethereum en cardano) wel boven hun 200-dagenlijn (MA200) zijn opgevangen.  Kortom, de kaarten zijn nog niet geschud. 

Herstellende crypto’s 

Vandaag bekijk ik het lange  termijn verloop van bitcoin, ethereum en Cardano. Alle drie veren wat op vanaf hun korte steun en MA200. Echter met nog steeds lagere toppen, is  de zorg is nog niet boven de markt weg.  

In het beste geval halen crypto’s adem, na de snoekduik vanaf april.

Bitcoin veert op boven steun $29.079,56

Het cryptovalutapaar BTC/USD  veert op vanaf de steun van $29.079,56 (de bodem van 22 januari).

Desondanks blijft het technische plaatje broos, aangezien de stijgende trend is gebroken. Bovendien zien we lagere toppen, die verkoopdruk aangeven.

Op korte termijn draait de 200-dagenlijn zijwaarts. Bovendien cirkelt de koers er omheen, niet echt inspirerend.

 

 

 

Cardano 

Het cryptovalutapaar ADA/USD heeft de steun rond 1,00 (de bodem van 23 april) intact gelaten. Het herstel sindsdien is inmiddels voorbij. Dus de schade is nog niet weg.

Eerder al werd de opwaartse fase naar onderen gebroken. Ook wordt nu een mogelijke lagere top gevormd, rond $1,46 (gevormd op 6 juli), hetgeen wijst op verkoopdruk.

Bij een slotstand onder de steun van $1,00 (de bodem van 23 april) wordt de zwakte bevestigd. Positief is dat het  200-daags voortschrijdende gemiddelde de koersval heeft opgevangen. 

 

Ethereum laat een potentiële lagere top zien.

Ook het cryptovalutapaar ETH/USD veert wat op. ETH is op korte termijn in elk geval opgevangen door de 200-dagenlijn.

ETH/USD kent nog steeds signalen van zwakte. Het cryptovalutapaar ETH/USD weet geen hogere toppen en bodems meer te vormen. De steile uptrend is gebroken en we zien de eerste lagere pieken.

We verwachten voorlopig een consolidatie boven de steun van $1.294,81 (bodem van 1 maart).  De eerste weerstand bevindt zich op $2.407,63 (gevormd op 7 juli). 

 

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 17 sep Chinese muurbloempjes op haussefeest elders in de wereld 286
 2. 15 sep Roundofobia rond AEX op 800 punten: de aantrekkingskracht van ronde getallen 187
 3. 14 sep Dow Jones raakt vermoeid: ligt een tussentijdse correctie op de loer? 221

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 Branco P 27 juli 2021 14:25
  Opgelucht adem halen? Het is meer: even boven water komen en een paar keer naar lucht kunnen happen voordat je weer onder water getrokken wordt.

  Mooi moment wel om winsten te verzilveren c.q. verliezen te beperken voordat het te laat is. Uiteindelijk is er maar één richting waarin alle Crypto Currencies heen zullen gaan: richting de 0.

  Elk piramidespel is eindig.
 2. forum rang 4 Keinscheisscoins 27 juli 2021 14:57
  Eens met de analyse van Royce, ofschoon de kracht van de beweging een vervolg doet vermoeden, na een kleine correctie. Overigens valt me wel op dat Royce een betere data provider moet nemen. Bitcoin opent de week met een gap op 40k$ om te eindigen ergens rond 36k$. Zo was het koersverloop toch niet. Ook ethereum en cardano openen op de top en eindigen bij de low.
 3. LG$ 2020 27 juli 2021 22:29

  www.youtube.com/watch?v=_160oMzblY8
  Beste uitleg van werking blockchain sofar. probeer het eens!

  Blockchain heeft als voordeel waarheids toetsing/single source of truth. Bitcoin is hier de sterkste chain obv vermogen wat nodig is om deze omver te werpen, niet obv transactie snelheid/aantal idd.

  Simple het feit dat ik en vele wereldwijd, bedrijven en opverheden de BTC een waarde toerekend, maakt het waardevol. Lastig te bevatten, ja maar ook weer simpel. ....zelfde met schelpjes/goud klomp/tulpenbol etc. Echter BTC heeft extra voordelige eigenschappen; deelbaar (je kunt de grens overlopen met milijoenen, simpel met code in je hoofd- ja dit is vooruitgang!), overmaken over hele wereld binnen 30 min (3 blokken) en uiteindelijk, koppelen aan contract werkingen.

  Je bent eigen baas over je bitcoins mits niet op een beurs gestald, dus zelf verantwoordelijk je keys te bewaren, dit is nog lastig en heeft idd ontwikkeling/scholing nodig. Dit stuk is niet simpel en vereist zelfstudie.

  Deze ontwikkeling is niet te stoppen, heeft simpel teveel voordelen,. When in doubt zoom out! Elke dip maakt BTC sterker/geloofwaardiger.
  BTC, ETC, ADA, VET, LUNA, DOT, FLOW, DEFI DODO teveel mooie dingen.

  Speculeren en ook bel;eggen ( Defi/staking/LP met inbreng liquiditiet, en nodes (POS) kun je beleggen! Bv via een Vechain nodes waar je geweldig rendement maakt met een belgging van 10--50K vechaininsider.com/guides/guide-to-ve...

  Educate yourself for yor kids!!
  www.lopp.net/bitcoin-information.html
 4. fymanth 28 juli 2021 08:56
  Ja, alleen jammer dat ook nu weer 1% van de bevolking alle schelpjes, muntjes, goud. Het blijft zo dat de overheid een sturende rol moet hebben. en niet de mensen die er alleen maar rijk van willen worden. Enerzijds lees ik de voordelen, maar ik lees niets over de nadelen. zoals de hebzucht van de westerlingen die bitcoins bezitten, en ze alleen maar voor veel (geld? schelpjes, goud) willen inwisselen. waarom neemt niemand dan de coins van china of later van europa? maar juigen ze voor de bitcoins?

  De techniek is toch hetzelfde? of predik je voor de techniek, om de ware hebzucht te verbergen.....
 5. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 juli 2021 09:19
  quote:

  fymanth schreef op 28 juli 2021 08:56:


  Ja, alleen jammer dat ook nu weer 1% van de bevolking alle schelpjes, muntjes, goud. Het blijft zo dat de overheid een sturende rol moet hebben. en niet de mensen die er alleen maar rijk van willen worden. Enerzijds lees ik de voordelen, maar ik lees niets over de nadelen. zoals de hebzucht van de westerlingen die bitcoins bezitten, en ze alleen maar voor veel (geld? schelpjes, goud) willen inwisselen. waarom neemt niemand dan de coins van china of later van europa? maar juigen ze voor de bitcoins?

  De techniek is toch hetzelfde? of predik je voor de techniek, om de ware hebzucht te verbergen.....


  Bitcoins en andere crypto's vertegenwoordigen VRIJHEID......!!!
 6. SimpeleZiel 29 juli 2021 00:59
  quote:

  Keinscheisscoins schreef op 28 juli 2021 09:25:


  [...]

  De techniek achter de CBDC zal radicaal anders zijn. Hoe precies weten we nog niet, maar het zal centraal beheerd en aangestuurd zijn itt decentrale, gedistribueerde ledgers.  CDBC's wijken in veel opzichten af van wat we nu als crypto beschouwen. CDBC's zijn:
  - centrale opzet, centrale bank is cruciale spil
  - niet van degene die ze in de wallet hebben
  - er zal geen gebruik gemaakt worden van ersoonlijke wallets waar niemand bij kan
  - zal voor een deel niet transparant zijn

  Wel zal net als bijvoorbeeld Ripple een onderliggende blockchain architectuur worden gebruikt, verder lijkt mij de overeenkomst met cypto's hier op te houden.
 7. PaultW 31 juli 2021 00:35
  quote:

  fymanth schreef op 28 juli 2021 08:56:


  Ja, alleen jammer dat ook nu weer 1% van de bevolking alle schelpjes, muntjes, goud. Het blijft zo dat de overheid een sturende rol moet hebben. en niet de mensen die er alleen maar rijk van willen worden. Enerzijds lees ik de voordelen, maar ik lees niets over de nadelen. zoals de hebzucht van de westerlingen die bitcoins bezitten, en ze alleen maar voor veel (geld? schelpjes, goud) willen inwisselen. waarom neemt niemand dan de coins van china of later van europa? maar juigen ze voor de bitcoins?

  De techniek is toch hetzelfde? of predik je voor de techniek, om de ware hebzucht te verbergen.....


  Euhhh, waarom zou je Bitcoin ooit inwisselen? Dat is wel het domste dat je kunt doen. Als je vastgoed hebt dan verkoop je dat toch ook nooit?
  Als je liquiditeiten nodig hebt kun je dat prima krijgen met Bitcoin als onderpand. Vergelijkbaar met vastgoed.

  Velen hier begrijpen er maar weinig van.

  Aanbod (Chinezen) droogt op, vraag instituten (USA) stijgt.

  BTC
  DCA
  STACK SATS
  HODL.
 8. forum rang 7 Branco P 5 augustus 2021 06:52
  quote:

  msg959 schreef op 27 juli 2021 14:37:


  [...]

  en daarom moet je erg voorzichtig zijn met het aanhouden van usd en eur


  Maar nog veel meer moet je oppassen met bitcoin want dat is simpelweg een piramidespel. En kenmerk is dat deelnemers aan zo’n spel de incentive hebben om nieuwe deelnemers erin te trekken en dat is ook wat je hier ziet gebeuren in de reacties op zo’n forum. Een kritische noot van mensen zoals ik wordt afgedaan als onwetendheid of jaloezie, maar ook dat gedrag zie je terug bij piramidespelen. Daarom is het ook belangrijk dat er mensen zijn die blijven waarschuwen voor de crypto-piramidespelen. Om mensen te behoeden erin te stappen en/of mensen die erin zitten te waarschuwen.
 9. msg959 18 augustus 2021 09:43
  quote:

  Branco P schreef op 5 augustus 2021 06:52:


  [...]

  Maar nog veel meer moet je oppassen met bitcoin want dat is simpelweg een piramidespel. En kenmerk is dat deelnemers aan zo’n spel de incentive hebben om nieuwe deelnemers erin te trekken en dat is ook wat je hier ziet gebeuren in de reacties op zo’n forum. Een kritische noot van mensen zoals ik wordt afgedaan als onwetendheid of jaloezie, maar ook dat gedrag zie je terug bij piramidespelen. Daarom is het ook belangrijk dat er mensen zijn die blijven waarschuwen voor de crypto-piramidespelen. Om mensen te behoeden erin te stappen en/of mensen die erin zitten te waarschuwen.


  Blijf liever waarschuwen voor de destructieve wijze waarop centrale banken/overheden handelen. Dit heeft zoveel meer impact dan wat crypto.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links