Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Cryptomunten staan op scherp: gaan de luiken open?

Cryptomunten staan op scherp: gaan de luiken open?

Crypto’s hebben het de afgelopen maanden flink te verduren gehad. Eerst waren er de capriolen van Tesla-voorman Musk, en het sentiment blijft bedrukt nu China de regels heeft aangescherpt en bovendien een eigen digitale munt op de markt brengt.

Ook het hoge energieverbruik dat met crypto's gepaard gaat, wordt door veel beleggers als een reden voor terughoudendheid gezien.

Omvallende crypto’s

Vandaag bekijk ik het kortetermijnverloop van bitcoin, ethereum en cardano. Alle drie testen cruciale steunniveaus en dreigen om te vallen. Met de recente serie lagere toppen zie ik het somber in; de verkoopdruk is nog niet boven de markt weg.

Bitcoin vormt nog steeds lagere toppen boven steun $29.079,56

Het cryptovalutapaar BTC/USD vertoont al een tijdlang een zwak koersverloop. Thans wordt de steun $29.079,56 (bodem van 22 januari) getest. Ik houd mijn hart vast, want er zijn nog steeds lagere koerspieken te zien die verkoopdruk aangeven. Voorlopig adviseren we voorzichtig te blijven.

Na een doorbraak onder de steun van $29.079,56 wordt een stevige hoofd-schouderformatie voltooid. Dan gaat het luik open, in eerste instantie richting pullbackniveau $20.000, waar een oude top ligt. Op basis van de pendulumswing zijn niveaus rond $14.000-$15.000 niet uit te sluiten.

Vooralsnog biedt het 25-daags voortschrijdende gemiddelde (rode glooiende doorlopende lijn) het eerste ijkpunt voor een trenddraai. Zolang de bitcoinkoers eronder blijft, zijn koopacties niet aan de orde. De weerstand rond $42.000, gevormd op 7 januari, biedt een tweede horde.

Cardano breekt het herstel af

Het cryptovalutapaar ADA/USD heeft de herstelfase afgebroken. Op korte termijn krult cardano weer neerwaarts richting de steun rond $1,00 (de bodem van 23 april). Weerstand voor cardano ligt op $1,46 (top van 6 juli). Ook bij cardano wordt bij een daling onder de steun een zware hoofd-schouderformatie voltooid.

Ethereum laat een potentiële lagere top zien

Ook het cryptovalutapaar ETH/USD heeft het zwaar te verduren. Op korte termijn zet het herstel niet door. Nu de herstelfase is afgebroken zakt ethereum rap richting de steun rond $1.549,46 (de bodem van 25 maart). Weerstand voor ethereum ligt op $2.407,63 (top van 7 juli).

Ook bij ethereum wordt een serieuze hoofd-schouderformatie voltooid bij een daling onder de steun.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Olieprijs nog niet uitgebroken 16
  2. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79
  3. 16 apr ASML oogt wispelturig 101

Reacties

21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 juli 2021 13:59
    Ja, technisch ziet het er niet goed uit, ofschoon we wel heel erg oversold zijn inmiddels. Fundamentele analyse op crypto is wat moeilijk omdat het netwerken zijn en geen bedrijven. Wat wel kan is een zogenaamde on-chain analysis. Mensen bewaren crypto in hun wallets en als ze wat gaan verkopen stroomt crypto van hun wallets naar een exchange toe. Als mensen crypto gekocht hebben en vast willen houden (Hodlen), stroomt crypto van de exchanges weg. Die stromen kun je analyseren op de blockchain en als je dat netjes in een grafiekje stopt, krijgt je iets als hieronder:
    www.lookintobitcoin.com/charts/rhodl-...

    Op die manier lijk je beleggersgedrag vrij nauwkeurig te kunnen analyseren en niets wijst momenteel op een top of op het net gepasseerd hebben van een top. Dat geeft de Hodler moed!
  2. [verwijderd] 20 juli 2021 15:44
    TA voor de crypto's is niet zo heel moeilijk. Op de shit/scam coins na is alles gekoppeld aan Bitcoin. In 2018 heb ik een fout gemaakt door te lang te blijven zitten, inmiddels een mooie cash positie om weer in te stappen als de signalen op groen staan.

    Voor de crypto bashers zou ik in herinnering willen roepen dat cryptocurrencies gebruik maken van de blockchain technologie. Er zijn al hele eco-systemen opgebouwd waardoor bepaalde (maar zeker lang niet alle) crypto's wel degelijk waarde bezitten. Crypto als brandstof voor het uitvoeren van transacties of als bewjis van zeggenschap (DAO) .

    Als we de ontwikkelingen sinds 2000 gaan beschouwen:
    Met internet + software:
    - web winkelen heeft serieuze impact gehad op straatbeeld van fysieke winkels
    - digitaliseren muziek en film industrie
    - minimaliseren van printed media
    - nieuwe diensten zoals Uber, Thuisbezorgd etc hebben het licht gezien en hun waarde bewezen
    Tot voor kort konden financiele dienstverleners in samenspraak met wet- en regelgevers de aanval van software tegenhouden. Sinds 2020 is met de mogelijkheden van blockchain i.c.m. software de aanval op de financiele dienstverlening ingezet en lijkt het een kwestie van tijd dat met DeFi er een interessante optie bijkomt om zonder aansluiting op het gecentraliseerde bankensysteem financiele diensten aan te bieden.

    -
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 juli 2021 15:56
    Mastercard faciliteert cryptobetalingen
    20-07-2021 15:22 - Samen met partners.

    (ABM FN-Dow Jones) Mastercard wil het eenvoudiger maken voor klanten om met cryptomunten te betalen. Dit meldde de creditcardmaatschappij dinsdagmiddag.

    De bedoeling is dat kaartgebruikers de optie krijgen om met hun cryptogeld te kunnen betalen op alle plekken waar Mastercard wordt geaccepteerd.

    Daarvoor is Mastercard een samenwerking aangegaan met onder meer Evolve Bank & Trust, Paxos Trust Company en Circle.

    Indien de testen succesvol zijn, zal Mastercard meer banken toelaten.

    Door: ABM Financial News.
  4. [verwijderd] 20 juli 2021 17:40
    quote:

    Branco P schreef op 20 juli 2021 17:33:

    Mensen, stap op tijd uit de crypto currencies! Het is lucht. Het is een piramidespel. Stap uit, verzilver je winst. Of beperk je verlies! Maar kom op tijd tot bezinning!
    Dit bandje is inmiddels grijs gedraaid. Als je nou eens met fundamentele feiten komt dan zou je wellicht enkele speculanten overhalen naar je te luisteren.

    Bovenstaande uitspraken vallen in de categorie "als we allemaal tegen COVID gevaccieerd zijn kunnen we weer terug naar normaal."
  5. forum rang 8 Branco P 20 juli 2021 17:54
    Ik blijf het bandje afdraaien, zoals ik het ook al afdraaide toen de koers van de Bitcoin 100% hoger stond dan nu het geval is. En ik zal het bandje nog steeds afdraaien wanneer de koers nog eens 50% lager staat dan nu het geval is. Ik hoop dat er mensen zijn die er gehoor aangeven en redden wat er te redden valt. En anders zullen ze niet kunnen zeggen dat ze niet gewaarschuwd zijn.


  6. [verwijderd] 20 juli 2021 19:17
    quote:

    Keinscheisscoins schreef op 20 juli 2021 18:26:

    [...]

    Hou je ook rekening met de mogelijkheid dat mensen genoeg krijgen van je waarschuwingen?
    Ik bedoel, er hangen hier altijd dezelfde mensen rond. We weten het nu wel. We hebben gesprekken met je gevoerd. We hebben geleerd dat je een uilskuiken bent, weinig begrijpt en niets te vertellen hebt. Toch worden we steeds weer bedolven onder je waarschuwingen terwijl de meesten van ons niet eens meer verlies kunnen maken zoveel hebben we er mee verdiend en er al lang geleden uitgehaald.
    +100000,1!
  7. forum rang 6 ttroo 21 juli 2021 10:09
    ASML had magere cijfers. Grote beloning voor relatief weing cijfers. Omzet viel tegen. Winst viel tegen. Ratio's vielen nog meer tegen. Orderboek is leuk, maar je moet er wel wat mee doen.

    Kortom ASML resultaten kan de koers totaal niet bijhouden.

    Al met al wordt het steeds risicovoller. Vele landen liggen al onder beren toezicht. En de laatsten als India, Australie, Zuid Korea gaan richting beren toezicht toe. Dan hebben we Taiwan, Zwitserland en de S&P 500 en de Nasdaq, daar moeten de beren een actie bedenken om ze onder beren toezicht te brengen. Die zijn de beren laatste hoop op geen grote correctie.

    En als er zo veel landen onder beren toezicht staan, dan gaat er vanzelf wat (zeer negatiefs) gebeuren.
    Crypto. Bitcoin ruim $60K. Doelstellingen tussen de $100K en de $1000K en nu, midden $60K oftewel $30K en mogelijk zelfs een midden $20K. Dat is gewoon een flinke waardedaling. En dat doet pijn en gaat zeker pijn doen. En dat is slechts een voorbeeld hoe het gaat ook met de aandelen beurzen.

    Landen hebben te veel schulden. En het probleem is dat ze zelf een systeem in stand houden met 1 wereldmunt, de dollar. Ze hebben hun eigen kuilen gegraven. En daar gaan ze zelfs in vallen. Zo werkt het eenmaal met een financieel systeem met 1 wereldmunt die te veel macht heeft in dat financieel systeem.

    Beren moeten een wereldwijd dagje met -0.5 a -1% starten. Dan krijgen ze nog meer landen onder toezicht en kunnen ze grote acties ondernemen met 20 a 25% correcties.

    Ik laat ASML uitrazen. Ze handelen tussen 590 a 610 euro. Afwachten wat ze gaan doen. Maar de cijfers van ASML zijn mij zeer te mager.
  8. [verwijderd] 21 juli 2021 10:29
    quote:

    ttroo schreef op 21 juli 2021 10:09:

    ASML had magere cijfers. .... Maar de cijfers van ASML zijn mij zeer te mager.
    Mooie analyse. Het huidige financiele model is niet duurzaam en nog veel langer zo in stand te houden. Er zal dus een alternatief moeten komen. Of alles central gestuurd (CDBC waarvan "onze" besturende elite groot voorstander zijn), of een decentraal software platform. De enige vraag is de termijn waarop deze "flippening" plaatsvindt. Dit kan zomaar nog 5-10 jaar duren, maar kan ook volgende week gebeuren als zich weer een Black Swan event voorddoet.

    Voor mijzelf kies ik voor het laatste en is de reden om me te verdiepen en te beleggen in crypto. Mocht dit niet de juiste keuze zijn dan is dat mijn probleem en verwacht ik geen medelijden.

  9. greenchip 21 juli 2021 13:09
    quote:

    jowi schreef op 21 juli 2021 08:59:

    Beste Branco, je verwisselt crypto met €. Euries hebben geen onderliggende waarde (alleen vertrouwen) en zijn massaal bijgedrukt. Nog ff en dan kun je met een biljet van 50€ je billen reinigen.
    Nee, nu dat biljet gebruiken om een stuk bitcoin te kopen, waardoor de verkoper rijker wordt, en jij 50 euro armer, in de hoop dat er in de toekomst een andere naïeveling/speculant langskomt om jouw bitcoin voor meer te kopen.
    50 euro wordt overal geaccepteerd en ik kan er mijn hypotheek mee aflossen. Die angstverhalen over hyperinflatie zijn nergens op gebaseerd. Natuurlijk kan er een forse inflatie komen. Dan kun je ook Zweedse kronen kopen, of Japanse yens. Alleen lijkt mij de kans op een afnemende populariteit van crypto's zonder fundamentele waarde vele malen groter dan de kans op hyperinflatie.
  10. [verwijderd] 21 juli 2021 14:08
    quote:

    greenchip schreef op 21 juli 2021 13:09:

    [...]
    Die angstverhalen over hyperinflatie zijn nergens op gebaseerd.
    Het kan goed zijn dat we geen hyperinflatie krijgen, maar er zijn wel degelijk. argumenten waar die vrees op gebaseerd is.
    Heb jij nooit grafieken en cijfers gezien van de hoeveelheden euro's, dollars, yen, ponden die zijn bijgedrukt?
    Denk je dat je zoiets straffeloos kunt doen als er toch al een veel te grote schuldenberg is?
    Blijkbaar wel.

    Overigens kunnen we ook deflatie krijgen, misschien zelfs stagflatie. Wat we nu hebben kan het best gedefinieerd worden als biflatie: sommige prijzen stijgen, andere blijven constant. Verder, een beetje inflatie elk jaar, tikt al gauw behoorlijk aan. De vraag is dan ook: wil je elk jaar een beetje armer gemaakt worden, of wil je elk jaar een beetje rijker worden?

  11. forum rang 8 Branco P 21 juli 2021 23:18
    quote:

    Keinscheisscoins schreef op 21 juli 2021 14:08:

    [...]

    Het kan goed zijn dat we geen hyperinflatie krijgen, maar er zijn wel degelijk. argumenten waar die vrees op gebaseerd is.
    Heb jij nooit grafieken en cijfers gezien van de hoeveelheden euro's, dollars, yen, ponden die zijn bijgedrukt?
    Denk je dat je zoiets straffeloos kunt doen als er toch al een veel te grote schuldenberg is?
    Blijkbaar wel.

    Overigens kunnen we ook deflatie krijgen, misschien zelfs stagflatie. Wat we nu hebben kan het best gedefinieerd worden als biflatie: sommige prijzen stijgen, andere blijven constant. Verder, een beetje inflatie elk jaar, tikt al gauw behoorlijk aan. De vraag is dan ook: wil je elk jaar een beetje armer gemaakt worden, of wil je elk jaar een beetje rijker worden?

    Of wil je misschien medio april 2021 in een bitcoin stappen en vervolgens 3 maanden later je inleg bijna gehalveerd zien? Het zijn inderdaad vragen die gesteld kunnen worden. Persoonlijk kies ik voor een beetje inflatie of deflatie boven je geld ergens in investeren (een piramidespel voor gevorderden) dat binnen no time totaal waardeloos zou kunnen zijn. En dan ook nog moeten aanhoren dat anderen er rijk van zijn geworden ten kosten van jou.

    Verder lijkt het me goed om elkaar hier netjes te blijven bejegenen. Tough on the issues en soft on the people. Zo heb ik het geleerd althans.
  12. [verwijderd] 22 juli 2021 08:58
    quote:

    Branco P schreef op 21 juli 2021 23:18:

    [...]
    En dan ook nog moeten aanhoren dat anderen er rijk van zijn geworden ten kosten van jou.

    Verder lijkt het me goed om elkaar hier netjes te blijven bejegenen. Tough on the issues en soft on the people. Zo heb ik het geleerd althans.
    Daar begin je dan eerst zelf maar eens mee.
  13. [verwijderd] 23 juli 2021 10:23
    quote:

    rolo84 schreef op 22 juli 2021 14:41:

    Het feit dat er nog zo veel mensen reageren op dit artikel tov andere artikelen op IEX betekent in mijn ogen dat de hype nog lang niet voorbij is.
    Wen er maar aan, het is geen hype het is de toekomst. Dat velen dit nog niet inzien geeft niets, geeft een mooie kans om met beperkte middelen mooie posities op te bouwen.

    Met de opkomst van het internet heb ik nooit goed de mogelijke bedrijfsmodellen kunnen duiden. Door veel onderzoek weet ik nu redelijk wat er mogelijk is maar ook wat er zeker niet mogelijk is met blockchain en crypto's.

21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links