Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Crypto TA update: geduld met Sol

Crypto TA update: geduld met Sol

Het sentiment in de cryptomarkt is de laatste maanden wat minder positief en speculanten lijken even niet zo enthousiast om weer aan de koopkant te opereren. De koersen van de meeste crypto's staan sinds eind mei onder druk en overtuigend herstel is vooralsnog uitgebleven.

Een van de crypto's die er technisch nog redelijk bijligt en per saldo slechts beperkt terrein heeft moeten prijsgeven, is het relatief onbekende Sol. Sol is de token van het open source, decentrale Solananetwerk dat de concurrentie moet aangaan met het Ethereumnetwerk. De token staat inmiddels in de top 15 van crypto's op basis van marktkapitalisatie.

Sol

Het technisch plaatje van Sol oogt momenteel neutraal. Recent is de koers uit de stijgende trend vanaf eind 2020 gezakt en werd er in korte tijd veel terrein prijsgegeven. De koers herstelde echter weer snel, waardoor de schade per saldo beperkt is gebleven.

De koers beweegt binnen een zijwaarts koerspatroon tussen de steun van de laatste koersbodems rond $19 en weerstand op de top van mei rond $60. Binnen deze bandbreedte zijn wel lagere toppen zichtbaar, waardoor voorzichtigheid geboden blijft. 

Geduld

Voorlopig kan het neutrale koersverloop nog even worden voortgezet, zeker nu de koers recent weer is afgeketst op de bovenkant van de dalende toppenlijn. Mocht de koers daar echter doorheen weten te breken, dan zal het beeld verder opklaren en kan de weerstand weer worden opgezocht. Dan kunnen ook hogere koersniveaus op termijn niet worden uitgesloten.

Uiteraard dient de onderkant van de bandbreedte rond $19 stand te houden om verdere verzwakking te voorkomen. Voorlopig moeten we dus nog even geduld hebben en zal de koers eerst richting moeten kiezen.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

  • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
  • Concrete koop- en verkooptips
  • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams

Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams Groep en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij de Tostrams Groep binnen IEX. Voor IEX schrijft hij regelmatig technische analyses. Al op jonge leeftijd werd Wouter gegrepen door de beleggingswereld. Zijn werkzame leven is hij begonnen op de private banking afdeling van een grote bank, maar al snel bleek dat hij zich toch liever alleen met...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 24 sep Crypto TA update: Dogecoin nadert cruciale steun 8
  2. 24 sep Special: Big Tech aarzelt
  3. 23 sep Zwaargewichten technisch in orde 176

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links