Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Bitcoin, Litecoin en Cardano onder de loep

Bitcoin, Litecoin en Cardano onder de loep

Terwijl de aandelenmarkten op korte termijn onder druk staan en even wat terrein moeten prijsgeven, oogt het sentiment in de cryptomarkt verrassend rustig. Bitcoin ligt vlak, de stijging van Ether zet door en Dogecoin gaat nog steeds naar de maan.

De outperformance van de altcoins ten opzichte van bitcoin krijgt steeds meer vorm, wat aangeeft dat het altcoin-seizoen in volle gang is. Twee altcoins die in een mooie stijgende trend bewegen, zijn Litecoin en Cardano. Ik bekijk deze week de technische plaatjes van deze cryptovaluta. Eerst uiteraard nog even kort die van bitcoin.

Bitcoin

Het technische beeld van bitcoin oogt nog steeds neutraal. Nadat de stijgende trend werd afgebroken, is de koers per saldo niet meer ver van zijn plaats gekomen. Een serieuze correctie is vooralsnog uitgebleven, al is er wel sprake van de vorming van een mogelijke lagere koerstop. Pas onder de steunzone rond $42.000 zal het beeld verder verzwakken en kan er een grotere correctie plaatsvinden.

Voorlopig lijkt het neutrale koersverloop te worden voortgezet binnen de ruime neutrale bandbreedte van de afgelopen maanden. De uitbraak uit deze bandbreedte zal de nieuwe richting gaan bepalen. Voor een opwaartse uitbraak dient de koers boven de top van april rond $64.000 te sluiten.

Litecoin

Litecoin, de light-versie van bitcoin, beweegt in tegenstelling tot zijn grote broer nog wel in een stijgende trend. Hogere toppen en bodems wijzen sinds eind vorig jaar op aanhoudende vraag. 

Recent is de koers weer opgelopen tot aan de bovenkant van het stijgende trendkanaal. Hier lijkt de koers even op adem te komen. De kans is nu groot dat Litecoin weer wat kan terugzakken richting de onderkant van de stijgende trend. Deze bevindt zich momenteel rond $250.

Het all-time high uit december 2017 ligt rond $420. Dit niveau is inmiddels bijna bereikt. Een doorbraak hierboven zal het beeld verder doen opklaren en ruimte vrijmaken voor een grotere stijging. Volgende koersdoel ligt dan rond $500.

Cardano

ADA is de token van het Cardano blockchain-platform. Cardano staat de laatste tijd in de belangstelling van crypto-liefhebbers, omdat het platform volop in ontwikkeling is en steeds meer nieuwe technologische toepassingen biedt. 

Het koersverloop van ADA reflecteert de toegenomen interesse in het platform, want de cryptovaluta laat een mooie technische uitbraak zien. De koers bewoog de afgelopen maanden per saldo zijwaarts na de sterke stijging van begin dit jaar. Vorig week is de koers echter opwaarts uit de neutrale bandbreedte gebroken.

Met de doorbraak boven de toppen van februari, maart en april is een nieuwe stijgingsfase ingezet. Zolang de koers boven deze oude toppen weet te blijven, kan de opmars worden voortgezet richting het berekende koersdoel rond $2,50. 

Van de drie vandaag besproken cryptovaluta biedt ADA momenteel de meeste potentie.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams

Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams Groep en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij de Tostrams Groep binnen IEX. Voor IEX schrijft hij regelmatig technische analyses. Al op jonge leeftijd werd Wouter gegrepen door de beleggingswereld. Zijn werkzame leven is hij begonnen op de private banking afdeling van een grote bank, maar al snel bleek dat hij zich toch liever alleen met...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

 1. 16 sep AEX loopt voorop 243
 2. 14 sep Bitcoin herstelt na minicrash en cardano op steun 5
 3. 10 sep Crypto TA update: Algorand

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Keinscheisscoins 11 mei 2021 17:38
  Prima analyse. Eigenlijk zit bitcoin al vanaf februari in een zijwaartse trend, wat nu meer dan 3 maanden zijn. Duidelijk een gevalletje consolidatie. We zouden de onderkant van dat consolidatiepatroon nogmaals kunnen opzoeken, moet wel snel gebeuren, of we gaan meteen verder omhoog. Dat kon dan wel eens de laatste leg up worden van deze bullrun, met aan het eind weer een parabolische uitschieter naar krankzinnig hoog, omdat prijsvorming van een netwerk nu eenmaal exponentieel verloopt volgens Metcalfe's law.
 2. SimpeleZiel 11 mei 2021 17:49
  Cardano belooft veel goeds, momenteel nog niet in productiestadium en dit kan nog wel even duren. Litecoin is marginale verbetering van Bitcoin maar nog steeds energieslurpend. In deze bull run maakt het weinig uit of iets toekomst heeft of gebaseerd is op gebakken lucht. Wel zie ik het sentiment rondom Bitcoin kantelen met name door het niet duurzame karakter en beperkte functionaliteit er van. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven.
 3. forum rang 4 Keinscheisscoins 11 mei 2021 17:57
  Cardano belooft al heel lang veel goeds. Beweegt echter met de snelheid van een schuivende gletscher. Dat kan problematisch voor hen worden want ethereum gaat als een speer en ook polkadot komt eraan. Plus nog een hele riedel andere decentrale platforms. Maar goed, voorlopig accepteert men het allemaal.
 4. forum rang 6 Guus_Geluk 12 mei 2021 08:20
  Sell in May and go away? Misschien voor aandelen masr niet voor crypto! Ik ben de aandelen helemaal zat en zit sinds januari in de crypto. Voornamelijk Ethereum (ETH) maar ook Cardano (ADA) en Ripple. (XRP)
  Het heeft me honderden procenten winst opgeleverd en het einde is nog lang niet in zicht. Met "staking" aan vang je ook nog rente.
 5. forum rang 6 Guus_Geluk 12 mei 2021 08:21
  quote:

  Keinscheisscoins schreef op 11 mei 2021 17:57:


  Cardano belooft al heel lang veel goeds. Beweegt echter met de snelheid van een schuivende gletscher. Dat kan problematisch voor hen worden want ethereum gaat als een speer en ook polkadot komt eraan. Plus nog een hele riedel andere decentrale platforms. Maar goed, voorlopig accepteert men het allemaal.

  Bewegende gletsjer?? Cardano is het afgelopen jaar 3000% gestegen!
 6. forum rang 4 Keinscheisscoins 12 mei 2021 09:03
  quote:

  Guus_Geluk schreef op 12 mei 2021 08:21:


  [...]
  Bewegende gletsjer?? Cardano is het afgelopen jaar 3000% gestegen!


  Haha, ik bedoel het tempo waarin het platform zich ontwikkelt, niet de prijs. Ik weet dat ze voor de academische benadering kiezen met een opeenvolging van peer-reviewed vernieuwingen. Dat zal vast zijn voordelen hebben, maar snelheid hoort er niet bij. Overigens welkom bij de cryptonauten.
 7. SimpeleZiel 12 mei 2021 12:08
  De vraag is of je met deze zorgvuldige - op wetenschappelijke methodieken gebaseerde - Cardano aanpak op tijd bent om voldoende marktaandeel te krijgen op termijn.

  De Ethereum aanpak (research, discussies, kiezen van oplossing en implementeren in een divers client landschap) lijkt te werken.

  Ben benieuwd, heb wat eieren in beide mandjes...
 8. Stake Pool WEQNT 14 mei 2021 15:45
  Helemaal mee eens.
  We moeten alleen niet vergeten dat met het uitpakken van Cardano er een hoop research meekomt.

  Dit is jarenlange research die niet eerder is gedaan door andere blockchain projecten. Om deze reden kan Cardano idd vergeleken worden met een ijsberg, maar wanneer het eindelijk arriveert dan vestig het wel een stevige aanwezigheid in de blockchain space

10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links