Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Bitcoin vs. aandelenmarkt

Bitcoin vs. aandelenmarkt

Aan het begin van de Coronacrisis, ten tijde van het tekort aan liquiditeit, kreeg de koers van bitcoin ook harde klappen. Nu er wordt gevreesd voor een mogelijke tweede golf, wankelt sinds vorige week ook de aandelenmarkt. De vraag is of bitcoin meegetrokken zal worden.

Afgelopen donderdag begon de aandelenmarkt wat lichte scheurtjes te vertonen. De AEX dook zwaar in het rood (-3,4%) en de Nasdaq tuimelde met 6,9% omlaag. Vrijdag herstelde de boel weer, maar de AEX opende vanmorgen weer lager. Het wachten is nog op het openen van de Amerikaanse beurs.

Gelijktijdig met de koersval van de AEX duikelde ook de koers van bitcoin omlaag. We zien op de daggrafiek een prachtig driehoekpatroon. Het is de koers niet gelukt om hier opwaarts uit te breken. 

klik om te vergroten

Tevens zien we een kleinere witte driehoek binnen de grote groene driehoek. Deze witte driehoek heeft  neerwaartse potentieel van $1.500. Dit zou een koersdoel van ongeveer $8.100 opleveren.

klik om te vergroten

Kijkend naar het bovenstaande afbeelding is duidelijk te zien dat de weestand te sterk was, wat resulteerde in een neerwaartse beweging. De koersval van de aandelenmarkt gelijk met die van bitcoin lijkt een toevallige samenloop van omstandigheden.

Samenvatting

 • Koers bevindt zich nog in de grote driehoek op de daggrafiek;
 • Op de 4-uursgrafiek is de koers uit de witte driehoek geschoten;
 • Koers heeft een neerwaarts potentieel van $8.100;
 • Gelijktijdige koersval bitcoin en aandelenmarkt lijkt een toevalligheid.
Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen. Meer op www.madelonvos.nl

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. PaultW 15 juni 2020 18:08
  quote:

  Twijfels schreef op 15 juni 2020 17:40:


  Ja, kunnen we kort in zijn: Stort de nasdaq in gaat bitcoin mee. Hou ik al een tijdje bij. Nu ook weer.

  Jammer maar helaas ook geen hedge voor wat dan ook. Wacht nog altijd op iets waar bitcoin wel goed voor is.


  Paul Tudor Jones heeft ruim 5 miljard USD elkaar geharkt. Hij gaf vorige maand aan Bitcoin wel als hedge te zien. In zijn geval tegen geldontwaarding. Hij heeft inmiddels meer dan 50 miljoen USD in Bitcoin zitten.

  Heb jij een vergelijkbaar track record? Of heeft Paul Todor Jones het fout?
 2. Keinscheisscoins 15 juni 2020 22:50
  Als je kijkt naar de Dow/goud ratio over de laatste 100 jaar zou je zeggen dat er nog wel wat vanaf kan. Van goud dat is.

  www.macrotrends.net/1378/dow-to-gold-...

  Het probleem is wel dat we ons op volstrekt maagdelijk financieel terrein bevinden gegeven de unieke omvang van de schulden: zowel publiek als privaat; gekoppeld aan een 'whatever it takes' monetair beleid in alle westerse landen. Ook als er een tweede crisis komt, eigenlijk onvermijdelijk, dan nog kunnen de aandelenkoersen de hemel in geïnflatteerd worden, zoals eigenlijk al heel lang aan de gang is. Mogelijk komen we eerst in een stagflatie of biflatie scenario terecht, tegelijk met een forse crisis.

  Daarnaast wordt tegenwoordig het overgrote deel van de aan- en verkoopbeslissingen gedaan door algoritmes. Niemand weet welke overwegingen daarbij betrokken zijn.

  Ik kan bitcoin zien terugzakken naar $6500. Daarna gaan we los.

8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Volg IEX altijd en overal Meer »

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare