Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Prijsanalyse bitcoin: Rode vlag

Prijsanalyse bitcoin: Rode vlag

Vandaag overheerst de kleur rood op Coinmarketcap.com. Alle top twintig crypto’s staan – op de stablecoin Tether na – fors in het rood. Bitcoin noteert een min van 2,37% maar ook Ether en EOS dalen hard met respectievelijk 5,6% en 7,4%.


Weer vervelend nieuws

Alsof de JP Morgan Coin nog niet genoeg was, kwam de New York Times deze week ook nog met het nieuws dat Facebook cryptoplannen heeft. Het bedrijf is blijkbaar met Exchanges aan het praten was over haar eigen Facebook, Whatsapp en/of Instagram coin.

Niet verrassend liepen de gemoederen weer hoog op onder cryptofans. Op het moment dat dit nieuws naar buiten kwam, was de tendens gelijk negatief. Dit deed echter vrij weinig met de koers.

Kiek op de grafiek

Tot de koersval van vandaag. Kijkend naar de koersgrafiek is te zien dat de koers van bitcoin vandaag behoorlijk naar beneden schoot.

De dagrafiek toont dat de koers zich opnieuw in een bepaald patroon drukt. Dit wordt ook wel een Ascending Triangle genoemd.


Dit patroon is een behoorlijk betrouwbaar patroon en breekt in 70% van de gevallen opwaarts uit. Het is echter niet een standaard Ascending Triangle. De standaard is een Bullish Ascending Triangle. Deze kenmerkt zich doordat deze wordt gevormd in een opwaartse trend, te zien in de afbeelding hieronder.


Bearmarkt voorafgaand

Het patroon op de tweede afbeelding toont echter een bearmarkt voorafgaand aan het vormen van het patroon. Hierdoor is het patroon een stuk minder valide.

Zowel de neklijn van het patroon, als de steunlijn die de onderkant van het patroon aangeeft, dienen in de gaten gehouden te worden. Deze lijnen bevinden zich op $4320 en $3550. 

Een doorbraak van een van beide lijnen zal een behoorlijke koersbeweging teweegbrengen, van minstens $1.000 dollar.


Op de 4-uursgrafiek is te zien dat de koers momenteel steun heeft op $3.700. De RSI bevindt zich behoorlijk laag en de koers heeft, mijns inziens, genoeg neerwaartse ademruimte gehad om voorlopig te kunnen blijven liggen op de sterke steun die zich rondt de $3.700 bevindt.

Samenvatting:

 • Ascending triangle vormt zich op de daggrafiek.
 • Afwachten op de uitbraak van de driehoek.
 • Op de korte termijn is de steunlijn op $3700 behoorlijk sterk.
 • Lijnen die in de gaten gehouden dienen te worden bevinden zich op: $4320 en $3550.
Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen. Meer op www.madelonvos.nl

Reacties

21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 4 maart 2019 19:42
  Ik krijg de indruk dat je zwaar leunt op de Encyclopedia of Chart Patterns van Bulkowski. Ik weet niet hoe betrouwbaar zijn cijfers nog zijn, als ze dat al geweest zijn - evenmin of ze op de crypto markten van toepassing kunnen zijn. Het maakt nogal verschil, lijkt me, of de algemene of hogere trend bullish of bearish is. Maar ik ben het met je eens dat we waarschijnlijk nog wat lager gaan.

  Een driehoek kan een omkeerpatroon zijn, maar is meestal een consolidatiepatroon waar de koers even tot rust komt om vervolgens het pad in de oorspronkelijke trend te vervolgen. Nadat een nieuwe low gezet is, net onder de laatste low, wordt het interessant. Ook al omdat dan een Elliott wave impuls compleet is wat het einde van de hele correctie sinds december 2017 zou kunnen betekenen. Ofschoon we natuurlijk pas echt positief kunnen worden wanneer de dalende weerstandslijn, die nu op ca 5000$ ligt, met geweld doorbroken wordt.
 2. mrC2 5 maart 2019 13:03
  Blijft koffiedik kijken.
  Maar wat technische termen erdoor geven het een wetenschappelijk tintje.

  Op de lange termijn bestaat bitcoin waarschijnlijk niet meer. Maar ik moet toegeven dat de bitcoin nu erg lang tussen de 3000 en 4000 blijft hangen. Lijkt mij toch dat ie aan het eind van het jaar toch een stuk lager zal zitten.
 3. forum rang 10 DeZwarteRidder 5 maart 2019 13:31
  quote:

  Snugger schreef op 5 maart 2019 13:25:


  Bulkowski's patronen, gelijk als Elliot's patronen, zijn op alles wat beweegt toepasbaar. Maar er is een TA vorm die haar eigen patronen erop na houdt. En in de meeste gevallen haaks op eerder genoemde patroonvorming, dat verklaart de traagheid, of de scheefzitterij, er van….

  Ik heb bewondering voor mensen die dit soort onzin kunnen verzinnen.
 4. Eemondt 5 maart 2019 15:37
  Garbige in, garbige out? Met alle goede bedoelingen van Madelon om hierin enige lijn te brengen, is het uiteindelijk de liquiditeit die alles bepaald. Probleem is m.i. dat crypto ccys een totaal ander verhaal zijn dan aandelen of obligaties markten. Ik kan me voorstellen dat een monopolist als Facebook probeert om nog meer zaken naar zich toe te trekken. De vraag is wie bereid is om dit spelletje mee te spelen?
 5. [verwijderd] 5 maart 2019 21:11
  quote:

  Eemondt schreef op 5 maart 2019 15:37:


  Probleem is m.i. dat crypto ccys een totaal ander verhaal zijn dan aandelen of obligaties markten.


  Dat ben ik met je eens. De crypto's zijn een volstrekt nieuwe markt.
  Als we de verschillende markten even nalopen.

  Grondstoffen: geen groeimarkt, prijzen gaan lange termijn eigenlijk alleen maar omlaag omdat productiemethodes verbeteren.
  Rente: beweegt LT maar wat om een historisch gemiddelde. Staat nu laag.
  Valuta markten: alle valuta worden minder waard, de ultieme race to the bottom.
  Aandelen: ja, dat is wel een groeimarkt maar aandelen zijn nu historisch hoog geprijsd.
  Onroerend goed: wordt alleen maar minder waard, is net als een auto die onder je kont vandaan roest, maar dan langzamer; ofschoon er wel ups en downs zijn, is nu eveneens historisch hoog geprijsd. Op zijn best waardevast voor een paar generaties.
  Crypto: is zowel digitaal goud als online geld en kan op termijn het rammelende financiële stelsel vervangen, belooft het aanstaande betalingsmiddel voor the Internet of Things, AI en zelfrijdende auto's te zijn, is tegelijkertijd een platform voor gedecentraliseerde opslag van eigendomsgegevens, en het staat nog helemaal in de kinderschoenen.

  Waar liggen de kansen?
 6. Enzo123 7 maart 2019 10:59
  quote:

  wasc schreef op 7 maart 2019 09:34:


  Als Buffet reeds herhaaldelijke malen zegt, in die onzin investeer ik niet, zijn dan de ogen nog niet open gegaan?

  Ongelofelijk hoe mensen toch als een stel schapen achter achterhaalde figuren als Warren Buffett aanlopen (maar toch zijn naam nog steeds niet kunnen spellen)... een 88 jarige die al lang geleden (jaren 90) heeft verklaard geen verstand te hebben van technology investments, uiteindelijk toch in IBM an Apple is gestapt en daar veel geld mee heeft verloren.
 7. [verwijderd] 7 maart 2019 11:25
  Misschien is wasc ook 88 en begrijpt hij technologie niet zo goed.

  Daarbij moet vermeld worden dat bitcoin en de altcoins moeilijke producten zijn. Je moet wat van technologie begrijpen; eigenlijk ook cryptografie. Je moet begrijpen dat er grote problemen zijn in het financiële systeem. Je moet kunnen meepraten in het inflatie-deflatie debat. Idealiter heb je kennis nodig van de Oostenrijkse Economische School, afdeling Mises/Rothbard/Hoppe. Niets van dat alles wordt onderwezen op de economische universiteiten. Je moet de informatie zelf van het Internet plukken. Ja, dan blijven er weinig liefhebbers over inderdaad. En al die andere mensen die deze moeite nooit genomen hebben, en er inderdaad weinig tot niets van begrijpen, die mogen hier dan komen vertellen hoe dom we zijn.
 8. [verwijderd] 7 maart 2019 12:16
  Vervolg: gegeven het bovenstaande zal het geen verwondering wekken dat de meeste liefhebbers van crypto danwel een IT of high-finance achtergrond hebben. Overigens is het een bijna standaard gebeuren dat nieuwe technologieën niet goed begrepen worden: het Xerox management begreep de besturingsvensters niet zo goed van hun eigen R&D afdeling, Steve Jobs daarentegen wel. Of de volgende, vrij bekende uitspraak die werd gedaan in 1977: "There is no reason anyone would want a computer in their home." Ken Olsen, founder of Digital Equipment Corporation.

  Er is tegenwoordig zelfs een naam voor innovatieve technologie die bestaande werkwijzes vervangt of verbeterd, te weten: disruptive technology.

  Uitleg hier: en.wikipedia.org/wiki/Disruptive_inno...
  Voorbeelden hieronder:
  richtopia.com/emerging-technologies/1...
  www.resultist.com/blog/9-amazing-exam...
 9. this guy 13 maart 2019 12:55
  quote:

  Tradingjunkie schreef op 7 maart 2019 12:16:


  Vervolg: gegeven het bovenstaande zal het geen verwondering wekken dat de meeste liefhebbers van crypto danwel een IT of high-finance achtergrond hebben. Overigens is het een bijna standaard gebeuren dat nieuwe technologieën niet goed begrepen worden: het Xerox management begreep de besturingsvensters niet zo goed van hun eigen R&D afdeling, Steve Jobs daarentegen wel. Of de volgende, vrij bekende uitspraak die werd gedaan in 1977: "There is no reason anyone would want a computer in their home." Ken Olsen, founder of Digital Equipment Corporation.

  Er is tegenwoordig zelfs een naam voor innovatieve technologie die bestaande werkwijzes vervangt of verbeterd, te weten: disruptive technology.

  Uitleg hier: en.wikipedia.org/wiki/Disruptive_inno...
  Voorbeelden hieronder:
  richtopia.com/emerging-technologies/1...
  www.resultist.com/blog/9-amazing-exam...


  Wat is een high finance achtergrond?
21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Volg IEX altijd en overal Meer »

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare