Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Prijsanalyse bitcoin: Belangrijk nieuws

Prijsanalyse bitcoin: Belangrijk nieuws

Het is weer maandag en dus is het tijd voor een nieuwe bitcoin analyse. De koers van de bekendste en oudste cryptovaluta deed het de afgelopen week op zijn zachtst gezegd niet zo voortreffelijk.

Ten opzichte van vorige week staat de koers op een min van 8%. Hoe u het ook went of keert: bitcoin lijkt, ondanks haar lage koers, toch de interesse te behouden van de IEX-lezers.

Proof of Keys

Afgelopen week dook er ineens een bericht op van Trace Mayer, een van de bekendste bitcoin-pioniers. Al sinds 2011 is bij betrokken bij bitcoin. In zijn bericht uitte hij zijn zorgen en deed hij een belangrijke oproep.

Onder de naam Proof of Keys wil Mayer bitcoin-bezitters bewust maken van het feit dat voor bitcoin het be your own bank principe geldt. Veel nieuwe cryptobezitters zijn zich hier niet bewust van.

Mayer benadrukte dat u alleen uw eigen bank bent, als u ook echt de private key in uw bezit heeft. Zoals hij het stelde: "Not your keys; not your coins".

3 januari: Crypto bankrun

In deze video deelt Mayer ook zijn zorgen over de liquiditeit van enkele exchanges. Onder andere Xapo, Coinbase en Bitpay krijgen van hem een rode vlag.

Dit wijst erop dat crypto-exchanges mogelijk niet genoeg coins bezitten om iedere gebruiker van het platform uit te kunnen betalen. Om dit te testen roept Mayer op tot Proof of Keys, een soort crypto bankrun. Dit is in een ongereguleerde markt als crypto overigens wél legaal.

Op 3 januari zal Proof of keys plaatsvinden en dan is het de vraag of deze exchanges hun betalingsverplichtingen kunnen nakomen. Wanneer dit niet het geval is zal de cryptomarkt op haar grondvesten schudden. Omcirkel daarom 3 januari alvast in uw agenda: To be continued.

Bodemvorming

Terug naar de waan van de dag: bitcoin noteert een plus van 0,34% en de koers hangt rond de $3.280. Te zien is dat de RSI behoorlijk laag is geweest. Sterker nog, nooit eerder is de RSI op de daggrafiek zó laag geweest.

Het wachten is nog steeds op de positieve divergentie. Deze zal ontstaan wanneer de koers het 30-70 kanaal in schiet. Dit zal een positieve opleving veroorzaken.

x


Op de korte termijn is te zien dat de koers zich nog steeds in een neerwaartse trend bevindt. Momenteel botst de koers tegen een horizontale weerstandslijn rond de $3.300 aan.

De koers heeft het zwaar. Het blijft afwachten of de koers boven de weerstandlijn uit zal breken.

x


Bij een uitbraak boven $3.500 kan er worden gesproken van bodemvorming. Deze uitbraak dient dan tevens samen te gaan met positieve divergentie op de daggrafiek. De bodem is in zicht.

Samenvatting:

 • RSI was nog nooit eerder zo laag (oversold).
 • Wachten is nog steeds op positieve divergentie op de daggrafiek.
 • Belangrijke weerstandslijn op $3300 en $3500.
 • Bodem in zicht.
Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen. Meer op www.madelonvos.nl

Auteur: Madelon Vos

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Meer over Madelon Vos

Recente artikelen van Madelon Vos

 1. 23 dec Bitcoin doorstaat perfect storm met speels gemak 85
 2. 24 nov Bitcoin heeft genoeg ruimte voor een verdere koersstijging 147
 3. 11 nov De bitcoin bull run is begonnen! 62

Reacties

32 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 efreddy 18 december 2018 09:50
  quote:

  Witte Weduwe schreef op 17 december 2018 21:08:


  3300 was niet echt een weerstand? Of is er een logische reden?


  3300$ of beter net iets onder de 3300$ was wel degelijk een weerstand,voor die werd doorbroken bevond de BTC koers zich in de zeer smalle range (althans toch voor BTC ) van minder dan 2.5% verschil tussen de hoogste en laagste koers in de afgelopen 24 uur.

  Deze weerstand werd genomen met als gevolg de weg naar de volgende weerstand,dit is niet 3500$ zoals Madelon aangeeft maar ligt rond de 3600$.
  Op deze weerstand is de stijging dan ook gestopt.
  De voorlopige range ligt dus nu tussen 3300$ en 3600$ wat een verschil van 9% bedraagt,dergelijke range houd het waarschijnlijk wel 1 tot 4 dagen vooraleer steun of weerstand word doorbroken.
  ù
 2. forum rang 4 efreddy 18 december 2018 10:23
  quote:

  plof® schreef op 17 december 2018 19:21:


  Ik zie zeker een patroon in relatie met Madelon haar analyses.
  Madelon noemt al meermalen een steun en hij breekt altijd in no-time. Vandaag noemt ze een weerstand van 3.300 en direct uit het niets wordt deze dik gebroken. Toeval of...?


  Steunen en weerstanden zijn altijd maar tijdelijk en zullen dus hoe dan ook worden gebroken,bij BTC gaat dit wel sneller dan bij het merendeel van de aandelen.
  Geen toeval dus.

  Als je dan nog de steun of weerstand aangeeft die het dichtste bij zijn heb je automatisch snel een doorbraak,gebruik je een wat langere periode met volgende steun en weerstand zal het natuurlijk ook langer duren vooraleer daar een doorbraak is.

  Zo kun je bij Royal shell ook zeer korte steun en weerstand geven , steun op 24.95€ en weerstand op 26.05€.

  Dit wil niet zeggen dat royal shell tussen die steun en weerstand voortdurend blijft hangen,er zal hoe dan ook na een tijd een uitbraak naar boven of onder plaatsvinden.
 3. forum rang 5 @iPlof 18 december 2018 19:22
  quote:

  efreddy schreef op 18 december 2018 10:23:


  [...]

  Steunen en weerstanden zijn altijd maar tijdelijk en zullen dus hoe dan ook worden gebroken,bij BTC gaat dit wel sneller dan bij het merendeel van de aandelen.
  Geen toeval dus.


  Oke, verhelderend, het zijn dus helemaal geen steunen en/of weerstanden..
 4. .--. .. -.- 18 december 2018 20:24
  quote:

  efreddy schreef op 18 december 2018 10:23:


  [...]
  ....
  Zo kun je bij Royal shell ook zeer korte steun en weerstand geven , steun op 24.95€ en weerstand op 26.05€.


  Spannend! Ik zeg die steun is geen cent waard, we donderen voor eind jaar door die 24.95.

  Waarom 24.95? En niet 25.00? Alleen om er wat cachet aan te geven? Zoals de goochelaar zijn beste gereedschap afleiding is?
 5. forum rang 4 efreddy 18 december 2018 21:27
  quote:

  Witte Weduwe schreef op 18 december 2018 20:24:


  [...]


  Waarom 24.95? En niet 25.00? Alleen om er wat cachet aan te geven? Zoals de goochelaar zijn beste gereedschap afleiding is?  Steun en weerstanden zijn zelden ronde getallen zoals 25 €, net zoals je zelden ronde getallen in supermarkten zal aantreffen.

32 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Volg IEX altijd en overal Meer »

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links