Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Prijsanalyse bitcoin: Bodem of verdere daling?

Prijsanalyse bitcoin: Bodem of verdere daling?

De onrust op de cryptomarkt de afgelopen weken is u hoogstwaarschijnlijk niet ontgaan. Door deze onrust liepen de gemoederen hoog op en dat liet ook koers van bitcoin niet ongerept: -40% in slechts 30 dagen.

Trendomkeer

Ook deze week is de koers van bitcoin nog net zo instabiel. Na een immense koersval van 25% in één week, lijkt bitcoin de afgelopen 24 uur opeens weer uit het dal te krabbelen. De koers steeg in 24 uur 7%.

Of deze trend door zal zetten is nog maar de vraag. De onderliggende problemen waar ik vorige week over schreef (link) zijn tot op heden niet opgelost. De onrust heerst dus nog steeds.

Veel beleggers vragen zich nu af of de koers van bitcoin vanaf hier haar omkeer zal maken, of toch nog verder zal dalen. Het laagste punt van dit jaar ligt nu op $3480.

Berenmarkt

Momenteel vind ik technische analyse een zeer moeilijk vak, puur omdat de koers wordt bepaald door de psychologie van de markt. Deze kan, in berenmarkten als deze, behoorlijk doorslaan. Ondanks dat kijk ik naar het grote plaatje.

x


Op de daggrafiek is te zien dat de koers van bitcoin zich momenteel op $3935 bevindt. Het heeft een sterk steunpunt rond de $3.500. Een ding is zeker: bitcoin bevindt zich overduidelijk nog steeds in een berenmarkt.

Op het kortetermijnplaatje is de paniek op de markt duidelijk zichtbaar. De koers breekt steun- na steunlijn.

x


Te zien is dat het volume overduidelijk oploopt, terwijl de koers neerwaarts gaat. Dit geeft aan dat er verkoopdruk is. Stijgend volume in een dalende trend is per definitie een negatief signaal. Enkel als het volume afneemt in een dalende trend, neemt de kans op een herstel toe.

Om een opwaartse beweging te kunnen inzetten dient de koers opwaarts uit de schuine weerstandslijn te breken. Een belangrijke steunlijn die in de gaten gehouden moet worden, ligt rond $3.500.

Binnenkort zal kant worden gekozen en dan moet blijken of de bodem gezet is.

Samenvatting:

 • Er is veel verkoopdruk.
 • Belangrijke steunlijn rond de $3.500, die voor nu stand weet te houden.
 • Het is afwachten op positieve divergentie op de 1 dag grafiek.
Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen. Meer op www.madelonvos.nl

Auteur: Madelon Vos

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Meer over Madelon Vos

Recente artikelen van Madelon Vos

 1. dec '20 Bitcoin doorstaat perfect storm met speels gemak 85
 2. nov '20 Bitcoin heeft genoeg ruimte voor een verdere koersstijging 147
 3. nov '20 De bitcoin bull run is begonnen! 62

Reacties

97 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Alegria 26 november 2018 16:43
  Madelon,
  Stop alstublieft.
  Je bent nog zo jong en moet nog zoveel leren. Ik luisterde de laatste cryptocast. De man van de DNB was aangenaam om naar te luisteren. Wat jij elke keer uitkraamt is tenenkrommend. Je vindt jezelf expert in macro-economie en in hoe geldstelsels werken. Je zet jezelf echt voor schut meid.
  Aan IEX en BNR: bescherm haar voordat ze zichzelf heel veel schade aanricht.
 2. Anoniem1337 26 november 2018 16:59
  quote:

  Alegria B schreef op 26 november 2018 16:43:

  Madelon,
  Stop alstublieft.
  Je bent nog zo jong en moet nog zoveel leren. Ik luisterde de laatste cryptocast. De man van de DNB was aangenaam om naar te luisteren. Wat jij elke keer uitkraamt is tenenkrommend. Je vindt jezelf expert in macro-economie en in hoe geldstelsels werken. Je zet jezelf echt voor schut meid.
  Aan IEX en BNR: bescherm haar voordat ze zichzelf heel veel schade aanricht.
  Lol exact.
 3. forum rang 7 De amateur 26 november 2018 17:21
  Madelon wat is momenteel eigenlijk jouw positie met betrekking tot crypto's? Alle analisten kan ik het van vinden wat hun posities zijn maar die van jou niet en wordt ook niet onderaan je stuk vermeld. Zou een verbetering zijn als jij bij iedere post je huidige positie vermeld. Bvd.
 4. Snuggerst 26 november 2018 17:29
  Dat is 't 'm nu juist, psychologie van de markt. En een beetje TA-methode is daar op gebasseerd!.. De sporen die psychologie nalaat wordt veelal niet gebruikt in de meeste TA methodes, terwijl je er zoveel mee kunt! Daarom falen sommige TA-ers, of -methodes, of methodes van TA-ers…….
 5. forum rang 4 efreddy 26 november 2018 19:58
  quote:

  deflationist schreef op 26 november 2018 19:43:

  Gek genoeg kan btc eind vh jaar ook op 10k staan. Niemand die het weet.
  Is weinig waarschijnlijk op dergelijke termijn,er zitten daarvoor teveel weerstanden o.m. rond de 4250$,tussen de 5600 en 7200 $ zit behoorlijk zware weerstand om er maar enkele te noemen.
  Deze doorbreken is normaal gezien werk van lange uur en dat terwijl er zelfs nog bodemvorming moet optreden.
  Vandaar dat ik van mijn aankoop vandaag op 3186 € (ik handel vooral BTC/€ i.p.v. BTC/$ maar zoveel verschil maakt dit voor de grafiek nu ook niet uit) op 3299 € 97,22 % van heb verkocht. ( koers momenteel 3380 €)
  IK wil nog voldoende ruimte behouden om lager te kunnen bijkopen.
 6. Sven12345 26 november 2018 20:01
  quote:

  Orca schreef op 26 november 2018 16:31:

  “Veel beleggers vragen zich nu af...”
  Nee, beleggers vragen zich dat niet af, want je belegt niet in bitcoin. Vergelijk het met “veel beleggers vragen zich af of het balletje op zwart of rood zal eindigen in het casino”.
  Beleggen in aandelen is ook gokken je weet niet wat ze gaan doen.
97 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

advertentie Bitvavo

Investeer in cryptocurrency

Handel tot € 1000,- gratis

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links