Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Prijsanalyse bitcoin: Opwaartse trend houdt aan

Prijsanalyse bitcoin: Opwaartse trend houdt aan

In tien dagen tijd is de koers van bitcoin maar liefst 25% gestegen. In de wandelgangen gaan geruchten dat de mogelijke komst van de bitcoin-ETF de prijs doet opdrijven. Of deze ETF er gaat komen, horen we op 10 augustus.

De geruchten houden de gemoederen in elk geval behoorlijk bezig, want deze bitcoin-ETF moet en zal er volgens de community ein-de-lijk komen.

Los van de ETF is er natuurlijk meer aan de hand. De cryptomunt zit al geruime tijd in een opwaartse trend en er lijkt maar geen einde aan te komen. We zien gewoon een mooie stijging, maar zijn nog ver verwijderd van de all time high. 

Descending Triangle

Laten we toch maar even de grafiek erbij pakken.


Kijkend naar de daggrafiek zien wij het volgende. De koers van bitcoin is geruime tijd behoorlijk volatiel geweest. De lagere toppen en horizontale bodems tonen een mooi patroon. Dit patroon noemt men een Descending Triangle.

De uitbraak van dit patroon kan zowel opwaarts als neerwaarts plaatsvinden, maar in 64% van de gevallen breekt de grafiek neerwaarts uit dit patroon.

Wie goed kijkt, ziet dat de koers inmiddels opwaarts uit haar patroon is gebroken. Het overall volume blijft echter achter. De RSI bevindt zich in een overbought gebied, maar er is nog steeds ruimte om te stijgen.

Rekening houdend met de rappe stijging van de afgelopen dagen, kan de grafiek tijd nodig hebben om even op adem te komen, om vervolgens weer door te stijgen.

Bij bevestiging opwaartse uitbraak ruimte naar $13.000

Let wel op: de bevestiging van deze opwaartse uitbraak is er pas als de volgende candle boven de $7.700 sluit. Ook het volume dient in deze situatie de trend te bevestigen.

Een bevestigde opwaartse uitbraak geeft een koersdoel van $13.000.

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen. Meer op www.madelonvos.nl

Auteur: Madelon Vos

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Meer over Madelon Vos

Recente artikelen van Madelon Vos

  1. dec '20 Bitcoin doorstaat perfect storm met speels gemak 85
  2. nov '20 Bitcoin heeft genoeg ruimte voor een verdere koersstijging 147
  3. nov '20 De bitcoin bull run is begonnen! 62

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 juli 2018 23:48
    Bitcoin-ETF?.., man ze hebben net futures... ETF is helemaal niet nodig, afwisselend long en short in een future serie, en die gaan het hele jaar door, bereik je meer dan met een ETF!..
    Wordt het future gebeuren wellicht niet goed begrepen, en zoekt men naar de gemakkelijke oplossing?.. Het is overigens niet aan te raden, ETF, tenzij deze in de short uitvoering is!..

  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 juli 2018 12:48
    quote:

    IntimRassiert schreef op 28 juli 2018 11:52:

    Oh dear, wat een niveau Vos.
    Gemoederen, wandelgangen. Serieus, heb je enig idee waar je over schrijft. Blaartrekkend oppervlakkig, nergens de kern.
    Misschien is een rol weg gelegd als ‘influencer’.
    Doet IEX geen goed.
    Als jij betere stukjes kunt schrijven, meld je dan aan bij de IEX.

    Tot nu toe zie ik alleen maar waardeloos geklets van jou.
  3. forum rang 5 DNFTT 31 juli 2018 18:03
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 28 juli 2018 12:48:

    [...]
    Als jij betere stukjes kunt schrijven, meld je dan aan bij de IEX.

    Tot nu toe zie ik alleen maar waardeloos geklets van jou.
    Ik zie een neerwaartse trend met inderdaad steeds lagere toppen en Madelon probeert dit vol overgave te verbloemen en ik hoop voor haar dat zij er op de top niet vol in is gegaan.
    Tip op basis van de grafiek van dit jaar; blijf de eerste 10 dagen van de maand maar beter van de Bitcoin af.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links