Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Cryptocast #18: Begrijpen Nederlanders privacy wel?

Cryptocast #18: Begrijpen Nederlanders privacy wel?

Sinds midden februari maken Herbert Blankesteijn en Boris van de Ven samen een podcast geheel in het teken van crypto's. IEX.nl is partner van de Cryptocast en daarom publiceren wij wekelijks de podcast.

Luister Cryptocast #18 hier

Deze Cryptocast is Ancilla van de Leest te gast, privacy-expert en voormalig lijsttrekker bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen voor de Piratenpartij. Tegenwoordig is ze werkzaam voor de privacyvriendelijke search engine Startpage.com.

Ons nieuws:

  • Herbert: EOS wil maar niet op gang komen. Dat schijnt te maken te hebben met het stemproces op grond van stake en het risico voor private keys waar dat mee gepaard gaat. Hoop dat iemand daar meer van weet dan ik.
  • Madelon: professor John Griffin en Amin Shams keken naar de relatie tussen tether en bitcoin. Ze concluderen "dat tether gebruikt lijkt te worden om zowel de bitcoinkoers te stabiliseren als te manipuleren". Op het moment dat er weinig vraag is naar bitcoin zouden er nieuwe tether-tokens uit het niets zijn gecreëerd om daarmee bitcoin te kopen – en zo dus kunstmatig de vraag aan te wakkeren.
  • Boris: De RSI (resistance strength index) op de Weekly Bitcoin Chart was nog nooit zo laag sinds 2016. Wat is er aan de hand?

Belangrijke links:

  • Start Mail, een privacyvriendelijk alternatief voor Gmail.

Vaste onderwerpen:

  • Tweets die zijn binnengekomen op @CryptocastNL.
  • Het beleggingsspel van Herbert, Boris en Madelon. Madelon nadert Herbert op de voet en staat nog slechts een paar dollar achter. Ze staat alweer op $556. Boris staat met zijn portefeuille van 50% bitcoin iets lager op $522. Herbert leidt - nog wel - met $567 aan vooral altcoins, maar hij levert ruim $200 in. Het was een dramatische week voor hem.

Vaste Cryptocast team


Benieuwd naar de podcast? Klik op de button hieronder om deze te luisteren. Ook beschikbaar in de iTunes store en op Spotify.

Luister Cryptocast #18 hier


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML de Halculator en nog veel meer 1
  2. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4
  3. 16 apr Consumentenbond daagt Albert Heijn voor rechter om fouten in kassabonnen 5

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links