Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Prijsanalyse: Toeval of manipulatie door Illuminati

Prijsanalyse: Toeval of manilupatie door Illuminati

Het is donderdag en dat betekent dat ik weer voor u klaarsta met een portie technische analyse. Graag benoem ik nogmaals dat deze column bedoeld is voor de crypto-liefhebber en handelaar die graag van de TA-toolset gebruik maakt. Voor lezers die dit onderwerp niet aanspreekt: verdoe uw tijd vooral niet aan het doorploeteren van dit stuk, het is dit keer extra lang;)

De afgelopen week was er weer zeer weinig nieuws, zo weinig dat het nu wel echt begint op te vallen. Ook de koers schommelt maar beperkt, denk hierbij aan een procent of 5. 

666

Ik pak het grote plaatje er weer eens bij. Ditmaal wil ik u graag een andere grafiek laten zien dan ik normaliter doe. Gisteren was het namelijk 6 juni en naar dit moment heeft men dagenlang - dat is heel lang, in cryptotermen - uitgekeken. Al geruime tijd gingen de geruchten de ronde over de '6th pattern.' Nu hoor ik u denken, deze ken ik (nog) niet en dat kan kloppen, ik kende hem namelijk ook niet.

Volgens deze theorie bereikt bitcoin op de zesde dag van elke maand een top of een bodem in de prijs. Deze maand zou dat dus een bodemprijs indiceren. Al geruime tijd deden de geruchten de ronde of dit toeval was, of dat hier sprake was van marktmanipulatie. Zelfs de illuminati zijn meerdere keren naar voren geschoven als potentiële manipulator van dit fascinerende spel van vraag en aanbod ;-)

Wie of wat het ook geweest mag zijn. Deze theorie vind ik toch behoorlijk interessant. Mijns inziens is er echter een grote kans dat, doordat menig cryptohandelaar nu de focus legt op een ommekeer van de trend, dit daarom juist niet gebeurt.

Deze mogelijke gebeurtenis zit immers al verdisconteerd in de koers. Het doet mij denken aan de uitspraak van Warren Buffett: “Be fearful when others are greedy and greedy when others are fearful.”  

Onderstaande afbeelding circuleert al geruime tijd rond op Twitter. De koers staat inmiddels wel een stukje hoger dan gisteren, dus of de '6th pattern' opgaat is nog een kwestie van afwachten. 

bitcoin iex crypto=
Klik op het plaatje voor een grote versie

Bovenstaande afbeelding is ongeveer op 24 mei online gekomen. Inmiddels is de koers al wat verder doorgelopen en is op 31 mei - en niet op 6 juni - een prachtige bodem gezet op de onderkant van de rechter Symmertical Triangle op een koers van $7.080. Op dit moment geen reden tot paniek.

De koers loopt rustig aan op, echter het volume loopt nog steeds (ook op andere exchanges) af. Dit is kenmerkend voor een patroon als deze en indiceert een opmars naar een grootse uitbraak. Wanneer deze zal plaatvinden is nog maar de vraag gezien het feit dat dit patroon nog wel tot augustus kan voort duren. Op de lange termijn is het dus rustig afwachten geblazen. 

Als de 6th pattern opgaat zal de koers rap oplopen richting de 8950. 

bitcoin iex crypto=
Klik op het plaatje voor een grote versie


Korte termijn

Alles leuk en aardig dat 6th pattern geneuzel, maar nu is het tijd voor het echte werk. Op de 4-uurs grafiek is duidelijk te zien dat de koers een bodem gezet heeft rond de $7.080. Deze supportlijn was sterk genoeg en bitcoin hield zich staande, ondanks dat de koers op het randje van de afgrond bungelde. 

Te zien is dat op de korte termijn het volume aan het aflopen is. Volgens de Dow Theory zou het volume de trend moeten bevestigen. Dit is dus een negatief signaal. Daarnaast heeft de koers sterke weerstand rond het 23,60% Fibonacci-retracement niveau op $7.746.

De kans dat de koers hier snel doorheen breekt, acht ik klein. Een doorbraak van deze weerstandslijn zou een zeer positief signaal zijn. Voor nu wijzen de signalen erop dat de koers kortstondig neerwaarts zal gaan. 

bitcoin iex crypto=
Klik op het plaatje voor een grote versie


Belangrijkste punten

 • Op de korte termijn loopt de koers langzaam op.
 • Sterke weerstand rond het 23,60% Fibonacci-retracement niveau op $7.746.
 • Uitbraak boven $7.746 zou een zeer positieve beweging teweeg brengen.
 • Op de lange termijn is er ruimte voor een stijging tot $8.070.
 • Het alsmaar lager wordende volume is kenmerkend bij de Symmetrical Triangle.
Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen. Meer op www.madelonvos.nl

Auteur: Madelon Vos

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Meer over Madelon Vos

Recente artikelen van Madelon Vos

 1. 23 dec Bitcoin doorstaat perfect storm met speels gemak 85
 2. 24 nov Bitcoin heeft genoeg ruimte voor een verdere koersstijging 147
 3. 11 nov De bitcoin bull run is begonnen! 62

Reacties

28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. HelVan you name it 7 juni 2018 13:27
  Beetje ver gezocht, terwijl het zo simpel is..Fibonacci getallen, 5 en 8 zijn van belang, daartussen zit 6 en is slechts een correctie… Ken, en herken, alle zaken die voorkomen in/bij handel, beurs, futures, en zelfs crypto!..
  Waarschijnlijk zie je deze tinyurl.com/y7g9gcfo ook niet aankomen, komt neer op hetzelfde principe...
 2. HelVan you name it 7 juni 2018 16:32
  quote:

  RickR schreef op 7 juni 2018 15:55:


  Een half stuk vol over 6th pattern geneuzel en je dan weer indekken tegen zowel daling als stijging. Duidelijk dat TA geen voorspellende waarde heeft

  Niet elke vorm van TA is waardevol inderdaad. Het is net als met een aandeel, pik je de juiste eruit zit je goed!
 3. IEXMadelon 8 juni 2018 10:21
  Beste Woudsehoeve,

  Dank voor uw opmerking, ik snap dat dit verwarring kan opwekken.

  Ten tijde van schrijven liep de koers, reeds enkele uren, op. Er zit echter een sterke weerstand rond het 23,60% Fibonacci-retracement niveau op $7.746. De verwachting was dat de koers hier op de korte termijn weerstand zou ondervinden, en dus omlaag zou gaan wat ook zo in het stuk beschreven is.

  Ik hoop uw vraag hiermee beantwoord te hebben.

  Met vriendelijke groet,
  Madelon Vos
 4. Grabber? 8 juni 2018 11:38
  Vooralsnog ontbreekt het aan momentum om de 7600-7700 USD weerstand te breken.
  Toeval bestaat niet, de Bitcoin wordt gemanipuleerd door grote spelers (smart money) die kleine spelers (weak hands) uitstoppen.
  Traden is een "minus game" (zero game - broker kosten) De groot verdieners zijn de brokers en grote spelers(de 5%) die mede dankzij de volatiliteit bakken met geld verdienen aan onwetende amateurs (de overige 95%). Zo is het altijd geweest en zal het altijd blijven.
 5. HelVan you name it 8 juni 2018 13:05
  Waarom zal een prijs door een bepaald niveau moeten gaan, is dat een gok, of heb je technische aanwijzingen dat het zal moeten gaan gebeuren? Als het het laatste is ligt het antwoord al voor je..

  Is waarschijnlijk een gok,het woord manipulatie verraad dat gewoon. Als je niets weet, of afweet, van de totstandkoming van een prijs worden de gekst mogelijk woorden gebruikt, die is heel normaal!.. Wat dan weer niet normaal is is om met die instelling de beurs of het cryptogebeuren op te gaan, je zult immers dan geen rooie cent verdienen… Je zet in ieder geval je geld niet 'smart' in, maarja dat is een keus, en zielig doen trouwens ook..
 6. HelVan you name it 8 juni 2018 22:02
  …Maargoed, plaats je een Fib. tool in de Bitcoin/Dollar grafiek zul je gewoon zien dat de gehele reeks retracements, 88.6% en verder, aanwezig is. Van retracements tot aan tijd in Fib., alles klopt gewoon tot aan de dag van vandaag!..

  Illuminati.., of zelfs manipulatie, kan niet tegen de nauwkeurigheid die natuur heet op. En die natuur wordt door de meesten niet begrepen!..
 7. [verwijderd] 10 juni 2018 20:19
  quote:

  easy56 schreef op 10 juni 2018 17:45:


  www.zerohedge.com/news/2018-06-10/bit...

  Bitcoin Tumbles After Major Crypto Exchanges Subpoenaed For Manipulation, Coinrail Hacked

  Tranendal. Dat is het.
  Ben benieuwd hoe de technische analyse gaat uitpakken deze week.

  Ik pak alvast het grotebbitcoin sprookjesboek erbij.
28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Volg IEX altijd en overal Meer »

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links