Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Cryptocast #14: Is mining nog wel interessant?

Cryptocast #14: Is mining nog wel interessant?

Sinds midden februari maken Herbert Blankesteijn en Boris van de Ven samen een podcast geheel in het teken van crypto's.

IEX.nl is partner van de Cryptocast en daarom ben ik, gastvrouw van IEX Crypto, wekelijks in de podcast te horen om mijn prijsanalyses met de luisteraars te delen.

Luister Cryptocast #14 hier

Deze week is Alwin de Romijn te gast, miner van het eerste uur en op allerlei manieren actief in de Nederlandse bitcoinwereld. Hij is bestuurslid van de Stichting Bitcoin Nederland en houdt er een eigen helpdesk op na: 0900-BITCOIN. Ook doet hij aan trading, maar dan op een veilige manier.

Alwin is een fervent tegenstander van dat bitcoin door een rechter tot geld werd verklaard, maar dan met het argument dat bitcoin veel meer is dan geld. Over al deze onderwerpen vragen we hem het hemd van het lijf.

Ons nieuws:

 • Herbert: De Amerikaanse SEC leert investeerders een lesje met een fake ICO.
 • Madelon: Bitcoin haalt het eindexamen.
 • Boris: Stablecoin's Trustcoin niet zo stabiel in aanloop naar notering op Binance.
 • Alwin: Upgrade van Ethereum introduceert deels proof of stake.

Belangrijke links:

Vaste onderwerpen:

 • Tweets die zijn binnengekomen op @CryptocastNL.
 • De prijsanalyse van Madelon Vos van IEX.nl. De prijsanalyse van Madelon is terug te vinden op en haar eigen Youtube kanaal.
 • De beleggingswedstrijd van Herbert en Boris: De bitcoin is weer flink gezakt en dat laat zijn sporen na bij Boris. Hij duikelt van meer dan $1100 naar $952. Herbert zit meer in altcoins en heeft nog ergere schade opgelopen: hij gaat van $1007 naar $831. Herbert legt iedere week fictief $100 in op bitcoin en staat na zeven weken en op een totaal van $716. De lagere koers van deze week tast zijn resultaat aan maar helpt hem wel aan relatief veel BTC voor zijn zevende $100. Ook Madelon zal vanaf volgende week deelnemen aan de strijd.

Vaste Cryptocast team


Benieuwd naar de podcast? Klik op de button hieronder om deze te luisteren. Ook beschikbaar in de iTunes store en op Spotify.

Luister Cryptocast #14 hier

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen. Meer op www.madelonvos.nl

Auteur: Madelon Vos

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Meer over Madelon Vos

Recente artikelen van Madelon Vos

 1. 23 dec Bitcoin doorstaat perfect storm met speels gemak 85
 2. 24 nov Bitcoin heeft genoeg ruimte voor een verdere koersstijging 147
 3. 11 nov De bitcoin bull run is begonnen! 62

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. Donald de Kwakerd 20 mei 2018 11:37
  quote:

  n1947 schreef op 18 mei 2018 13:01:


  ik ben doof.maar zie prima.waarom verplicht u naar een gesprek te luisteren? dat kan ik niet.achterlijk hoor.of nog nooit van dove mensen gehoord.of doen die niet mee bij iex.fijn weekend.nico van veen


  Wat dacht je van een vlog met ondertiteling? Dan hebben de blinden er ook nog iets aan.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Volg IEX altijd en overal Meer »

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links