Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Baas litecoin bereid afstand te nemen

Litcoin baas Charlie Lee is bereid afstand te doen van litecoin

In een videointerview met TenX deed de baas van litecoin een aantal onverwachte uitspraken. Zo suggereerde hij onder andere dat litecoin en bitcoin nauw samenwerken.

Lee geeft aan dat de munten elkaar versterken en voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Hij benadrukte hierbij het gedecentraliseerde karakter van bitcoin, doordat de maker onbekend is. Bij litecoin is dit (nog) niet zo.

“Litecoin is more centralized because I’m around, so it has a more centralized development team, has more centralized foundation. I can steer litecoins towards my vision, and people will listen to me because I created it.”

Eerste stap naar decentralisatie

Eerder dit jaar liet Lee weten zijn LTC te hebben verkocht. Hij wil hiermee eventuele belangenconflicten voorkomen. Volgens Lee is dit de eerste stap in de goede richting, ofwel richting de decentralisatie van litecoin. Het verkopen van zijn LTC's was een onontkoombare maatregel daarvoor.

De oprichter van LTC gaf ook toe dat zijn beslissing om zijn litecoins te verkopen "just feels like it's not the right decision", doelend op de negatieve korte termijn effecten. Toch gelooft hij dat het op de lange termijn wel de juiste zet is, vertelt hij in het videointerview.

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen. Meer op www.madelonvos.nl

Auteur: Madelon Vos

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Meer over Madelon Vos

Recente artikelen van Madelon Vos

  1. dec '20 Bitcoin doorstaat perfect storm met speels gemak 85
  2. nov '20 Bitcoin heeft genoeg ruimte voor een verdere koersstijging 147
  3. nov '20 De bitcoin bull run is begonnen! 62

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links