Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Prijsanalyse: Bitcoin even stuurloos

Prijsanalyse: Bitcoin even stuurloos

De koers van bitcoin is de afgelopen dagen stuurloos, het weet zichzelf geen duidelijke richting te geven. Het koersverloop bewoog de afgelopen week tussen de circa $7.700 en de $9.160. De laatste 24 uur deed de koers zelfs slechts +0,38%.

De afgelopen week was er weinig nieuws omtrent bitcoin. Er was vooral veel speculatie, zo zou blockchain links bevatten naar kinderporno. Dit liet de koers van $8.450 naar $7.800 dalen.

Vorige week gaf ik al aan dat het technische beeld van bitcoin niet zo helder was, de koers lijkt rond te dobberen. Er lagen twee duidelijke steunlijnen op $8.650 en $7.860. Ik gaf aan dat de RSI relatief hoog stond en dat dit een kortstondige daling zou kunnen opleveren.

Steunlijnen

De koers is onder de (EMA-50) steunlijn van $8.650 geschoten en ondervond steun op $7.835. Ten tijde van schrijven staat de koers op $8.000.

Kijkend naar de grafiek is te zien dat de koers duidelijke steun ondervindt op $7.836. Vorige week gaven we al aan dat de schommelingen in het koersverloop kleiner worden en dit is niet voor niks. Het is te zien dat de koers in de buurt komt van een hele belangrijke steunlijn.

bitcoin iex crypto=
Klik op het plaatje voor een grote versie

De richting is bepalend

Te zien is dat de koers duidelijk schommelt tussen het kleiner wordende zijwaartse kanaal. De koers bevindt zich tussen twee blauw gestippelde resistance/support lijnen op $9.000 en $7.837. De onderste blauwe lijn is een zeer belangrijke lijn. Mocht deze worden doorbroken, komt de blauwe trendlijn, die al intact is sinds september 2017, in zicht.

De RSI staat relatief laag, wat zou kunnen indiceren dat de koers kortstondig naar boven gaat. Dit zou dan slechts om een zeer kleine beweging gaan.

We zien dat de koersbewegingen sinds begin januari steeds kleiner worden. Er zijn lagere toppen maar ook hogere bodems op de daggrafiek. Dit betekent dat het nog steeds wachten is op een uitbraak van dit patroon. Het volume neemt af, wat mogelijk een grote uitbraak zou kunnen betekenen.

Het feit blijft dat bitcoin nog steeds geen richting heeft kunnen kiezen, pas wanneer dit gebeurt zullen we een grotere beweging gaan zien. Dit kan echter nog enkele weken duren.

Belangrijkste punten:

  • De koers ondervindt support op $7.836.
  • De stijgende trendlijn die al intact is vanaf september komt steeds dichterbij.
  • Koersschommelingen worden kleiner, een grote uitbraak ligt in het verschiet.
  • Belangrijke weerstandslijn bevindt zich op $9.037.
Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen. Meer op www.madelonvos.nl

Auteur: Madelon Vos

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Meer over Madelon Vos

Recente artikelen van Madelon Vos

  1. dec '20 Bitcoin doorstaat perfect storm met speels gemak 85
  2. nov '20 Bitcoin heeft genoeg ruimte voor een verdere koersstijging 147
  3. nov '20 De bitcoin bull run is begonnen! 62

Reacties

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. sjees 28 maart 2018 21:41
    quote:

    EchtWaarJoh schreef op 28 maart 2018 19:18:

    Jammer dat er serieus TA column over beleggen verdrongen wordt door een nietszeggende Bitcoin column.

    Bitcoin is GEEN beleggen.
    Wat moet dat hier ?

    Een belegging is een vorm van investering waarbij geld wordt vastgelegd voor langere of kortere tijd met als doel om in de toekomst financieel voordeel te behalen. Het beleggen wordt ook wel omschreven als het opgeven van bepaalde zekere bedragen in ruil voor onzekere inkomsten in de toekomst.

    Hoezo geen beleggen?
  2. eldee99 29 maart 2018 07:34
    Blockchain heeft zeker toekomst in mijn optiek. De huidige 'muntjes' moet je volgens mij echter zien als een proof of concept. Juist nu er aandacht is van grote spelers die het willen ontarmen, is de tijd gekomen om de testomgeving af te breken. Ik vind het blockchain een prachtig concept, maar het gaat erom wat je ermee doet en belangrijker nog, wat het concreet oplevert. De huidige muntjes zullen nog één of twee jaar bestaan, maar lopen langzaam naar de waarde van krantenpapier. Blockchain als techniek zul je in de praktijk waarschijnlijk niet zichtbaar gaan tegenkomen; het zal mogelijkerwijs wel een belangrijke onderliggende laag gaan worden voor bijvoorbeeld een ING app, net als technieken als SSL en PKI. Maargoed, zo kijk ik er tegenaan..
  3. forum rang 6 Rowi62 29 maart 2018 08:53
    quote:

    EchtWaarJoh schreef op 28 maart 2018 19:18:

    Jammer dat er serieus TA column over beleggen verdrongen wordt door een nietszeggende Bitcoin column.

    Bitcoin is GEEN beleggen.
    Wat moet dat hier ?

    IEX1 : "Moeten we niet wat aan Bitcoin doen?" IEX2 "Zeker, maar we hebben niemand die er iets zinnigs over kan zeggen" IEX1 " We nemen een stagiaire! Dat kost niet zoveel.En dan doen we of het een beleggings soort is ipv currency".
  4. Zittenblijver_ 29 maart 2018 09:21
    quote:

    EchtWaarJoh schreef op 28 maart 2018 19:18:

    Jammer dat er serieus TA column over beleggen verdrongen wordt door een nietszeggende Bitcoin column.

    Bitcoin is GEEN beleggen.
    Wat moet dat hier ?

    Alsof je dollars koopt van euro's, om daar later meer euro's voor proberen te krijgen. Geld heeft waarde omdat dat we dat met z'n allen zo hebben afgesproken. Dat is het hele doel van het minen, je hebt daadwerkelijk vermogen nodig om aan een bitcoin te komen (elektriciteit in dit geval). Nu is bitcoin aardig bekend en echt geld waard, zoals een briefje van 10 dat ook is. Eén van de vereisten van waardepapier is dat er geen grote fluctuaties zijn in wat je ervoor kunt kopen. Nu er een bandbreedte van 6.000-10.000 dollar is, kun je echt wat met bitcoin als ruilartikel. Of het nou beter dan euro's is daarbuiten gelaten.

    Disclaimer: Auteur gelooft in cryptocurrency, maar niet in de huidige. Heeft zelf geen 'positie.'
  5. Stiefan 29 maart 2018 09:44
    Ik lees hier weer een aantal mooie keyboardwarrior achtige reacties: statements maken zonder onderbouwing. Als je dan een statement maakt dat bitcoin geen beleggen is, neem dan ook de tijd om deze te onderbouwen.

    Simpel gezegd: Crypto's zoals ETH en BTC zijn net als elke ander product, bestaande uit 3 sterk verweven componenten: Technology, Market, Customers. En het is duidelijk zichtbaar dat deze componenten tot zomer vorig jaar goed in synch liepen: Technology kon de hoeveelheid transacties (tussen de "customers") nog prima aan, en de market was nog lekker onaangeraakt bij geluiden vanuit regulatory perspectief.

    Echter naar het einde van het jaar liepen deze 3 stromen divergent: de technology heeft geen nieuwe maturity stage bereikt, en kon de enorme influx van nieuwe "customers" niet aan: ETH netwerk liep vol, er was enorme stress op het BTC netwerk etc. En daarnaast kwamen er geluiden om de hele market te reguleren. We komen in een neerwaartse spiraal: Te veel customers, tech kan het (nog) niet aan, regulations komen eraan -> veel turbulentie, en een inzakkende waarde van het product.

    Om vanaf hier naar de volgende maturity te komen moeten er eigenlijk 2 dingen gebeuren:
    - Technology moet naar hogere maturity.
    - Er moet consensus komen over de regulations van de markt.
    Dan stromen er vanzelf weer nieuwe customers de crypto space binnen en stijgt de waarde weer.

    TA is leuk voor traders, maar op langere termijn gaat het toch echt om de fundamentele onderdelen.
  6. Mugje 30 maart 2018 13:42
    @Zittenblijver

    De opmerking 'de bitcoin heeft waarde' klopt niet. Hij heeft een waardering maar absoluut geen waarde. Het is niet anders dan 'wat de gek er voor over heeft'. Het is een kettingbrief niet meer en niet minder. En ook al maken ze het minen nog 1.000x ingewikkelder en duurder, dat verandert helemaal niets. Zolang er geen rechtsdragende entiteit bestaat die de 'waarde' GARANDEERT blijft het gebakken lucht en kan je het hooguit vergelijken met een schilderijtje oid.

    Het blijft mij verbazen hoeveel mensen de bitcoin en soortgelijk blijven promoten en ik kan slechts het vermoeden bedenken dat ze allemaal kletsen vanuit een dubbele agenda. Wie er niet is inge(s)t(r)apt; HOUDEN ZO !!!! In de basis redeneren alle promotors van de bitcoin; 'hoe komen jouw euro's/dollars in MIJN portemonnee', want dat is toch uiteindelijk waar de zelf de 'waarde' in afmeten.
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links