Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Uitspraken G20 laten prijs bitcoin omhoog schieten

Uitspraken G20 laten prijs bitcoin omhoog schieten

Na uitspraken rondom de G20 over cryptocurrencies, schoot de koers van bitcoin 1.000 dollar omhoog. Mark Carney, de gouverneur van de BoE, liet in een statement weten dat crytpocurrencies geen risico zijn voor de wereldeconomie. Hierdoor nam de spanning op de cryptomarkt omtrent de G20 af.

De G20 is in de cryptowereld al lange tijd onderwerp van gesprek. Welke uitspraken worden er gedaan? Welke invloed zullen deze hebben op de prijs? Welke conclusies zullen er voortvloeien uit deze gesprekken? En belangrijker nog, zullen ze crypto's verbieden? 

Brief Carney 

Voorafgaand aan de G20 in Argentinië, kwam gisteravond de brief van Carney naar buiten. In deze brief vermeldt hij het volgende: 

“The FSB’s initial assessment is that crypto-assets do not pose risks to global financial stability at this time. This is in part because they are small relative to the financial system.”

Met deze uitspraak gooit hij de verzoeken van de G20-leden om strengere controles in te voeren op cryptomunten van tafel. De VS, Japan en Frankrijk hebben hun zorgen geuit over speculatie op de cryptomarkt en wilden de handel reguleren.

Na de uispraken van Carney schoot niet alleen de koers van bitcoin, maar ook van de andere crypto's omhoog. 

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen. Meer op www.madelonvos.nl

Auteur: Madelon Vos

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Meer over Madelon Vos

Recente artikelen van Madelon Vos

  1. 23 dec Bitcoin doorstaat perfect storm met speels gemak 85
  2. nov '20 Bitcoin heeft genoeg ruimte voor een verdere koersstijging 147
  3. nov '20 De bitcoin bull run is begonnen! 62

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

advertentie Bitvavo

Investeer in cryptocurrency

Handel tot € 1000,- gratis

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links