Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Bank zoekt crypto-talent

Bank zoekt crypto-talent

"The Bankerless Bubble" noemde columnist Josh Brown de - toen nog ongeremd voortdenderende - opmars van bitcoin eind 2017 smalend.

Smalend over bankiers, om precies te zijn, niet over bitcoin. Eindelijk was er eens een onversneden financiële bubbel waar de banken voor de verandering eens te láát bij waren en dientengevolge mopperend moesten toekijken, terwijl particuliere investeerders lachend binnenliepen.

Ruim twee maanden verder lachen lang niet alle particulieren meer zo hard, maar staan ook de bankiers niet meer hoofdschuddend langs de zijlijn. Want wat de crypto-toekomst ook brengen mag, links- of rechtsom is er geld te verdienen in de uitdijende markt voor cryptocurrencies en hun toepassingen. 

Cryptokennis is een pre

J.P. Morgan-topman Jamie Dimon, die bitcoin eerst nog oplichterij noemde, krabbelde later al terug door in een interview toe te geven "the blockchain is real." Zijn bank publiceerde intussen een 71 pagina's tellende bitcoin bible.

Een ander powerhouse op Wall Street laat nu ook merken steeds meer brood te zien in de cryptosector. Morgan Stanley zoekt versterking voor zijn aandelenresearchteam en stelt daarbij specifiek dat kennis van cyptocurrencies een plus is.

Overigens heeft Morgan Stanley, net als andere banken al wel crypto-analisten in dienst. Opvallend aan deze vacature is dat nu ook op de aandelendesk crypto-kennis wordt gezien als een belangrijke asset. Bedrijven investeren steeds meer in blockchaintechnologie en het potentieel van die investeringen moet op de een of andere manier worden gewaardeerd. 

Morgan Stanley-baas James Gorman was vorig jaar ook al wat voorzichtiger in zijn oordeel dan Dimon. Hij noemde bitcoin in september "beslist meer dan alleen een rage." 

 


De Redactie van IEX.nl bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord