Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Koersdaling crypto's: fake news?

Onjuiste interpretatie van nieuws zorgt voor koersdaling crypto's

De koersen van crypto's dalen af naar nieuwe dieptes én dat is niet zonder reden. De Minister van Financiën van India, presenteerde vandaag het Unie-budget 2018-2019.

Zoals we begin dit jaar al aangaven zou propaganda een belangrijk topic worden voor 2018. Vandaag zien we het in werking, want rondom die Indiase begroting deden meteen vreemde verhalen de ronde.  

Zo werd er gesproken over een bitcoin ban. Daar is geen sprake van. In de media verschenen vervolgens ook nog eens slecht geïnterpreteerde versies van het nieuws.

Op Twitter gingen ook geruime tijd geruchten de ronde over een ban voor bitcoin in India. 

En nu het echte nieuws

Hieronder volgt het bitcoin-gerelateerde transcript van Arun Jaitley vandaag:

“The Government does not consider Cryptocurrencies as Legal Tender or Coin and will take all measures to eliminate the use of these Crypto Assets in Financing Illegitimate Activities or a Part of the Payment System ”

Dit betekent dus niet dat crypto's of de handel in cryptocurrencies verboden wordt. het betekent vooral dat cryptocurrency NIET kan worden gebruikt als wettig betaalmiddel in ruil voor goederen en diensten.

Op dezelfde manier zoals u valuta's uit verschillende landen niet kunt gebruiken om goederen of diensten in India te kopen. Bitcoin verbannen uit India? Dat is dus niet het hele verhaal. 

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen. Meer op www.madelonvos.nl

Auteur: Madelon Vos

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Meer over Madelon Vos

Recente artikelen van Madelon Vos

  1. dec '20 Bitcoin doorstaat perfect storm met speels gemak 85
  2. nov '20 Bitcoin heeft genoeg ruimte voor een verdere koersstijging 147
  3. nov '20 De bitcoin bull run is begonnen! 62

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bonus aanbieding 2 februari 2018 07:57
    Tja en toen de koers steeg was er geen fake news natuurlijk. Nee want bitcoin is het meest efficiente betaalmiddel ooit, zal in afrika binnen no time betaalmiddel #1 worden omdat ze daar nu nog met schelpjes betalen, etc etc. Tip: kijk even naar de koers die daalt echt. De koers is zo ongeveer het enige echte aan Bitcoin dussss.
  2. [verwijderd] 2 februari 2018 09:49
    Je ziet toch een soort van trend - China, Rusland, Zuid-Korea, India - eerst berichten over bannen van cryptos, die in de media groots opgeblazen worden, dan blijkt dat men wil reguleren maar niet verbieden. De berichten eindigen altijd met 'we vinden die blockchain technologie wel interessant, daar gaan we meer mee doen'. Een redelijk schizofrene benadering vind ik. De angst voor het onbekende en de angst achter te blijven bij een nieuwe baanbrekende technologie.
    En nu komt de Nederlandse minister van Financien met de mededeling "ik ga eens onderzoeken of we Bitcoin kunnen verbieden". Wat een domme, onwetende, slecht voorgelichte man.
  3. [verwijderd] 5 februari 2018 15:44
    de prijs van Crypto's zijn erg vooruitgelopen op de ontwikkelingen...alsof je 500 euro betaalt voor het papier waarop het gedrukt moet worden...terwijl het ook een briefje van 5 euro kan worden.

    Crypto's zit vast toekomst in, maar het kan best wel eens een crypto worden die nu nog uitgevonden/ontwikkeld moet worden.

    De schaarste en onvervangbare(bij verlies) van de BTC maakt dat het economisch geen geschikte cryptocurrency(geld) is...'geld'dient als algemeen aanvaardbaar ruilmiddel en niet als speculatie-instrument.

    T.t.v. de internetbubble werden bedrijven ook vaak vreselijk duur betaald, terwijl velen failliet gingen of flink in waarde daalden...toen voorspellen wie de dans ging leiden was ondoenlijk. Apple bijv. heeft ook hele zware tijden gekend.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links