Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Alle crypto's hard onderuit

Alle crypto's hard onderuit

Gisteren was het zo ver: de langverwachte, of op z'n minst gevreesde, shake-out vond na weken, zo niet maanden van uptrend plaats. Alle crypto's gingen onderuit.

Gisteravond stond er niet één token meer in de groene cijfers. In slechts vijftien uur verdampte er maar liefst 200 miljard dollar aan marktkapitalisatie van de totale cryptomarkt.

Reuters meldde gisteren dat Chinese centrale bank, People's Bank of China, meer restricties gaat invoeren omtrent de handel in cryptocurrenies:

A senior Chinese central banker says authorities should ban centralized trading of virtual currencies as well as individuals and businesses that provide related services, an internal memo from a government meeting seen by Reuters showed.

Verliezen van 20% tot 40% per coin waren relatief normaal. Ripple maakte bijna 40% verlies, ether 25% en de bitcoin-koers daalde slechts 20%. Op thether (de token die gelijk is aan de dollarkoers) na, was Nebilio de hoogste 'stijger' van alle 1.400 cryptomunten met -8%?! Ja, u leest dat goed -8%! 

Bitcoin: psychologische steun

Voor het eerst zakte bitcoin onder haar voorgaande low van 4 december. De val door de 12.000 dollar grens bracht en hoop paniek teweeg, waardoor de koers nog verder onderuit ging.

Bitcoin heeft steun op het psychologische steunniveau van 10.000 dollar. Afwachten is of de koers ook hier doorheen zal zakken. 

Bitcoin Crypto Technische Analyse
Klik op het plaatje voor een grote versie


Vandaag krabbelt de markt weer een beetje op en zien we toch een vijftiental stijgers op Coinmarketcap.com voorbij komen. Ondanks dat, staat de top tien nog steeds in de min. 

IEX bitcoin coin marketcap

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast en doet zij de wekelijkse crypto-update in de ochtendspits voor hetzelfde bedrijf. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
83 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
efreddy
0
quote:

dekale schreef op 20 jan 2018 om 21:01:


beleggen ??, Wat is de onderliggende waarde ? Is er een goede toezicht? ,lijkt op een Piramide systeem ? er zijn veel verschillende munten?

Ik zie er niets in , veel geluk voor de mensen die het wel zien.


1)Ja het is beleggen maar net zoals vele het verschil niet kennen tussen beleggen en speculeren bij andere beleggingen word er behalve belegt ook hier duchtig mee gespeculeerd.


2)Er is net als bij de €,$ geen onderliggende waarde.

3)Als je met toezicht bedoelt het zicht toe te houden zoals onze toezichters al meermaals hebben gedaan (surprime,bankencrisis) moet ik je teleurstellen.
Het computernetwerk houd toezicht in een andere vorm,dit is niet fors betaald worden om het zicht toe te houden.
Alles word opgeslagen in de blockchain en kan door iedereen worden bekeken.

bvb : blockchain.info/nl/address/15bJpY921x...

4)Voor sommigen lijkt het op een piramide systeem en het hangt er natuurlijk ook vanaf wat je precies onder piramidesysteem bedoelt maar het is minder piramidesysteem dan ons pensioenstelsel (situatie België) en overheidsobligaties (praktisch alle landen) waarbij men het geld absoluut van nieuwe instappers moet halen om de eerste terug te betalen.
Crypto currency betalen geen geld terug,(scams als bitconnect buiten beschouwing gelaten waarvan een blinde nog kon zien dat het een piramidesysteem betrof) de koers word bepaald door vraag en aanbod net zoals bij €/$ en andere markten.
(Ook de € zelf betaalt geen geld terug,de tijd dat een munt was gekoppeld aan een vaste prijs van goud ligt reeds lang achter ons).

Er zijn inderdaad veel verschillende munten,er zijn ook veel verschillende fiatmunten.


5)Het is uw goed recht om er niets in te zien net zoals het mijn goed recht is om er wel iets in te zien.
Geluk heb ik daarbij niet nodig gehad,het ging ook zo de goede richting uit.
xados
0
[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd.]
xados
0
83 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord