Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Prijsanalyse: Bitcoin vervolgt klim richting $5000

Bitcoin prijsanalyse, Bitcoin opnieuw richting $5000

En daar gaan we weer... Na de uitbraak uit het patroon van vorige week vervolgt bitcoin in rustige vaart haar klim richting de $5000. Momenteel noteert bitcoin $4418. Dit is een kleine plus van 2,6% ten opzichte van gisteren.

Sinds 22 september bevindt bitcoin zich weer in een opwaartse trend. Het wachten is nu op de doorbraak van de all time high $4991 van 1 september.

Negatieve divergentie en laag volume

Wat opvallend is, is de negatieve divergentie. Hierbij worden de toppen op de grafiek hoger terwijl de toppen op de RSI lager worden. Dit indiceert een mogelijke prijsdaling. Opvallend is ook dat het volume afneemt. Een extra signaal dat erop duidt dat bitcoin op dit moment niet sterk genoeg is om door de weerstand van $4469 heen te breken.

Prijsanalyse

Op de korte termijn is ook negatieve divergentie gesignaleerd. De koers is inmiddels al ietsje aan het dalen. In de onderstaande grafiek is te zien dat de koers momenteel teruggaat richting de $4360 waar hij steun ondervindt op de EMA55 (55-daags exponentieel gewogen gemiddelde).

Wanneer de koers door deze steun heen zakt ligt het volgende steunpunt rond de $4320. Na een (kortstondige) correctie, is de verwachting dat de koers haar klim zal voortzetten richting de $5000.

Belangrijkste punten:

  • Longterm negatieve divergentie die duidt op het niet doorbreken van $4469 op korte termijn.
  • Volume neemt af.
  • Wachten op de doorbraak boven de $4469 (positief signaal).
  • Verwachting is dat koers na een (kleine) correctie doorzet richting de $5000.
Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen. Meer op www.madelonvos.nl

Auteur: Madelon Vos

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Meer over Madelon Vos

Recente artikelen van Madelon Vos

  1. 23 dec Bitcoin doorstaat perfect storm met speels gemak 85
  2. 24 nov Bitcoin heeft genoeg ruimte voor een verdere koersstijging 147
  3. 11 nov De bitcoin bull run is begonnen! 62

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Volg IEX altijd en overal Meer »

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links