Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Prijsanalyse: Bitcoin breekt uit

Bitcoin prijsanalyse: koers bitcoin breekt uit patroon

De afgelopen dagen lag bitcoin er zowaar even stabiel bij. Na een rustig weekend bleef de koers ook gisterochtend redelijk liggen. De koers van $3779 betekent een kleine plus van 2,4% ten opzichte van het weekend.

Voor iedereen die bitcoin de afgelopen tijd niet heeft gevolgd: een plus van 2,4% is in bitcoin-termen een rustig dagje.

Ook de berichtgeving rondom bitcoin was de afgelopen dagen relatief kalm. In contrast met vorige week, toen de koers hevig reageerde op uitspraken van de Centrale Bank van China.

Groots volume

Maar ein-de-lijk brak bitcoin gisteren, ondanks de stabiele koers van de afgelopen dagen, met groots volume uit haar patroon.

De koers nadert momenteel opnieuw de (oude) steunlijn van $4000, die is omgetoverd in een zeer sterke weerstandslijn. De vraag is nu of bitcoin genoeg kracht kan verzamelen om hierboven uit te breken. Hiervoor is een katalysator nodig, bijvoorbeeld positieve berichtgeving.

Belangrijkste punten:

  • Bitcoin koers loopt al vier dagen langzaam op.
  • De koers is uitgebroken boven de neerwaartse trend van 1 september.
  • Belangrijke weerstandslijn op $4000.
  • Belangrijke steunlijn op $3800.
  • Het handelsvolume is nog steeds relatief laag.

Neerwaartse trend

In de grafiek is de lange neerwaartse trend goed te zien. De weerstandslijn die erboven ligt, viel dan ook te classificeren als een zeer sterke. De koers van bitcoin heeft al viermaal geprobeerd deze lijn te doorbreken, maar gisteren bleek de vijfde poging een succes.

Klik op de grafiek voor een grote versie

De doorbraak ging gepaard met een kortstondig hoog handelsvolume. Wanneer dit niet gebeurd zou zijn was de kans groot dat de koers op korte termijn toch weer terug de neerwaartse trend in schiet. Dit fenomeen wordt ook wel een fake-out genoemd.

Welke kant gaat bitcoin op?

De afgelopen week was het handelsvolume zeer laag. Handelaren zaten te wachten op een duidelijk koop- of verkoopsignaal, wat zich tot gisteren niet had voorgedaan. Op korte termijn is te zien dat de koers in een driehoek werd gedreven én daar nu naar boven is uitgebroken.

De verwachting is dat de weerstandslijn die gisteren doorbroken is, en nu dus een steunlijn is geworden, nogmaals getest zal worden. Voor een doorbraak van de volgende weerstandslijn bij $4000 is een (nieuwsgedreven) katalysator nodig, gezien het feit dat hier technisch gezien nóg geen aanleiding voor is.

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen. Meer op www.madelonvos.nl

Auteur: Madelon Vos

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Meer over Madelon Vos

Recente artikelen van Madelon Vos

  1. 23 dec Bitcoin doorstaat perfect storm met speels gemak 85
  2. 24 nov Bitcoin heeft genoeg ruimte voor een verdere koersstijging 147
  3. 11 nov De bitcoin bull run is begonnen! 62

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Volg IEX altijd en overal Meer »

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links