Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dossier OK-Score

De OK-Score en het daarbij behorende beleggingsfonds van Willem Okkerse hebben tot veel discussie geleid. Lees hier de feiten, meningen en analyses.

Opinie

Fonds OK, belegger KO?
Marcel Tak - 12 april 2003
“Het OK Fonds Nederland van Willem Okkerse laat u tegen hoge kosten profiteren van de mogelijk positieve effecten van een beleggings-strategie, die is gebaseerd op zijn OK-score’s…”

Discussie OK
Marcel Tak - 16 mei 2003
"Zijn de kosten van het OK Fonds Nederland nu hoog of niet? Minstens 4,5% per jaar, als je 5 jaar in het fonds blijft zitten. Een discussie met de beheerder van het fonds..."

“Dit is niet OK Corné”
Redactie - 26 juni 2003
“Zijn het OK Fonds en de OK-Score van First Capital Mangement nu de kippen met de gouden eieren of niet? Corné van Zeijl en fondsmanager Willem Okkerse in discussie…”

Okkerse versus Altman
Jacques Potuijt - 10 juli 2003
“De OK-Score™ van Willem Okkerse van het OK Fonds Nederland is nóg obscuurder dan Edward Altman’s Z-Score™. Dat wil zeggen, methodiek en resultaten zijn niet inzichtelijk…”

Okkerse versus Altman (2)
Michael Kraland - 11 juli 2003
“Ten eerste is een financieel analyse model te bedenken, dat een bepaalde voorspellende waarde heeft. Ten tweede houdt de auteur van zo'n model zijn zwarte doos liever gesloten…”

Reactie Okkerse op Potuijt
Redactie - 14 juli 2003
“Naar aanleiding van de column Okkerse versus Altman van de hand van Jacques Potuijt, reageerde Willem Okkerse. Hier kunt u zijn brief lezen...”

De komkommers zijn gaar
Jacques Potuijt - 14 juli 2003
“Kan je aan de hand van financiële ratio’s conclusies trekken over de overlevingskansen van een onderneming? Een bijdrage in de discussie over de OK-score van Willem Okkerse

Verre van OK
Pieter Kort - 26 september 2003
“Willem Okkerse voorspelde een diepe val van Unilever. Het begin is er. En nu, heer Okkerse? Nog veel meer ellende en niet alleen voor Unilever..."