Login
 

IEX Columnisten

Wie schrijven er allemaal op IEX en wat mag u van wie verwachten? IEX stelt ze aan u voor:


Technische analyse
Bas Heijink
Bas Heijink De immer vrolijke tech van ING Investment Office, Bas Heijink, duikt wekelijks diep in het trendkanaal van zowel de AEX, S&P 500 als de Überbearmarkt Nikkei 225. Daarbij kijkt Heijink in onnavolgbaar willekeurige volgorde naar zowel de korte-, middellange- als lange termijn.
Maak kennis met BasFundamentele analyse
Youri Sleutel
Youri SleutelToen Sleutel op jonge leeftijd een aandeel IBM van zijn vader kreeg, was zijn interesse voor beleggen gewekt. En die interesse is nooit meer weggegaan. Hij werkt als beleggingsspecialist bij Lynx en Lynx Vermogensbeheer.
Maak kennis met Youri

 

Andy Langenkamp
Andy LangenkampLangenkamp is senior politiek analist bij ECR Research. Eens per maand schrijft hij hier op IEX.nl over onder meer de repercussies van geopolitieke en politiek-economische ontwikkelingen op de financiële markten.
Maak kennis met Andy

 

Jeroen Brenninkmeijer
Jeroen BrenninkmeijerBrenninkmeijer is mede-oprichter en partner bij MJR Advies. Hij houdt zich bezit met vermogensadvies en financiële planning zonder afhankelijk te zijn van een product of omvang van een vermogen.
Maak kennis met Jeroen

 

Jack Neele
Jack NeeleJack Neele is fondsmanager van Robeco Global Consumer Trends. Neele focust zich voor zijn fonds op veranderende consumentenvoorkeuren en aandelen die hiervan kunnen profiteren. Hij schrijft om beurten met Henk Grootveld over trends in de beleggingswereld.
Maak kennis met JackCommodities
Jerry de Leeuw
Jerry de LeeuwVan 1995 tot 2004 was De Leeuw optiehandelaar op de beursvloer in Amsterdam, nu is hij CEO van Entrima en geeft vakinhoudelijke opleidingen voor professionals in de energiemarkten op het gebied van markten, producten, prijsvorming en handel.
Maak kennis met Jerry

 

Jilles van den Beukel
Jilles van den BeukelGeofysicus Jilles van de Beukel werkte bijna dertig jaar bij Royal Dutch Shell. In 2015 nam hij ontslag. In 2016 begon hij te schrijven over de olie- en gasindustrie op zijn eigen blog en sinds begin 2017 ook op IEX.  
Maak kennis met JillesOpties
Pierino Ursone
Pierino UrsonePierino Ursone was ruim twintig jaar actief als professioneel optiehandelaar op de aandelen- en commoditymarkten. Tegenwoordig geeft hij leiding aan de European Option Academy, een bedrijf dat opleidingen en workshops organiseert op het gebied van derivaten en opties.
Maak kennis met Pierino

 

Cees Smit (alias Frank van Dongen)
Cees Smit Cees Smit is oorspronkelijk de vliegende keeper van IEX. Van huis uit is hij optiespecialist, maar in de praktijk bemoeit hij zich met alles en iedereen, waar hij onmiddellijk een beleggingsadvies of investeringsidee aanknoopt. Zijn specialiteit: éénregelige fundamentele en technische analyse.
Maak kennis met FrankSpecial products
Marcel Tak
Marcel Tak Clicker, Note, Ladder, Accelerator: Tak kijkt of de rendementen van kant-en-klare beleggingsproducten net zo mooi kunnen zijn, als de namen van deze special products. Tak ontleedt, saneert en recenseert. Nee, geen kleine letter is veilig voor zijn grote bril.
Maak kennis met MarcelPersonal Finance
Jos Koets
Jos Koets Hypotheekadviseur Koets is de enige in Nederland die u netjes zijn provisies vermeldt, als hij een hypotheek voor u afsluit. In zijn columns vertelt hij u hoe u meer geld en andere voordelen haalt uit uw huis en lening, zonder dat u uw hoofd op een financieel hakblok legt.
Maak kennis met JosResearch and markets
Nick Bakker
Nick BakkerElke dag verzorgt Nick Bakker voor u het fondsenrondje in IEX Beurs Vandaag. Hij zit de hele dag met zijn neus op de koersenschermen en houdt u gedurende de dag op de hoogte van alles wat hem opvalt, zowel op de nationale en internationale markten.
Maak kennis met Nick

 

Nico Inberg
Nico InbergNico Inberg heeft meer dan twintig jaar ervaring op de financiële markten als partner van handelshuizen Optiver en Cebulon Investments. Sinds 2012 levert hij met zijn eigen bedrijf Inberg Financial Content financieel-economische content aan diverse media, waaronder IEX.
Maak kennis met Nico

 

Arend Jan Kamp
Arend Jan Kamp Als er even geen finishreportage van een (obscure) wielerklassieker op Den Bels is, regeert senior content manager Kamp met straffe hand over de site. 's Ochtends schrijft hij zelf Voorbeurs BeursVandaag. Verder raast hij vooral het web af voor alles wat maar leuk en interessant is om over te schrijven op IEX.
Maak kennis met Arend JanRedactie
Barbara van Cooten
Barbara van Cooten Na haar studie Journalistiek en master Communicatie is Van Cooten in 2011 begonnen als redacteur bij Belegger.nl. Nu coördineert ze content voor onder meer: Belegger.nl, Beursduivel.be, IEXGeld.nl en IEX.nl.
Maak kennis met Barbara

 

Fleur van Dalsem
Fleur van Dalsem Van razende reporter tot vastgoedkenner – Fleur is van alle markten thuis. Haar carrière heeft Van Dalsem via onder andere Beleggers Belangen en Money bij IEX gebracht, waar ze tussen haar werk voor website en magazine door ook nog kans ziet om haar collega’s bij te praten over het laatste nieuws op kook- en modegebied.
Maak kennis met Fleur

 

Laura Iseger
Laura Iseger Knotje en bril, ja Laura kan streng zijn. Moet ook, want anders wordt het een rommel op IEX.nl. Laura, afkomstig van Subsidie Totaal hanteert de eindredactionele zweep over zowel IEXProfs magazine als IEX.nl.
Maak kennis met Laura

 

Pieter Kort
Pieter KortVreemde eend in de bijt, want een econometrist met wie je kunt lachen...? Kort is als hoofdredacteur zijn tijd kwijt met het op de rails houden van blad en sites, het bezweren van crises en het bij de les houden van de redactie.
Maak kennis met Pieter.

 

Lucia Rodenburg
Lucia RodenburgEuropese Studies met een minor in Economie; de ideale basis voor een redacteur? In het geval van Rodenburg zeker! Ze begon op freelance-basis bij Sanoma Media en is sinds mei 2015 een vaste waarde in het contentmanagementteam van IEX Media. Haar focus ligt bij Belegger.nl en Beursduivel.be.
Maak kennis met Lucia.

 

Rob Stallinga
Rob StallingaStallinga belandde na zijn studie geschiedenis pardoes in de financiële wereld omdat het ervaren journaille weigerde over geldonderwerpen te schrijven. En dat beviel. In de periode 2004 tot 2014 was hij hoofdredacteur van Safe. Nu werkt hij parttime voor IEXProfs en schrijft hij voor andere financiële titels.
Maak kennis met Rob.

 

Maaike Tienkamp
Maaike TienkampIn 2011 rondde Tienkamp haar master Journalistiek aan de Vrije Universiteit af. Na een wereldreis van zeven maanden werkte Tienkamp nog een tijdje bij een onderwijsblad. Sinds 2013 schrijft en coördineert ze de content voor IEXGeld en springt ze waar nodig in bij de andere titels. 
Maak kennis met Maaike.

 

De IEX-redactie geeft full disclosure. Hier staan de beleggingen van de diverse redacteuren en market watchers.

Zoek Auteur