Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Laatste beursnieuws

Redactioneel

  1. Premium

    Gaat Unilever eindelijk de langverwachte sprong omhoog maken?

    Een ronduit positieve kwartaalupdate van Unilever vanochtend. Het concern presteerde over het afgelopen kwartaal beter dan verwacht met een underlying sales growth van 4,4%, ditmaal deels ook gedreven door hogere volumes en niet enkel prijsstijgingen.

    Het was daarbij vooral de Beauty & Wellbeing-divisie die er positief uitstak, maar ook de af te splitsen Ice Cream-divisie deed het aardig. Dat komt natuurlijk niet slecht uit met het oog op de plannen.

  2. NBA strijdt met grote accountantskantoren om dossiers examenfraude

    Deloitte, EY, PwC, KPMG, BDO en Mazars moeten van de NBA hun dossiers van ernstige gevallen van examenfraude, begaan door hun accountants, overleggen aan de NBA. Dit zodat die klachten kan indienen bij de Accountantskamer.

  3. Premium

    Advieswijziging Azelis

    Het Q1-rapport van Azelis stond vooral in het teken van krimp. Daarbij is de financiële armslag voor de groeistrategie steeds beperkter door de oplopende schuld.

    Het eerste kwartaal van Azelis stond grotendeels in het teken van krimp. Een daling van de omzet, minder winst, lagere winstmarges en ook de vrije kasstroom stond flink onder druk. Bovendien komen de grenzen van de strategie van groei via overnames in zicht.

  4. Premium

    Heineken: eindelijk weer volumestijging

    Nadat de volumes vorig jaar telkens daalden werd er afgelopen kwartaal weer meer bier verkocht. Dat had met name te maken met de afgenomen inflatie, waardoor prijzen niet veel verhoogd hoefden te worden.

    De omzet van bierbrouwer Heineken steeg met 7,3% tot €6,8 miljard door hogere verkoopvolumes, maar ook door verhoogde prijzen. Vorig jaar had Heineken veel last van inflatie waardoor het de prijzen aanzienlijk moest verhogen. Daarnaast zaten de verkopen in Vietnam en Nigeria toen tegen en vertrok de brouwer uit Rusland, wat de bedrijfsresultaten drukte. Het is dan ook goed nieuws dat er na enkele kwartalen van volumedalingen weer eens meer bier werd verkocht.

  5. Premium

    Iets langer geduld met Besi

    De huidige marktomstandigheden zijn voor Besi nog steeds niet optimaal. Maar verbetering zit eraan te komen, onder andere door Hybrid bonding-bestellingen die onderweg zijn. Ook de langetermijnverwachtingen stemmen optimistisch.

    Nog steeds wat gemengde signalen bij Besi. De lange termijn ziet er nog steeds goed uit, maar op de heel korte termijn staat het licht op oranje.

    Bij de jaarcijferpresentatie in februari zei Besi erop te rekenen dat de omzet in het eerste kwartaal 5 tot 15% lager zou liggen dan in het vierde kwartaal van 2023. Dat is uiteindelijk -8,3% geworden, met een omzet van €146,3 miljoen.

  6. Premium

    Mooi instappunt bij dit aandeel uit de portefeuille van Paul Tudor Jones

    In de aandelenportefeuille van miljardair Paul Tudor Jones II heeft een Amerikaans chemiebedrijf een top 10-positie. Wat is er zo interessant aan?

Columns

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links