Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Portefeuille-update

  1. Premium

    Modelportefeuilles: vol belegd het nieuwe jaar in

    We hebben de berg cash in onze modelportefeuilles aan het werk gezet.

  2. Premium

    Centrale banken zien rentepiek

    Beleggers gaan uit van dalingen van de kortere rentetarieven van de centrale banken in het nieuwe jaar. Dat stemt vrolijk.

  3. Premium

    Eindejaarsrally houdt aan

    Slecht nieuws over de economie is goed nieuws voor aandelen. Dat zagen we afgelopen week aan de portefeuilles. En er waren wat nieuwtjes.

  4. Premium

    Goednieuwsshow verzekeraars

    De schikking rond de woekerpolissen hielp de Nederlandse beurs aan winst. Internationaal waren het de dalende rentes die de koersen omhoog hielpen.

    Het was een prima week voor aandelen, met verschillende goede berichten over bedrijven uit onze modelportefeuilles.

  5. Premium

    ASML investeert op diverse fronten

    Het was een goede week voor aandelen. Indices wonnen ruim een procent. Het cijferseizoen zit erop, beleggers kunnen zich rustig op de feestmaand voorbereiden. Een eindejaarsrally behoort nog altijd tot de mogelijkheden.

  6. Premium

    Inflatiecijfer biedt beleggers hoop

    Het was een goede week voor aandelen en het woord eindejaarsrally valt steeds vaker. Maar daarvoor zijn de bewegingen toch nog wat klein. Het rentebeeld biedt niettemin hoop.

  7. Premium

    Eindejaarsrally blijft nog uit

    De AEX profiteerde vorige week van een sterk herstel bij betalingsverwerker Adyen, dat eerder volledig instortte op tegenvallende halfjaarcijfers. Onze modelportefeuilles maakten beide koersbewegingen niet mee.

  8. Premium

    Modelportefeuilles: renterust brengt koersherstel

    Ahold Delhaize neemt de Roemeense keten Profi Rom Food over voor €1,3 miljard. Het aandeel van de Zaanse grootgrutter is sinds de start een stabiele factor in onze Nederlandse modelportefeuille. Het totaalrendement ligt inmiddels op 18%. Een belangrijk deel daarvan was dividendrendement, dat op jaarbasis nu bijna 4% is.

  9. Premium

    Tegenvallers zetten modelportefeuilles lager

    De drukste week van het derdekwartaalcijferseizoen bracht een aantal tegenvallers, maar er waren ook lichtpuntjes.

  10. Premium

    Derde kwartaal Mercedes-Benz Group valt tegen

    De aandelen Mercedes-Benz Group deelden in de algemene beursmalaise van dit moment en zakten fors op de cijfers over het derde kwartaal. De koers is in de afgelopen 3 maanden fors teruggezakt.

    Mercedes-Benz blijft echter een absoluut premiummerk waar consumenten graag een goede prijs voor betalen. Op de beurs heeft het aandeel MBG nu een zeer bescheiden waardering. Is dit een instapmoment?

  11. Premium

    Modelportefeuilles: wisselvalligheid troef

    De portefeuilles werden minder waard, maar deden het relatief goed.

    Na een sterke week was het de afgelopen week slecht toeven op de beurs. De start van het cijferseizoen bracht vooral tegenvallers en de vrees voor oplopende rentes stak ook de kop weer op.

  12. Premium

    Modelportefeuilles: Shell op hoogste koers sinds 2001

    Na enkele kwakkelweken weer eens een positieve beursweek. De markten gingen omhoog en onze portefeuilles boekten stevige plussen.

  13. Premium

    Zwakke euro goed voor de modelportefeuilles

    De Nederlandse portefeuille zit 0,7% boven het rendement van de AEX. De internationale en de dividendportefeuille verslaan hun benchmark met respectievelijk 8,2% en 24,2%.

  14. Premium

    Een dramatische week met lichtpuntjes

    Onze Nederlandse portefeuille werd vorige week vooral geraakt door de klap die verzekeraar NN Group in de rechtszaal kreeg. Aegon en ASR gingen ook onderuit. De AEX verloor 0,8%.

  15. Premium

    Havikachtige centrale banken zetten beurzen lager

    Onze modelportefeuilles hielden de schade vorige week binnen de perken. De meeste centrale bankiers blijven als een havik op hun belangrijkste inflatiebestrijdingsmiddel zitten: de hoge rente.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links